Takan uusi ilme

82.jpg

 

81.jpg

Yksi projekti on odottanut kauan to do-listalla.. Nimittäin takan maalaus. Nyt sain vihdoin yliviivata tehtävän listalta 😀 Eihän tuossa kauaa mennyt kun tartuin telaan ja siveltimeen, kaksi tuntia ja takka oli saanut valkoisemman ilmeen. Antiikkilaastin väri, joka rakennusaikana takkaan valittiin oli hieman kellertävä ja nyt vihdoin sain haettua valkoista maalia ja sudin sen pintaan. Ero on huomattava! Ensimmäisessä kuvassa näkyy alaosassa entinen sävy, yläosa tuossa kuvassa jo maalattu.

Valitsin sävyksi listavalkoisen ja maalina käytin ihan sisämaalia, Tikkurilan Remontti-Ässää. Myyjä kehoitti maalaamaan takan kahteen kertaan, mutta yksi kerros riitti hyvin peittämään, kun tela oli pitkäkarvainen. Nyt on keltaisuus ja mustat nokitahrat historiaa 🙂 Maalia jäi vielä, jos sattuu savut tulemaan sisälle takkaa tai leivinuunia sytyttäessä niin aina nokitahrat voi maalata maalilla päälle. Urakan kun sain päätökseen niin aloin miettimään seinien maalausta.. niin se pieni remppa laajenee isoksi ;D Pistetään kevään piikkiin nämä intoilut! Nyt lenkkarit jalkaan ja lenkille poitsun kanssa tuonne keväiseen luontoon. Viime reissulla huomasin jo pajunkissoja, jos nappais muutamat oksat nyt mukaan.

Aurinkoista päivää sinulle!

 

J / white & black - -

16 kommenttia “Takan uusi ilme

 1. Arvaatkos kenen to do -listalla on sama asia. Ja roikkunut siellä aivan liian kauan! Jospa nyt tänä keväänä saisi aikaiseksi. Ja onpa helpotus kuulla, että siihen käy ihan tavallinen sisämaali! 🙂

  1. Homma ei ollut kyllä mikään kun vaan tarttui tuumasta toimeen 🙂 nyt on ihanan valkoinen takka. Kannattaa omasta upasta vielä kysyä tuosta maalista. Tuohon alle kirjoitinkin Saaralle että itse olin hieman epäileväinen maalista, mutta rautakaupassa minulle tätä myytiin kun sanoin että antiikkilaastitakan maalaan.

 2. Siis kevät tekee ihmeitä sisustajalle 😉 Sitä kyllä jotenkin ihan uudella lailla innostuu aina näin keväisin ja valon lisääntyessä sisustamisesta. Ja hei tuo sävyero on todella h u o m a t t a v a, lopputuloksena ihanan raikas 🙂

 3. Hei,<br />
  Olen jo pidemmän aikaa lukenut blogiasi mutta en ole ennemmin kommentoinut. Teillä on ihanan kodikas ja lämmin koti. Väriäkin löytyy eikä pelkkää valkoista. <br />
  Luin mielenkiinnolla tuota takan maalaus -postausta. Olet siis maalannut sen ihan tavallisella sisämaalilla? Pysyykö hyvin vaikka takkaa lämmittää? Täytyy itskin alkaa tuumasta toimeen jos tosiaan pysyy.<br />
  Saara

  1. Moikka ja lämmin kiitos Saara viestistäsi! Kiva että nyt päätit jättää kommenttia, niitä on aina ihana saada.<br />
   <br />
   Rautakaupasta pyysin maalia millä voi maalata antiikkilaastilla rapatun takan ja tätä ne mulle möi 🙂 Itse olin hieman epäileväinen, koska olen kuullut että siihen pitäisi olla jotain erikoismaalia, mutta myyjä sanoi että tällä voi maalata, kunhan ei takan luukkuja maalaa (liian kuumat).<br />
   <br />
   Aloin kuitenkin vielä miettimään asiaa ja soitin Tikkurilan maalilinjalle, he sanoivat että heidän valikoimissaan ei ole juuri antiikkilaastipinnalle tarkoitettua maalia ja hänellä ei ollut kokemusta juuri tästä maalista antiikkilaastipinnalla, että miten se käyttäytyy. <br />
   <br />
   No takka on nyt kuitenkin tuolla maalilla maalattu ja ollaan kerran lämmitetty takkaa maalauksen jälkeen, ei ainakaan vielä ole tapahtunut mitään ja maali on pysynyt 🙂 Suosittelen kuitenkin vielä kysymään omasta rautakaupasta maalivaihtoehtoa takan pintaan. Voin myöhemmin sitten kirjoitella tänne blogiin miten maali on takassa pysynyt, kun aikaa on kulunut ähän enemmän takan maalauksesta.

 4. Kyllä tuli iso muutos melko pienellä vaivalla.<br />
  Täällä sataa vuorotellen vettä ja räntää vaakatasossa ja tuuli lennättää kaiken päin naamaa 🙁

  1. Mikähän siinä on että se aloittaminen on aina mukamas niin vaikeaa, mutta sitten kun pääsee vauhtiin niin ei malttaisi lopettaa 😀 <br />
   <br />
   Eilen oli niin ihanan aurinkoinen päivä, lisää sellaisia!

 5. Ilme raikastui tosi paljon, nyt takka näyttää ihan uudelta :).

  1. Melkein parempi kuin uusi, ainakin värin puolesta 🙂 silloin ei tosiaan ollut antiikkilaastia puhtaamman valkoisempaa (en tiedä onko nykypäivänä saatavilla).

 6. Tuommoiset jutut on just niitä hommia joita aina siirtää.. mutta hieno on kyllä lopputulos, mahtavaa kun jaksoit tarttua telaan! 🙂

  1. No niimpä! Täällä niskakipuisena ollu kuukauden ni pakkohan se oli jo jotain tehdäkin 😉 ja nyt tekis mieli maalata seinätkin, taidan odottaa että paranen kunnolla ja vasta sitten tarttua härkää sarvista 😉

 7. Kylläpä tuli raikas! Sävykin vaikuttaa hyvälle, sävyttämätön vitivalkoinen olisi pompannut ehkä silmään oven väristä 🙂

  1. Kiitos! Ilman sävytystä tosiaan olisi voinut näyttää liian kylmältä ja tuo taustaseinä on maalattu Kolibri-maalilla joka sekin on aika valkoinen, mutta ei niistä paljon värieroa huomaa.

 8. Hei, <br />
  <br />
  Mielenkiinnolla luin kokemuksiasi antiikkilaastilla päällystetyn takan maalauksesta, meillä on nimitttäin sama suunnitteilla. Mitkä ovat kokemuksesi reilun vuoden jälkeen, onko maali pysynyt moitteetta takassa ja pinta edelleen samanlainen kuin heti maalauksen jälkeen?<br />
  <br />
  Mielenkiinnolla vastausta odottaen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *