Lempparini!

22.jpg

 

20.jpg

 

21.jpg

Tämän kesän kauneimmat kukat ovat ehdottomasti pioni ja hortensia, kaksi suosikkiani. Hortensia viihtyy etuterassilla puolivarjossa ja onkin kasvanut paljon näistä kuvista. Kesän ensimmäiset pionit ostin eilen maljakkoon ja nuput aukesivat yön aikana. Oman pihan pionit ovat vasta ihan pienillä nupuilla. Ensimmäiset pionit jotka istutin jo, olisiko ollut kolme vuotta sitten, niin niihin ei ole tullut vielä kertaakaan kukkia. Myöhemmin istutettuihin tulee joka vuosi, mutta en tiedä mikä ihmelaji tuo yksi on kun kukkia ei näy.

Meillä jatkuu viikonloppu terassin kaiteiden teossa. Maalasin ne valmiiksi ruiskulla, joten nyt ei tarvitse kuin kasata ja nostaa paikoilleen. Ihanaa, kun takaterassi alkaa kohta olemaan valmis. Huippukivaa viikonloppua teille ja lämmin kiitos edellisiin postauksiin tulleista kommenteista 🙂 DIY-juttuja luvassa lisää kesän mittaan.

10 kommenttia “Lempparini!

 1. Ihan samat lempparikukat mullakin. Molempia olen istuttanut uuteen puutarhaani, saas nähdä kauanko kestää että kukkivat.

  1. Siinä on kyllä kaksi kauneinta ja näyttävintä kukkaa 🙂 <br />
   Toivotaan että saat pian nauttia oman pihan kukista. Meidän pionit ovat kukkineet seuraavana kesänä, paitsi tuo yksi johon ei ole koskaan tullut nuppuja.

 2. Tuo senkki &hearts; Yksi lempikukistani on myös pioni!! Niin kauniita ja herkkiä kukkia 🙂 Minulla valitettavasti toinen pionipensas ei selvinnyt viime talvesta, mutta toisessa on onneksi jo nuppukin! 🙂 sen yhden aukeamista odotellessa &hearts;

  1. Senkki oli huippulöytö &hearts;<br />
   <br />
   Harmi ettei pionipensas kestänyt talvea. En edes tiedä pitäisikö niitä jotenkin peitellä talveksi, koskaan en ole peitellyt ja aina sieltä nousee varret keväisin :)<br />
   Muistan kun eka kerran aukesi oman pihan ensimmäinen pioni, sitä piti kauan ihailla ja räpsiä kuvia 🙂

 3. Pionit ovat oikukkaita, mutta niin ihania!<br />
  Kiva tuo sinun senkki tauluineen!

  1. Kiitos &hearts; lapset piirsivät kuvat tauluiksi ja niistä tulikin oikeita taideteoksia 🙂

 4. Näyttäviä kukkia molemmat, ehdottomasti lempikukkiani myös :). Tsemppiä terassin tekoon 🙂

  1. Hortensia onneksi kukkii vähän pidempään kuin pioni, niin saa ihailla kukkaloistoa pidempäänkin :)<br />
   <br />
   Kiitos, terassin portaat on nyt valmiit ja toinen kaide tehty 🙂 Huomenna jatketaan, loppui ruuvit kesken ja eipä hoksattu että tänään on kaupat kiinni.

 5. Enpä olisi voinut muutama vuosi sitten kuvitella tykkääväni 50-luvun senkistä. Niin se ajatus vain muuttuu. Senkkisi on aivan upea! Olen kuullut, ettei pioni tykkää siirtämisestä. Istutksen jälkeen voi mennä useampikin vuosi, ettei se kuki. Minä istutin kaksi vuotta sitten pari kukkivaa pionia. Eivät kukkineet viime vuonna, mutta nyt näyttäisi olevan nuppuja. Toivotaan, että saisit ensi vuonna kukkia! 🙂

  1. Voi kiitos Sanna, se on kyllä kaunis ja ihan mahtava löytö. Muistan kun mummolassani oli samantyylisiä ja nyt nykypäivänä oikeita aarteita, mutta ei niitä silloin osannut arvostaa :)<br />
   <br />
   Pionit on ollut aina tuossa samalla paikalla, kolme pensasta vierekkäin. Kahteen tulee aina kukat, mutta tuohon ihan ensimmäiseen istuttamaani pensaaseen ei ole tullut koskaan. Jännä juttu! Saa taas ensi kesänä odottaa jospa siihen nyt tulis nuput.<br />
   <br />
   Kiva kun jätit kommenttia, hyvää kesää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *