Havuasetelmaa terassille ja ekat jouluvalot

DSC_9908%20%E2%80%93%20kopio-tile.jpg

DSC_9943%20%E2%80%93%20kopio%20%282%29-t

DSC_9941%20%E2%80%93%20kopio-tile.jpg

Niin ne vaan ekat jouluvalot ilmestyivät meidän pihaan tai tarkemmin sanottuna ei pihaan vaan metsään. Joka vuosi olen puhunut että haluaisin keskelle metsää tiettyyn kuuseen valot ja niin me eilen vedettiin pitkästi roikkaa pitkin pihaa että saatiin toivomani jouluvalot 🙂 Kiitos vain asentajalle. Loistavat ihanasti sisälle olohuoneen sohvalle saakka. Sammalpallojen lisäksi tein vielä kuusen oksista köynnöksen terassin kaiteeseen. Vielä valot kylkeen niin avot! Täällä on pikku hiljaa lisääntynyt kodeissa valojen määrä, monet jouluvalot olen jo bongannut. Me asutaan ihan maalla ja illalla kun lähden lenkille pilkkopimeään, niin on mukavaa kun siellä täällä näkyy valoa eikä tarvitse ihan taskulampun valossa kulkea lepakoiden seassa.

Muistaako joku vielä ne vanhat valosarjat joihin piti aina vaihtaa lamppuja? Mulla on ehkä hieman ikävä niitä. Vaikka silloin ne ärsytti ihan kamalasti kun ei tiennyt mikä lamppu oli palanut ja piti joka toinen testata ennen kuin sai ne taas toimimaan 🙂 Noihin nykyaikaisiin kun ei voi lamppuja vaihtaa ja kävi taas se perinteinen. Saatiin kuuseen ripustettua kaksi valosarjaa ja sytytin valot niin kas kummaa, puolet pimeänä. Toissa vuonna ostetut valosarjat.

Sain kuitenkin aamun sinisen hetken ikuistettua kameralle sen jälkeen kun oltiin viety aamupala isille sänkyyn. Mulla oli kello herättämässä seitsemältä, mutta jo puoli kuuden aikaan kuului pienten jalkojen tepastelua keittiöstä joten kahvinkeittoon oli noustava 🙂 Pöydälle oli aseteltu kahvikuppi valmiiksi ja joskus pari vuotta sitten tuunaamani liitutaulutarjotin, johon oli tavattu `Hyvää Isänpäivää <3` Tyttö oppi viime viikolla lukemaan ja nyt jo aika sujuvasti kirjoittaa. Oli keksinyt oman onnittelulaulunkin, mutta niin sitä vain hykerreltiin kun vietiin lahjoja isille aamulla, jännitti niin kovasti ettei laulanu mitään 😀 Tänään on ihana päivä tiedossa, meidät on kutsuttu valmiiseen pöytään miehen kotiin ja siitä jatkamme sitten oman isäni luokse päivää viettämään. Jos siellä ruudun takana on isejä niin oikein ihanaa päivää teille!

 

J / white & black - -

8 kommenttia “Havuasetelmaa terassille ja ekat jouluvalot

 1. Niin kaunista ja tunnelmallista!<br />
  Olen miettinyt ihan samaa noista valosarjoista; -harmittaa kun nykyisiin ei voi vaihtaa lamppuja (ledejä -mitä nyt ovatkaan…)

  1. Kiitos kaunis! Odotan jo kovasti lunta niin saa laittaa lisää valoja niin sisälle kuin ulos. <br />
   Joo se on uskomatonta miten vähän aikaa nykyiset valosarjat kestävät 🙁 Mies oli sitä mieltä että ne tehdään vuoden kestäviksi, että joka vuosi joutuu ostamaan uudet 😀 Kertakäyttövalot 🙂

 2. Kyllä jouluvalot tekevät niin ihanan tunnelman! Pitäisi omalle pihalle ja kotiinkin kehitellä muutamat valot lisää 🙂

  1. Tosiaan, ilman jouluvaloja ei tunnelma olisi sama. Tai ilman lunta. Molemmat kuuluvat jouluun &hearts;

 3. Valot ovat kauniita pimeydessä. Minä puhun pimeän valoista en jouluvaloista. Mielestäni jouluvalot ovat värikkäitä lamppuja, nämä kirkkaat ovat pimeänvaloja 🙂

  1. Meillä ei ole yhtään värikästä valosarjaa, kaikki kirkkaita ja jäin miettimään että myydäänkö kaupoissa enää värikkäitä valoja vai onko mulla mennyt ne ohi ihan kokonaan.<br />
   Ihana nimitys sinulla valoille! Ekaa kertaa kuulin puhuttavan pimeänvaloista 🙂 Mukavaa alkanutta viikkoa, Pirjo!

 4. Varmasti ihana tunnelma ulkona, kun valot palaa. Täällä ulkovalot on vielä kaupassa, kun kehitin pihavaloille sisältä paikan. 😀

  1. Täällä käy monesti samalla tavalla, ulkovalot siirtyvät sisälle kun niille löytyy kiva paikka. Yhdet valot laitoinkin jo isoon, korkeaan lasivaasiin. Näkee lapset käydä yöllä veskissä kun valosarja palaa eteisessä. Eli joutuu taas ostamaan uusia valosarjoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *