Pimeässä- valojen lisäystä

DSC_9953%20%E2%80%93%20kopio-tile.jpg

DSC_0048%20%E2%80%93%20kopio%20%283%29-t

DSC_9987%20%E2%80%93%20kopio-tile.jpg

DSC_0017%20%E2%80%93%20kopio-tile.jpg

 

Tahdon lähteä heti Lappiin. Joko saa mennä? Kuka lähtee mukaan? Kamat kasaan ja auton nokka kohti pohjoista- oliskin niin helppoa 🙂 Kuvista olen ihastellut talvista tunnelmaa mikä siellä vallitsee ja toivonut että meillekin tulisi edes pieni valkoinen kerros. No kyllä se 40cm lumikerroskin kelpaa! En taida olla ainut vai tunnustaako joku ettei kaipaa lunta ollenkaan. Minä tiedän ainakin yhden. Isomummu eli miehen mummu oli topakasti sitä mieltä ettei lunta tarvitsisi tulla ollenkaan kun tuli puhetta syksystä ja talvesta. Oikein nosti käden pystyyn ettei kaipaa lunta ollenkaan ja sanoi tykkäävänsä tästä kelistä ja vesisateesta. Mua hymyilytti 🙂

Pimeys ulkona on saanut laittamaan sisälle lisää valoja joka puolelle, iltaisin ollaan oltu tunnelmavalojen loisteessa. Kynttiläkauppa kutsuu kohta, joka ilta tulee polteltua tusinan verran tuikkuja ja siihen vielä kaikki pöytäkynttilät päälle. Ei ole ainakaan tunnelman puutetta meillä 😀 Ajattelin viikonloppuna käydä hieman ihastelemassa kauppojen joulutarjontaa. Jouluisia mainoslehtiä on tullut päivittäin ja siellä olisi vaikka mitä ihanaa ostettavaa, mutta tänä vuonna taidetaan mennä jo olemassa olevilla koristeilla. Lapsille ostin perinteiset joulukalenterit, siinäpä ne joulushoppailut tälle erää 🙂 Joululahjaostoksille sitten myöhemmin.

Mukavaa iltaa!

 

 

 

 

J / white & black - -

3 kommenttia “Pimeässä- valojen lisäystä

 1. Tiesitkö, että runsas kynttilöiden polttaminen rasittaa kroppaa yhtä paljon kuin tupakan savun hengittäminen. Itse olin ennen melkoinen tuikkujen ja kynttilöiden polttelija, mutta tämän kuultuani vähensin roimasti ja nykysellään poltan maksimissaan neljää kynttilää sisällä samaan aikaan ja avaan välillä ikkunaa. 🙂

  1. Olen lukennut saman ja henkilökohtaisesti huomannut. Astmaatikko ei voi kynttilöitä paljoa poltella. En kuitenkaan ole kokonaan luopunut kynttilöistä ovat ne niin ihania. Määrää vaan vähentänyt ja nyt nautin muutamasta kynttilästä kerrallaan. Jos useampi kynttilä palaa huoneilmassa, pienhiukkasmäärä vastaa passiivista tupakointia. Hiukkaspäästöistä huolestuneelle kynttiläpakkauksen joutsenmerkistä voi olla apua. Se asettaa rajoja nokipäästöille ja ylimääräisille lisäaineille. Tuoksukynttilät eivät joutsenmerkkiä voi saada.

  2. Moikka Jenppa ja PirjoV! <br />
   <br />
   Itsekin luin pari vuotta sitten tuosta kynttilöiden polttamisesta, yritin etsiä samaista artikkelia mutta en löytänyt enää. Silloin epäröin uskallanko poltella enää ollenkaan mutta tulin siihen tulokseen että kynttilöitä on polteltu iät ja ajat, joten eiköhän sitä uskalla nytkin. Tuntuu että nykypäivänä ei kohta uskalla tehdä tai syödä mitään kun aina jostain löytyy joku terveysriski 🙂 <br />
   <br />
   Itselläni on astma ja en ole huomannut että kynttilöiden polttaminen vaikuttaisi siihen mitenkään. Tuoksukynttilöitä en voi haistella yhtään, joten niitä en polta. Täytyy hieman vähentää tuota samaan aikaan polttamista. Kiitos teille muistutuksesta ja mukavaa viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *