Epäsuora valaistus

DSC_2181%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_2188%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Moi! Lauantai on sujunut kevyesti pihahommissa ja pikasiivouksen tein sisällä kun flunssa on edelleen päällä. Sitkeää sorttia kun jo kaksi viikkoa on niiskuteltu ja astmapiippua otettu triplasti, huh. Jospa sitä tästä pikkuhiljaa parannutaan. Toivotaan että ainakin ennen lasten syyslomaviikkoa, niin päästään käymään jossain lasten kanssa. Ystävältä kuulin että tämän sortin syysflunssa saattaa kestää viisikin viikkoa, a-pu-a.

Lupasin näyttää teille wc:n epäsuoran valaistuksen. Eli alakaapistojen alle liimasin led-nauhan koko pituudelle. Valo on valkoista vaikka kuvissa hieman taittaakin violettiin. Toimii meillä myös yövalona kun yöllä täytyy jättää lapsille johonkin valot. Yläkaapistojen päälle tekisi mieli laittaa vielä toinen led-nauha, mutta siihen tarvitaan sitten jo sähkömiehen visiitti, joka kytkee nauhan entisiin valoihin. Silloin ei paljoa epäsuorasta valaistuksesta puhuttu kun me rakennettiin mutta nykyään on jo aika yleistä. Itse suunnittelin opiskeluaikoina yhteen kohteeseen epäsuoran valaistuksen ja sainkin siitä arvioitsijoilta kehuja miten se oli toteutettu. 

Epäsuora valaistus luo tunnelmaa tilaan, valo on pehmeää eikä se häikäise kuten esimerkiksi spottivalot tuossa peilin yllä. Epäsuora valaistus heijastetaan jonkin pinnan kautta valaistavaan tilaan, tässä tapauksessa lattian kautta. Itse valonlähde ei ole näkyvissä. Meillä ei led-nauhan eteen laitettu ollenkaan valolistaa mikä yleensä laitetaan valonlähteen eteen häikäisyn estämiseksi. Kaapisto on niin matala ettei nauha tuolta näy eikä se aiheuta häikäisyä.

Tänään saadaan taas isi työhommista kotiin ja aloitetaan yhdessä viikonlopun vietto (tai lasten kanssa aloitettiin jo eilen). Katkarapuleipiä tekee niin kovasti mieli pitkästä aikaa joten niiden tekoa seuraavaksi. Sitten saunaa ja illan ohjelmien pariin. Hyvät viikonloput sinnekin!

white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *