Saunakuvia!

12.jpg

 

11-tile.jpg

Heippa! Pitkästä aikaa saunakuvia. Saunaa on aina hankala kuvata kun siellä on pimeää. Minun pitää hankkia kameraan lisäsalama, niin jospa sitten onnistuisi kuvat pimeällä paremmin. Päivät on jo paljon valoisampia kuin kuukausi sitten, mutta valoa saunaan ei juuri tule. Pitempiaikaiset lukijat varmaan muistavat että rakastan saunomista ja meillä saunotaankin melkein joka päivä. Tai oikeastaan joka päivä, ainakin talvella. Voiko olla ihanampaa sytyttää tulet kiukaaseen sen jälkeen kun on käynyt pitkällä lenkillä lumisateessa tai tehnyt raskaat lumityöt pihalla? Rentoutumiskeinona ihan ykkönen. Miehen isä toi meille ison kasan puuliiteriin koivuhalkoja ja koivupuista saa ehdottomasti parhaimmat löylyt. 

Kuvissa näkyy muuten uusi saunamittari. Löysin kuin löysinkin kauppareissulta kivannäköisen mittarin saunaan. Googletin hyvännäköisiä saunamittareita, kun edellinen tosiaan hajosi joulun alla (saunominen oli vaikeaa kun ei yhtään tiennyt paljonko asteita oli kun sinne meni ja 100C on jo ehkä hieman liikaa :D) ja yhtään varteenotettavaa vaihtoehtoa en löytänyt tai sitten hain vääristä paikoista. Nyt on kuitenkin vihdoin uusi mittari ja pääsee taas saunomaan normaali lämpötiloissa. 

Monesti ihmetellään miten me jaksetaan saunoa joka päivä 😀 Minusta se on niin ihana illalla lämmittää sauna ja sen jälkeen olla vaan, vaikka istahtaa tv:n ääreen jonkun hyvän leffan pariin. Se on minun rentoutumiskeinoni. Kuuluuko sauna jokapäiväiseen rutiiniin vai lämmitetäänkö teillä sauna pari kertaa viikossa vai harvemmin? Lumisateista keskiviikkoa!

J / white & black - -

8 kommenttia “Saunakuvia!

 1. Teilläpä on tilava sauna meidän kopperoon verrattuna 🙂 Pientä tuunausta pitäisi sielläkin tehdä tänä vuonna. Teillä on upea musta katto saunassa! <br />
  <br />
  Ihan joka päivä ei meillä saunota edes talvella. Sanoisin 1-3 kertaa viikossa. Kevään kuluessa sauna jää koko ajan vähemmälle käytölle ja kesällä sitä ei kyllä tule lämmitettyä juuri lainkaan. Kesällä saunotaan sitten mieluummin mökillä puulämmitteisessä saunassa, kuin rivitaloasunnon sähkökiuas-saunassa. Syksyisin ja talvisin sauna on isoimmalla käytöllä.

  1. Heh 🙂 parempi se pienikin sauna kuin ei mitään 🙂 Meillä ei ennen ollut omaa saunaa ollenkaan kun asuttiin rivarissa ja yleissaunaa ei haluttu käyttää. Kyllä sitä kaipasi edes sitä pientä omaa saunaa ja monesti suunniteltiinkin että voisiko sen kaksioomme rakentaa. Sitten aloitettiinkin talon rakentaminen. Nyt on ihana saunoa omassa saunassa ja vielä viiden vuoden jälkeenkään ei kyllästytä sytyttää saunaa melkein päivittäin.<br />
   <br />
   Ihanaa että pääsette kesäisin nauttimaan mökille puusaunasta. Mökille kuuluu ehdottomasti puulämmitteinen sauna ja sen jälkeen voi pulahtaa järveen &hearts;

 2. Meillä ei edes ole saunaa ja taloyhtiön yleissaunaa emme halua käyttää, joten saunominen on t o d e l l a harvinaista herkkua nykyään :). Seuraavassa kodissa sauna täytyy kuitenkin olla, sen olemme jo päättäneet! Mutta voisin kuvitella, että jos meillä olisi sauna, niin saunoisimme varmaankin pari kertaa viikossa, talvella ehkä hieman useammin :).

  1. Juuri tuossa yllä Heidille kirjoitinkin että mekään ei haluttu taloyhtiön yleissaunaa käyttää, en tiedä mikä siinä oli mutta kertaakaan en siellä käynyt 🙂 Siksi varmaan nyt niin innokkaasti saunon päivittäin kun on oma sauna 😀 <br />
   <br />
   Saunominen on varmasti vielä ihanampaa, luxusta kun sinne pääsee harvemmin nauttimaan löylyistä 🙂

 3. Teillä on kyllä upea sauna, kyllä siellä kelpaakin löylytellä! Meillä on sama mittari ja sama kiulu, tykkään niistä kovasti 🙂 Minä saunon aika harvoin, koska jokaisen hiusten kastelun jälkeen joudun suoristamaan luonnonkiharan tukan ja siinä on kova homma. Tykkäisin saunoa useammin, mutta en vain hiusten takia viitsi. Mökillä on ihana vanhana ajan sauna isolla puukiukaalla, parempia löylyjä ei saa missään &hearts; Saunominen on kyllä ihanaa ja kotoisaa.

  1. Kiitos Syhi &hearts; Rentoa molemmat 😀 Mittareita tosiaan etsin useasta paikasta, tämä oli tyylikkäin ja yksinkertaisin mitä löysin ja vielä musta. Piti sopia katon kanssa yhteen ;)<br />
   <br />
   Ai sulla on luonnonkiharat 🙂 Arvaa kun mä olen aina toivonut että mulla olis luonnonkihara tukka mutta ei.. suora kuin mikä. Ja sua varmaan nyt naurattaa mutta arvaa mitä mä teen aina saunan jälkeen!? Laitan hiukset hieman kosteana rullalle ja pyöräytän pään päälle nutturalle että saan seuraavaksi päiväksi ne luonnonkiharat hiuksiin 😀 On se jännä että kun on suora tukka niin sitä toivoo kiharoita ja sit taas toisinpäin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *