Piha siistiksi reunanauhalla

Edullinen vinkki pihalle! Jos teiltä löytyy nurmikkoalueita omalta pihalta joita täytyy rajata niin reunanauha on oiva apu siihen. Olen ajatellut tuosta vihreästä nauhasta että se on niin rumaa etten halua sitä pihallemme, mutta ihan turhaa. Kunhan sen upottaa tarpeeksi syvälle niin alueet näyttää hyvältä ja siistiltä. Meidän pihassa sora ja nurmikko rajattiin nauhalla ja olen niin innoissani kun enää ei tarvitse apiloita nyppiä soran puolelta. Leviävät älyttömän nopeaa. Se oli joka kesän urakka, kun nypin levinneet apilat sora-alueelta pois ja tämän tein ainakin pari kertaa kesässä. 10 metrin pätkä vihreää nurmikonreunanauhaa maksaa n. 3,50e. Pihallemme meni noin viisi rullaa tuohon kuvassa näkyvään ympyrään molemmille puolin. Tarpeeksi syvälle kun upottaa nauhan lapion avulla niin se ei jää ikävästi näkyviin. Nurmikkokin on helppo leikata päältä.

DSC_5774%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5555%20%E2%80%93%20kopio.jpg

DSC_5721%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Asennuksesta vielä sen verran että teräväkärkinen lapio ja hanskat avuksi niin onnistuu 🙂 Mies teki lapiolla aina syvän uran soran ja nurmikon väliin ja minä asensin sitä mukaa nauhaa. Helpoiten se käy kun laittaa nauhaa vähän kerrallaan. Koitettiin niinkin että tehtiin ensin lapiolla uraa jonkun matkaa ja sitten vasta alettiin laittamaan reunanauhaa. Ei onnistunut koska kaikki kivet tippuivat uraan. Nyt se on tehty! Hidasta hommaa mutta kyllä kannatti kun ensi kesänä ei tarvitse enää kitkeä koko sora-aluetta.

Hyvää viikonloppua 🙂

J / white & black - -

6 kommenttia “Piha siistiksi reunanauhalla

 1. Mistä hommasit tuota reunanauhaa? En ole löytänyt noin edukasta vaikka yrittänyt etsiskellä… Meiän piha kaipais jus tämmöstä! 🙂

  1. Moikka Heidi! Reunanauha löytyi Prismasta, Rainbowin valikoimaa 🙂 Tuo taitaakin olla edullisin tällä hetkellä markkinoilla.

  1. Joo tästä tuli kyllä hyvä! Viime kesänä apilat valtasivat puolet tuosta soraympyrästä, oli enää osa sorasta näkyvissä.

 2. Moi, meillä on tuota samaa nauhaa yhden pitkän kukkapenkin reunassa mustana( vai oliko tummanharmaa). Ihana tuo nurmikkoympyrä ja sorapolku. Oma piha on pelkkää suoraa nurmikkoa ja muutama kukkapenkki, pensas, kasvimaa jne. Kaipaisin kovasti jotain tuollaista muotoa mutta en osaa lähteä toteuttamaan 🙂

  1. Moikka! En tiennytkään että tuota saa myös erivärisenä, harmaa olisikin ollut ehkä hienompi :)<br />
   <br />
   Kiitos Taika, ympyrä tuo kyllä kivaa muotoa ja erilaisuutta pihaan. Meillä tuo ympyrä tehtiin ensin eli sora-alue kankaan päälle ja sitten ympärille multaa ja nurmikonsiemeniä, mutta voihan sen tehdä jo valmiille nurmikollekin. Kaivaa vain nurmikon pois siitä kohtaa mihin haluaa soraa ja laittaa vähän hiekkaa ja kankaan alle. Tuo sorakuja on n. metrin leveydeltään. Lapset tykkää aina pyörällä ajaa ympyrässä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *