Arvaatko?

Arvaatko mihin näitä tarvikkeita tarvitsin? 🙂 Äsken sain viimeiset valmiiksi. Viime postauksessa kerroinkin että tarvitsen ilmapalloja toteutukseen. Ja mustaa ja valkoista puuvillalankaa.50f3f33ec98c7e524d00000d.jpg

                                                             Plus seinäliimaa 🙂                                                     

50f3f33cc98c7edc60000011.jpg

No enhän mä malttanut olla kokeilematta onnistuuko mun visio, vaan heti viikonloppuna aloin hommiin. Tähän ois käyny liima-vesiseoskin, mutta kun meillä jäi tätä seinäliimaa rakennusajoilta ylimääräiseksi niin testasin toimisko tää samalla tavalla. On muuten kolme vuotta vanhaa liimaa ja talvet ollu jäätyneenä, mutta hyvin toimii vieläkin! 🙂 Epäröin kun pakkauksessa lukee säilyy avaamattomana vuoden ja ei kestä pakkasta, että tekeekö tällä enää yhtään mitään, mutta hyvin toimi 🙂 Tein testiksi ekaksi vain kaksi kappaletta ja yön yli kuivuttuaan irrotin ilmapallot ja onnistuihan ne! Seuraavana päivänä tein sit loppusatsin valmiiksi 🙂 Oon niin iloinen kun onnistuin näiden teossa ilman mitään ohjeita! Kyllä sitä vaan osaa kun on vähän hermoja tämmöiseen pikkunäpertelyyn 🙂 Joko arvaat mistä puhun? 

No pallovaloista 🙂 Koska en löytänyt mieluisia värivaihtoehtoja valmiina, päätin tehdä pallovalot itse. Siinä ne viimeiset pallot kuivuu ja huomenna ilmapallot ulos ja saan ripustaa valosarjaan paikoilleen. Taas saan yliviivata yhden jutun pois listasta, mitä pitää ennen synttäreitä tehdä 🙂

50f3f342c98c7e4b6d000002.jpg

                                                       Mukavaa maanantaita!

21 kommenttia “Arvaatko?

  1. Kiitos paljon! Näistä tuli kyllä kivat, kokeilin jo noiden kuivuneiden pallojen sisään valoja ja hyvältä näytti 🙂

  1. Kiitos Anne, matki perässä vaan 🙂 Jos ois ollu enemmän aikaa niin oisin tehny 20 palloa, nyt tein vaan kymmenen. Joskus sit lisää 🙂

 1. Hienoja! 🙂 Noi onnistuu siis näköjään myös puuvillalangasta 😉 Itse tein paperinarusta, ihan kivat tuli! 🙂

  1. Kiitos 🙂 Oi paperinarustakin tulis varmaan tosi kivat! <br />
   Tosiaan testasin ekaks ja tein vaan kaks palloa, tosi hyvin onnistuivat puuvillalangasta ja liima tarttui hyvin lankaan. Ja ilmapallo irtos helposti pallon sisältä.<br />

 2. Meilläki ite tehdyt. Tosin ei käytetty villalankaa vaan paperinarua ja onnistuu siitäki hyvin. Tehtiin myös jätti-ilmapallon päälle myös ja siitä tuli tosi näyttävä. Vaatii vaan vähän enempi kärsivällisyyttä :)<br />
  <br />
  Hienot tuli sullakin:) Kuis paljo pärähtää mittariin?

  1. Ne on varmasti hienot! Tiiätkö mä haluisin kokeilla tuota ison pallon tekemistä, siis semmosta niin isoa että siitä sais kattoon lampun 🙂 Tarvis tosiaan vähän enemmän kärsivällisyyttä, aikaa ja narua 🙂 Ja apulaisen joka pitäis palloa 🙂

 3. Vau, upeat! Voisi itsekkin kokeilla. Mutta kerroppa tyhmälle miten valot saa pysymään sisällä?

  1. Kiitos Siru! Kokeile ihmeessä 🙂 Valot pysyy hyvin sisällä kun tökkää ne pienemmästä raosta sisään mitä lamppu on, tuo lanka ainakin antaa sen verran periksi että pystyy nitkuttelemalla suurentamaan sitä reikää sen verran että lampun saa sinne sisään. Liian isosta reiästä jos laittaa niin pallo varmasti irtoaa.

  1. Kiitos Sanna ja kiva kun tulit käymään 🙂 Nyt sain mieluisat pallot, Stockmannilta meinasin ostaa ne valko-kellertävät pallovalot, mutta mustia palloja kaipasin joten oli pakko tehdä itse 🙂 Ulkomailtahan näitä saa tilata yksittäin ja valita värit mut koskaan en oo tilannu mitään ulkomailta, joten se jäi sitten.

  2. Moikka Meiju! Itse tehdyt jutut on aina ihania! Vähän kärsivällisyyttä vaatii kun narua pyörittelee pallon ympärille mutta on se niin palkitsevaa sit kun saa valmiiksi 🙂

 4. Ihanat &hearts; <br />
  <br />
  Miten sä saat ne pallon rämpäleet ulos tuolta narupallojen sisältä? Mä joskus tein paperinarusta muutaman pallon, ja se oli kyllä kamalan vaikeeta! Ohjeessa, jonka mukaan toimin, neuvottiin joko öljyämään pallon pinta ruokaöljyllä tai sitten päällystämään pallo elmukelmulla. No, mä kokeilin kumpaakin tapaa. Osassa palloista oli sitten elmukelmun kappaleita sisällä ja osassa ilmapallon rämpäleitä…

  1. Kiitos Teija! &hearts; <br />
   Johtuisko se sit paperinarusta et niin hankala irroittaa ilmapallot? Koska mä en käyttänyt mitään elmukelmua ja mä vielä kastelin sen ilmapallonki tuolla liimassa ennenku aloin kiertään lankaa ympärille!! 😀 Ihmettelin et miten ne ilmapallot lähti niin helposti pois..vähän pinseteillä vetäsin ni koko pallo tuli ulos. Tai sitten se on tuo liisteri mitä käytin eli tuo seinäliima. Jompi kumpi seinäliima tai puuvillalanka, siinä se juju 🙂 Kokeileppa ens kerralla puuvillalangalla 🙂

  2. Kiitti &hearts;<br />
   Niinkö, varmasti ollu kivaa! 🙂 Tuossa ei tullu ees sotkua kun lopuksi vasta laitoin liiman. Eli aluksi kastelin ilmapallon tuolla liimassa ja sit kiersin kaikki langat ympärille ja lopuksi vasta käsin pyöritin liimaa joka puolelle palloon. Käsistäkin lähti huuhtelemalla pois tuo liisteri 🙂

  3. Hih, mulla on ollut pari kuukautta tapettiliima odottamassa, että saisin tapetoitua pari seinää, mutta taidankin ruveta puhaltelemaan palloja ja upottelen nyöritetyt pallot sinne liimasankoon 🙂

  4. No niin, tapetointi inspistä odotellessa pyöräyttelet muutamat pallovalot valmiiksi 😉 Mukavampaa puuhaa ku seinien tapetointi, hih! <br />
   Mut älä upota niitä palloja sinne liisteriin ettei tule liikaa liimaa vaan käsillä hierot valmiin pallon päälle liimaa 🙂 <br />
   Tulehan sit kertomaan jos innostuit tekemään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *