Askellaatat+ohje

34.jpg

Askellaattoja saa edullisesti pihalle kun tekee itse betonista 🙂  Tosi helppo tehdĂ€ ja tĂ€ssĂ€ ohjeet, mikĂ€li haluatte kokeilla. Noin puoli sĂ€kkiĂ€ sekoitettiin veteen (pussissa sekoitussuhde) ja lapiolla massa sekaisin. MikĂ€li haluat laattoja enemmĂ€n ja Ă€mpĂ€reitĂ€ riittÀÀ, niin voi tehdĂ€ koko pussin kerralla.

31.jpg

ÄmpĂ€reiden pohjalle leikkasin jĂ€tesĂ€kistĂ€ palaset, jotta askellaatat lĂ€htee helpommin irti. ÖljyĂ€ en laittanut ollenkaan.

32.jpg

Sitten vaan lapiolla pohjalle n. 2-3cm betonimassaa. Tasoitin pinnan vielÀ lasten hiekkalapiolla, ettÀ tulee mahdollisimman tasainen pinta.

30.jpg

Tein myös kynttilÀkippoja ylijÀÀneestÀ betonista, kun ei tÀmÀn enempÀÀ meiltÀ löytynyt ÀmpÀreitÀ. Rahkapurkit voitelin sisÀpuolelta öljyllÀ, lisÀsin hieman vettÀ betonimassaan ettÀ sain siitÀ vÀhÀn löysempÀÀ mitÀ noihin laattoihin. Purkki tÀyteen betonia ja painoin pienen ulkokynttilÀn betoniin, tÀmÀ on vÀhÀn isompi kuin tuikku, joten hyvin mahtuu tuikku paikoilleen sitten kun kipot ovat valmiit ja kuivuneet.

34.jpg

Kaksi pĂ€ivÀÀ annoin kuivua ulkona, en edes kastellut kertaakaan. Sitten vaan Ă€mpĂ€rit kumoon ja askellaatat tippuivat helposti irti Ă€mpĂ€ristĂ€. Muovien irroitus ja hioin vielĂ€ karhealla hiomapaperilla hieman laattoja, mutta tĂ€mĂ€ ei ole vĂ€lttĂ€mĂ€töntĂ€. Eikös tullut aika kiva polku? Noin puolesta sĂ€kistĂ€ tosiaan tuli nĂ€mĂ€ kaikki + kellon alustan ja yhden ruukun pinnan sivelin betonilla. YhteensĂ€ alle kolmen euron DIY-laatat ja kipot 🙂 LoppusĂ€kin teen vielĂ€, jotta saadaan polku tĂ€ysin valmiiksi.

35.jpg

33.jpg

J / white & black - -

14 kommenttia “Askellaatat+ohje

 1. aivan ihanat nuo kynttilĂ€kipot!! TĂ€ytyy itse myös kokeilla tehdĂ€! Aivan mahtava idea ja hieno lopputulos, tÀÀllĂ€ ollaan ihan huuli pyöreĂ€nĂ€! 🙂

  1. Oi kiitoksia! Helppoa ja edullista askartelua 🙂 ja nĂ€mĂ€hĂ€n on ikuisia! Oon tĂ€ysin hullaantunut betoniin ja sen kyllĂ€ huomaa :D..on tehty penkkiĂ€, kynttilĂ€kippoa, laattoja, raparperistĂ€ betonikoristeita ja mitĂ€hĂ€n vielĂ€ 🙂

 2. Tosi kivat tuli laatoista, kyllĂ€ mun on vielĂ€ tĂ€lle syksylle tehtĂ€vĂ€ koevedos noista, niin paljo tekee mieli koittaa. Ja noi tuikkukipot on tosi nĂ€ttejĂ€ 🙂

  1. Kiitos 🙂 MinĂ€kin tein ensin koeversion noista laatoista ja kun ne onnistui niin hyvin, niin ajattelin laittaa ohjeiden kera tĂ€nne blogiin. <br />
   Nyt ne vielĂ€ kuivuu hyvin ulkona 🙂 yöllĂ€ on sen verran kosteaa ettĂ€ ei tarvinnut edes kastella nĂ€itĂ€.

 3. NĂ€tin mallisia kynttilĂ€kippoja. Noita pitĂ€isi tehdĂ€ itsekin syksyksi 🙂

 4. Wau, miten hienoja! Mahtavan kÀtevÀ olet. Taidan kokeilla meillekin ainakin kynttilöitÀ.

  1. Kiitos paljon &hearts; Aina on joku projekti menossa, en vaan osaa olla tekemĂ€ttĂ€ 😉 Kokeile ihmeessĂ€ 🙂

 5. Todella kivat laatat! Voisin kokeilla tehdÀ, saisinkohan aikaiseksi? Mutta oisko joku muu muotti myös sopiva kuin ÀmpÀrin pohja? Laajeneeko betoni kuivuessaan ja meneekö ÀmpÀri rikki? Hienot myös nuo kynttilÀkupit!

  1. Kiitti E! Ei muuta kuin tekemÀÀn vaan 🙂 Tosi helppoja tehdĂ€. ÄmpĂ€rit ei mene rikki, nuokin kaikki otin samaan kĂ€yttöön missĂ€ ne olikin. Ja harjalla ja vedellĂ€ lĂ€hti betonin rippeetkin irti, joten ei tarvitse uusia Ă€mpĂ€reitĂ€ ostaa 🙂

 6. Tuli kyllĂ€ ihana polku ja todella halvalla. MeillĂ€ on mökillĂ€ KekkilĂ€n askelpolku-laattoja ja ne maksoivat melkein kympin kappale. Tuli kyllĂ€ aika lailla hintaa 15 laatalle siellĂ€, mutta on tuollainen polku kyllĂ€ hienokin, Seuraavaa polkua varten tehdÀÀn varmasti itse laatat 😉

  1. TĂ€mĂ€n edullisempia ei saa mistÀÀn 😀 NiitĂ€ KekkilĂ€n laattoja minĂ€kin ihailin kaupassa ja siitĂ€ se idea sitten lĂ€hti :)..olis tarvittu suurinpiirtein saman verran kuin teillĂ€, minusta nuo on melko kalliita. Ne on kans kauniita missĂ€ on se reikĂ€ keskellĂ€, ettĂ€ voi laittaa esim. roihun sinne palamaan. Mietin ettĂ€ jos semmoisia kokeilis vielĂ€ tehdĂ€ itse. Kiva kun jĂ€tit kommenttia!

 7. Voi miten kivoja noista kynttilĂ€kupeista tuli ♄ Tekisi mieli kokeilla itsekin! :)<br />
  Tuo polku on kanssa hieno, jonkinlaisia laattoja voisi meillekin suunnitella ensi kesÀnÀ pihalle.

  1. Kannattaa kokeilla ja nyt ne onnistuu vielĂ€ kuivattaa ulkona 🙂 Kiitos paljon &hearts;

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *