DIY-juttuja lisää ja yksi peuran pää

Peuran pää sai seurakseen itse tehdyn höyhenkranssin hyllyn päälle. Onko tuo edes peura? Minusta on vähän pelottavankin näköinen, silmistä 🙂 

Kranssi oli tosi helppo tehdä ja aikaakaan ei mennyt kuin puol tuntia, kuumaliiman ja höyhenien parissa. Höyhenkuusissa meni enemmän aikaa vaikka pienempiä olivatkin. On tää askartelu vaan niin kivaa touhua että ei siinä tunteja lasketa 😉

50d3077bc98c7ef437000059.jpg

50d30778c98c7e9322000024.jpg

On täällä puuhasteltu muutakin, joka päivälle olen suunnitellut jotakin, aattoon asti 🙂 Eilen tein sinappia, tuli hyvää! Just semmoista sopivan makeaa ja pippurista 🙂 Tätä vien meidän kyläilypaikkoihin jouluna. Ja arabialaisen maustekakun leivoin kahvipöytään piparien ja joulutorttujen kaveriksi. Kuorrutteen kakun päälle teen vasta aattona. Suolaiseksi kahvipöytään ajattelin lohitartarleipiä.

50d3076fc98c7ed6680000e8.jpg

50d30773c98c7ef56600014b.jpg

50d3076fc98c7ef43700004a.jpg

Joka jouluaatto, Joulu- ja Tapaninpäivä meidät kutsutaan valmiiseen joulupöytään syömään, meillä on kolme eri paikkaa missä käydään herkuttelemassa. Tästä on tullut jo yksi perinne 🙂 Sanoinkin jo miehelle että ostetaanko tänä jouluna vähän pienempi kinkku, ettei jää oma kinkku syömättä. Eihän se passannu, 8 kilon kinkku odottaa pakkasessa paistamista 🙂 Ja aina se on kyllä tullu syödyksi, vaikka syödään jouluruokaa muuallakin.
 
Mitkä on teidän lemppari jouluruoat? Meillä joulupöytä koostuu mm. kinkusta, karjalanpaistista, kalasta, keitetyistä perunoista, porkkanalaatikosta, lanttulaatikosta, perunalaatikosta, erilaisista salaateista mm.rosolli, sieni- ja, vihreä salaatti, kasvisgratiinista ja juustotarjottimesta.

Aamupalaksi syödään riisipuuroa ja jännätään kuka saa mantelin 🙂 Ja yöllä käydään myös napsimassa siivuja kinkusta 🙂 Harrastetaanko teillä yösyöntiä jouluna? :)Kylläpäs tulikin nälkä kun mietin näitä kaikkia herkkuruokia!

Täällä tuoksuu uunituore leipä, kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä saaristolaisleipää ja nyt meen maistamaan ekan palasen, tuliko siitä hyvää. Kivaa torstain jatkoa!

10 kommenttia “DIY-juttuja lisää ja yksi peuran pää

 1. Voi pyytäisin tarkempia ohjeita tuohon maailman kauneimpaan kranssiin! Mä yritin tehdä tuollaista, mutta mun hiiren kokoisilla hermoilla ei saanut aikaan kun höyhenkadon ja seinään lentäneen kranssin. 🙂

  1. Eikä 🙂 Voi sua! 😀 Ja mä vielä mietin siinä ku tota tein, että otanko kameran esiin ja räpsin vaihekuvia..höh, ois pitäny ottaa. Onko sulla styroxirengas, mihin kokeilit tehdä? <br />
   <br />
   Eli alotat sieltä reunasta, n.pari senttiä reunasta että höyhenen leveämpi pää tulee vähän yli siitä kranssista. Ja höyhen niin päin että se taivutus on ylöspäin, ymmärsitkö? Huh, ku mä en osaa selittää 😀 Ja vieri viereen höyheniä, niin että näyttää hyvältä. Se ei haittaa jos vähän rakoja jää, koska pohja on valkoinen. Ensin teet siis yhden kokonaisen kierroksen ja toisen kierroksen aloitat vähän kuin niiden ekojen höyhenten päälle 🙂 Samalla lailla kaikki kierrokset. Kysy jos et saanu selvää tästä mun sepustuksesta :D<br />
   <br />
   Ja kiitos, tuosta tuli kyllä nätti 🙂

  2. Kiitos muru, noilla ohjeilla jopa tälläisen blondin pitäisi onnistua. :)<br />
   Ei, mulla ei ollut sitä styroxrengasta, se oli varmasti se virhe. Menikö sulkia paljon? Ihan perus sulkiako ne on? <br />
   Kiitos ihana, kun jaksat auttaa. Ehkä mä vielä viikonloppuna tuollaisen duunaan.

  3. Styroxirenkaaseen ainakin tarttuu hyvin kuumaliimalla höyhenet kiinni. Tiimarista ostin höyhenet, pussi makso 3e missä 15g höyheniä. Se riitti tosi hyvin yhteen kranssiin, oisko vähä yli puolet menny. Kyllä varmasti osaat tämmösen tehdä jos minäki osaan 🙂 Duunaamaan vaan!

  1. Kiitti Oona! Meillä tyttö kysy ku tuota tein että Äiti, teetkö sä itelle hattua :DD

 2. Aika samalta meidän joulu kuulostaa ja hei just tänään mietin, että tekis mieli kokeilla tuota saaristolaisleivän ohjetta. Hesarissa oli n. kk ohjekin, jonka otin niin hyvään talteen, että en löydä sitä enää 🙁

  1. Mä tein tällä ohjeella: <a rel="external nofollow" href="http://www.kotivinkki.fi/mat-dryck/recept/saaristolaisleipä/&quot; target="_blank">http://www.kotivinkki.fi/mat-dryck/recept/saaristolaisleipä/</a&gt; mut paistoin pari tuntia leipiä, loppuajaksi laitoin leivinpaperin päälle, tunnissa eivät kypsyneet niinkuin ohjeessa sanotaan. Tätä samaa reseptiä on jaettu monissa blogeissa, mut tää taitaa olla alkuperäinen. Hyvää tuli, mieskin tykkäs, mutta lapset ei tykänny 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *