Viikonlopun värikkyyttä

DSC_3728%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_3716%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_3713%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Harvoin meillä näkee räikeitä värejä, mutta kukkakimpun muodossa useinkin. Siivouspäivän päätteeksi on ihana asetella kukat maljakkoon olohuoneen pöydälle ja aloittaa viikonlopun vietto. Miten voikin yksi pieni kimppu ilahduttaa niin paljon!

Eilen meillä oli leikkimökin ja pihan siivousta. Hain myös kesäkukkia ja multaa, en malttanut enää odotella vaan aloin istutuspuuhiin. Pelargonit houkutteli kovasti kaupan hyllyillä, mutta päädyin muihin kukkiin ihan sen takia ettei kylmä viima vie kukkia mennessään. Tuossa meidän etuterassilla tuulee kovasti kun sattuu pellolta tuulemaan. Myös havuja otin muutamat ja istutin ne ruukkuihin.

Harmittaa kun sain Mårbackan menestymään talven yli kodinhoitohuoneessa, siinä oli monta vihreää oksaa, niin menin leikkaamaan oksat (kuvittelin osaavani istuttaa pistokkaita) ja vaihdoin mullat. Nyt jäljellä on enää ruskea runko 😀 Olen kastellut sitä, mutta ei siitä taida enää kukkaa tulla. Vai voikohan runko vielä herätä henkiin? Vaikka yrttien kasvatuksessa olenkin aika hyvä, niin kukkien hoidossa ja talvehtimisessa ei taida päteä sama.. paitsi leikkokukissa 🙂 Ihastellaan siis pinkkejä kukkasia maljakossa! Mukavaa sunnuntaita! Tyttö sai uuden pyörän viikonloppuna, joten tänään on lähdettävä jokirannalle testaamaan uutta pyörää ja pienempi aiko etsiä pelloilta muuttolintuja. Joko teillä on ensimmäiset kesäkukat istutettu?

J / white & black - -

8 kommenttia “Viikonlopun värikkyyttä

 1. Ihanat pinkit! Meillä on vasta pikkunarsisseja ja orvokkeja, muita en ole uskaltanut vielä. Jokohan perennoja ja pensaita kohta uskaltaisi 🙂

  1. Narsissit kestivätkin paremmin ulkona mitä sisällä eikä tarvitse edes muistaa kastella 🙂 Orvokkeja minäkin laitoin, jos ensi kuussa uskaltaisi muita kukkia.<br />
   <br />
   Ihana kun lumet suli ja sieltä paljastui puksipuu joka oli selvinnyt hengissä talvesta 🙂 Ikinä ennen en ole saanut sitä menestymään. Ainakin niitä pensaita pitää ostaa lisää!

  2. Minäkin olen haaveillut puksipuusta, mutta aina jättänyt ostamatta talvehtimisen vuoksi. Tämähän on siis mahtava uutinen 🙂

  3. No niimpä! Kerran aiemmin olen yrittänyt puksipuun talvehtimista mutta puska kuoli. Nyt paikka oli eri, joten uskon että puksipuun paikka on tärkeä. Mitenkään en suojannut sitä, lunta tuli paljon puun päälle että varmaan senkin takia säilyi hengissä. Kannattaa kokeilla! Minä aion ostaa tänä kesänä lisää puksipuita pihalle. Kokeilemallahan se selviää missä ne viihtyvät 🙂

 2. Oih, -kaunista!<br />
  Minä olen jo vähän orvokkeja hankkinut, -Taivaspojan haudalle vein ruukkuistutuksen niistä ja helmililjoista.<br />
  Niin ja tietty tete- ja perunanarsissit tuli hankittua jo ennen pääsiäsistä.☺<br />
  Suloista sunnuntaita!

  1. Kiitos! Oi, varmasti kaunis asetelma orvokeista ja helmililjoista haudalla &hearts; <br />
   <br />
   Lämmintä viikkoa sinulle Titti!

 3. Ihana kimppu :)<br />
  Meillä suunnitelmissa orvokit myös mutta taitaa mennä viikonlopulle istutuspuuhat.<br />
  <br />
  Mukavaa viikon jatkoa teille!

  1. Olipa ihana kuulla sinusta pitkästä aikaa &hearts; <br />
   <br />
   Minä malttamattomana ostin jo tusinan verran orvokkeja ja pari havupuuta, nyt tekisi mieli hakea vielä lisää 🙂 Mukavaa viikkoa sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *