Keittiössä -nautitaan yhdessä!

DSC_1505%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1515%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1517%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1527%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1531%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1535%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1501%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Viikonloppuisin, yleensä lauantaisin kokkaamme yhdessä jotain hyvää ruokaa. Olemme ottaneet tämän nyt ihan tavaksi, koska miehellä on vuorotyö ja harvoin syömme yhdessä arkisin. Mukava sitten viikonloppuna hieman panostaa kattaukseen ja suunnitella mitä syötäisiin. Yleensä arkisin otetaan vain liedeltä ruoat lautaselle ja istutaan pöytään syömään. Tänään teki mieli pihviä ja itse tehtyjä lohkoperunoita timjamilla maustettuna. Lisänä paistettua punajuurta, maustevoita tai bearnaisekastiketta sekä salaattia. Mies haki vielä hyvän punaviinin pihvin seuraksi. Kyllä maistui! Lapset toivoivat jälkkäriksi vohveleita mansikoilla ja kermavaahdolla, joten niitä nautittiin jälkiruoaksi. Onko teillä tapana tehdä viikonloppuisin hieman pidemmän kaavan mukaan ruoat vai panostatteko viikollakin ruoanlaittoon samalla tavalla?

Ainakin näin lapsiperheen puolesta voin kertoa etten todellakaan kerkeä viikolla kattamaan pöytää hienommin tai kokkailemaan muuta kuin sitä perusruokaa. Ja meillä yleensä tehdään ruokaa sen verran paljon kerralla että sitä syödään kaksi päivää peräkkäin. Nyt tuli tehtyä makaroonilaatikkoa niin iso satsi, että sitä syötiin jo kolmatta päivää. Lapset olivat jo sitä mieltä että nyt äiti jotain muuta ruokaa pöytään, kiiiitos 😀 Tuo makaroonilaatikko olikin pojan ruokatoive tällä viikolla. Meillä kysellään että mitä kukakin haluaisi syödä ja teen sitten toiveitten mukaan kaikkien lempiruokaa silloin tällöin, mutta yleensä minä päätän että mitä tehdään kun eniten keittiössä hääräänkin ruoan kimpussa.

Nyt masu täynnä toivottelen teille täältä oikein mukavaa lauantai-iltaa! Minä taidan kurkata Viaplayn uusimman leffatarjonnan ja valita sieltä meille jonkun elokuvan illaksi kun saadaan lapset ensin nukkumaan. Niin ja herkutella vohvelin! En jaksanut ottaa koko jälkkäriä kun söin ihan liikaa ruokaa 😀

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *