Nahkakahvoja ja mustikka-mansikkakakkua

DSC_5808%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5813%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5795%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Kesän ensimmäiset torilta ostetut mansikat ovat niin herkullisia ja maukkaita, jokaisen herkkua! Monta rasiaa ollaan syöty ja olisi tarkoitus käydä poimimassa suoraan maalta pari laatikollista pakkaseen. Meillä menee paljon mansikoita mm. soppaan ja leipomuksiin. Teen myös hillot täytekakkuihin omista mansikoista. Eilen tuli yllätysvieraita enkä kerennyt mitään leipoa, joten mansikoista tein todella nopean kakun. Kostutin vain valmiin pohjan tuoremehulla ja täytin kermavaahdolla, tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla. Päälle ripottelin sokeria. Olihan herkullista vaikka valmis pohja olikin. Mökille usein otankin muutaman valmiin torttupohjan mukaan kun siellä ei viitsi alkaa leipomaan. Leipoessa tulee paljon tiskiä ja kun vettä ei tule sisälle, niin valmiit jutut on mökille just hyviä. Yleensä teen salaatitkin jo kotona valmiiksi.

Mökistä kun tuli puhetta niin oletteko maistaneet Lidlin leipomuksia? Voi vitsit että ne tuoreet leivät on hyviä. Viimeksikin hain ison kasan lämpimiä leipiä kun olimme matkalla mökille. Mun lempparini ovat ciabatta, täysjyväpatonki ja kurpitsansiemenistä tehdyt sämpylät. Olen pitkään ollut ilman vaaleaa leipää tai en ole syönyt mitään leipää kuin harvoin, mutta noihin Lidlin leipiin jää koukkuun! Mieluummin ostan vaikka herkkupäivänä itselleni vaalean leivän kuin karkkia.

Keittiön tasolle hankin puukorin, jossa on kivana yksityiskohtana nahkakahvat. Kori on sopiva tasolla säilytettäville lasipulloille, myös valkosipuli ja inkivääri löytyy korista. Yleensä pidän keittiön tasot aika tyhjinä, mutta tuossa lieden vierellä olevalla tasolla säilytän ruoanlaitossa tarvittavat jutut käden ulottuvilla. Siitä on helppo ottaa pannulle öljyt ja valkosipulit. Koreja löytyy Kärkkäiseltä n. 5 euron hintaan erikokoisina, jos tykästyit näihin.

Iloista keskiviikkoa!

4 kommenttia “Nahkakahvoja ja mustikka-mansikkakakkua

 1. No on kyllä kiva kori, sunnuntaina kävin Kärkkäisellä. 🙂 Täällä just mietin, että voisi loppuviikolla tehdä mansikkakakun. 🙂

  1. Kärkkäiseltä löytyy monesti kaikkea kivaa kotiin ja verkkokaupassakin on suurin osa tavaroista. <br />
   <br />
   Mansikkakakkuun ei kyllästy, taidan itsekin tehdä vielä yhden kakun tälle viikkoa 🙂 Mukavaa päivää sinne!

 2. En ole aikoihin käynyt muiden blogeissa (mihin tämä aika oikein menee….)<br />
  Täällä sinulla on taas niin paljon kaikkea ihanaa, että silmä ja sielu lepää!<br />
  Minä tässä odottelen leipomis inspiraatiota, -eilen metsästä kerätyt mustikat ja tänä aamuna omasta maasta kerätyt mansikat odottavat!!☺<br />
  Suloista sunnuntaita!

  1. Kesä vie mennessään, vaikka sateista onkin niin pihalla tulee oltua tai reissailtua 🙂 <br />
   Nam, oman maan mansikoita! Olimme kolme päivää reissussa ja kohta ajattelin lähteä katsomaan olisi sillä aikaa mansikat kypsyneet. <br />
   <br />
   Kiitos ihana Titti kommentista ja mukavaa alkanutta viikkoa &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *