Eri valon sävyjä ja värejä huoneisiin

Huikea keksintö tämä Philipsin Hue älyvalaistus! Mikä on älyvalaistus? Se on sitä nykyaikaa 🙂 Täytyy myöntää etten ollut kuullut aiemmin tästä mahtavasta laitteesta ennen kuin Philipsiltä otettiin yhteyttä. Kerron tarkemmin mistä on kyse. Hue älyvalaistuksella luot lampuilla kotiisi sellaisen tunnelman kuin itse haluat jo olemassa oleviin valaisimiiin. Yhteistyössä Philipsin kanssa sain kokeiltavaksi Hue Starter pakkauksen, joka sisältää kolme E27- kantaista lamppua sekä sillan. Silta asennetaan ja kytketään reitittimeen eli nettiyhteyden avulla älypuhelimeen tai tablettiin. Voit ohjata sitä langattomasti tabletilla/älypuhelimella ihan mistä tahansa. Värejä on älytön määrä, 16 miljoonaa väriä valittavanasi. Sieltä varmasti löytyy värisuosikit jokaiselle! Olin itse eniten innoissani valkoisen valon eri sävyistä ja muokkaamisesta. Valoa voit muokata vaikkapa terävästä, kylmästä valkoisesta lämpimään kynttilänvaloon. Himmentää tai kirkastaa valoa. Meillä ei kotona ole monessakaan paikkaa himmentimellä toimivia valoja, joten tää oli huippujuttu kun nyt voi himmentää jopa pöytävalaisimia.

DSC_8337%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_8342%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Moni on varmasti tuskaillut kaupassa hehkulamppujen poistuttua markkinoilta että millaisen lampun ostaa omaan kotiin ja miettinyt että onkohan valon sävy oikea? Täytyy myöntää että monta kertaa olen ostanut turhaan lampun johonkin tilaan, kun kotona olen huomannut valon sävyn vääräksi – liian keltainen. Hue älyvalaistuksen avulla voi säätää sävyn juuri sellaiseksi kuin haluaa. Tykkäät mistä sävystä tahansa, tällä laitteella oikea sävy löytyy ihan varmasti. Jos oikein villiksi heittäytyy voi laittaa huoneen valon vaikkapa meren siniseksi tai pinkiksi. Lasten synttäreille olen suunnitellut teemaan sopiviksi näitä värejä ja uskon että valon eri sävyt luovat ihan erilaista tunnelmaa synttäreille. Alla muutama vaihtoehto samasta tilasta, vain valon väri vaihtuu.

DSC_8295%20%E2%80%93%20kopio-tile%20%E2%

DSC_8292%20%E2%80%93%20kopio-tile%20%E2%

 

DSC_8494%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Hue sovelluksessa on erilaisia toimintoja, yhdellä kosketuksella voit säätää itsellesi mm. sopivat valot työ- tai lukuvaloksi. Tai säätää valot rentoutumiseen. Jos kaipaat auringonlaskua, sovelluksesta löytyy sekin. Alla olevassa kuvassa huomaa hyvin sen miten kellertävä valo noissa yöpöydän seinävalaisimissa on. Ostin niihin liian kellertävät lamput. Kattovalaisimessa on Hue-lamppu ja säädin valon kirkkaan valkoiseksi. Illan tullen vähennän valon määrä ja himmennän lamppua niin tunnelma on taattu. Yhteen siltaan voi kytkeä vaikka 50 lamppua ja jokaisen lampun valoa muokata joko yhdessä tai erikseen. Esimerkiksi nuo olohuoneen pöytävalaisimien lamput olen säätänyt niin että toimivat yhtä aikaa.

hue%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_8459%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Lamput voi myös ajastaa syttymään esimerkiksi kello kuusi illalla ja kun saavut kotiin, valot syttyvät. Jos olet matkoilla ja haluat lisätä turvallisuutta, voit säätää valoja myös talon ulkopuolelta niin että valot palavat jonkun aikaa poissaollessasi. Kätevää. Suosittelen tutustumaan älyvalaistukseen, Hue aloituspakkauksia myy ainakin Stockmann* ja Verkkokauppa. Tunnelmallista päivää ja iltaa kuvien myötä!

 

Yhteistyössä Philips. *Postaus sisältää mainoslinkin.

 

4 kommenttia “Eri valon sävyjä ja värejä huoneisiin

  1. Hyvältä näyttää! Tuo onkin kiva idea laittaa ne pöytävaloihin, saa paljon paremmin värit esiin 🙂

    1. Kiitos Jaana! Pöytävalaisimiin nämä on myös tosi käytännölliset, saa iltaisin olkkariin ihan eri tunnelman. On muuten lapsetkin tosi innoissaan valoista 😉 tekivät muka taikatemppuja vieraille ja käsillä taikovat uuden värin 😀 Hassuja!

    1. No sanoppa muuta 🙂 nykyään on vaikka minkälaisia keksintöjä! Just klikkasin valoista Relax-nappia, sopii hyvin näin perjantai-iltaan. Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *