DIY valopaketit

Tervetuloa joulukuu, sinua on odotettu. Joko siellä on joululahjat ostettu vai vielä mietinnässä? Itse olen suurimmaksi osaksi ostanut, enää pari lahjaa puuttuu. Noin puolet lahjoista olen tehnyt itse ja tässä tulee vinkkiä teille jotka haluatte antaa jotain itse tehtyä joululahjaksi.

Valopaketit syntyy aika nopeasti kun opettelee vain tekniikan. Tarvitset ohuehkon pahvilaatikon, tuorekelmua, puuvillanarua, erikeeperiä, vettä ja leveän siveltimen. Paksua pahvia ei kannata käyttää pohjana koska se on tosi hankala saada irti valopaketin sisältä niin että itse koriste säilyisi ehjänä. Minä käytin näihin ulkovalosarjojen pahvilaatikot. Paketit olivat sellaista ohutta pahvia ja juuri hyvät tähän tarkoitukseen. 

DSC_2953%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_2959%20%E2%80%93%20kopio-horz.jpg

Kierrä tuotekelmua kerros pahvilaatikon ympärille. Aloita kiertämään puuvillanarua laatikon ympärille, tekniikka on tässä kaiken a ja o! Eli narua joka paikkaan, myös sivuille eikä liikaa yhteen kohtaan. Muuten tulee lässähtänyt laatikko kun poistat pahvin sisältä. Sen kyllä huomaa kun alkaa kiertämään narua että joka paikkaan tulee tasaisesti eikä jää isoja aukkoja yhteen kohtaan. Varsinkin reunat kannattaa kiertää hyvin. Kun olet narun kiertänyt ja omasta mielestäsi laatikko näyttää hyvältä, sivele erikeeper-vesiseoksella (molempia saman verran) laatikon pinta. Ihan reilusti kastele narut seoksella ja jätä esim. muovipussin päälle hetkeksi että ylimääräiset nesteet valuu pois. Anna kuivua vähintään yön yli esim. avonaisen lasipurkin päällä (liima kuivuu näin myös alapuolelta). Kun laatikko on kuivunut tee pohjaan isohko reikä mattoveitsellä ja ala irroittamaan pahvia ja kelmua pois repimällä. Pieninä paloina niin ei koriste hajoa.

Poistettuasi pahvin, paristoilla toimivat led-valot sisään, satiininauhaa ympärille ja paketti on valmis! Aivan ihana lahjaidea. Itse vien anopille ja äidilleni yhdet paketit. Mukavaa viikonloppua!

DSC_2924%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_2949%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *