Elämäni ensimmäinen piparkakkutalo

DSC_3189%20%E2%80%93%20kopio-horz%20%E2%

Hieman vaurioita sai pannu sekä sormet, mutta siinä se nyt on! Elämäni ensimmäinen piparkakkutalo 😀 Ensin ajattelin kuorrutteella kiinnittää talon pystyyn, mutta lähdin sittenkin väkertämään sokerin kanssa. Ensi kerralla liimaan osat yhteen jollain muulla, sen verran kauan puhdistin paistinpannua puhtaaksi ja pidin sormia jääkylmän veden alla. Pysyy ainakin pystyssä, saa varmaan vasaralla irroittaa osat toisistaan. Mutta mitäpä sitä ei äiti tekisi kun lapset pyytävät piparkakkutaloa pipareiden leipomisen sijaan <3 Lapsilta saadut kehut on ihan parhaita, joten tyytyväinen saan olla ensimmäiseen luomukseeni.

Tänään kuusen ihana tuoksu valtaa kodin kun tuodaan kuusi illalla sisälle sulamaan. Voi miten jouluinen tuoksu siitä tulee! Huomenna on luvattu lapsille kuusen koristelu. Saa nähdä mitä sieltä paketista (verkon alta) paljastuu, onko kotimainen kasvatettu kuusi yhtä tiheä ja kaunis mitä mallikappale oli ostettaessa.

Toissapäivänä sain huokaista helpotuksesta. Kaikki joululahjat on ostettu ja paketoitu. Siis mitä?! En ehkä ikinä ole ollut näin ajoissa liikenteessä, joku saattaa muistaa viimevuotisen kaupparumbani kun vielä aatonaaton vilskeessä lähdin shoppailemaan lahjoja ja silloin päätin etten koskaan enää jätä näin viime tippaan. Hyvä minä. Muutama itse tehty lahja odottaa vielä joulupaperia ylleen, mutta muuten kaikki on paketissa. Lumisateista torstaita!

DSC_3175%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

 

J / white & black - -

2 kommenttia “Elämäni ensimmäinen piparkakkutalo

 1. Voi miten suloinen talo &hearts; Ei lainkaan hullumpi ensikertalaisen tekemäksi! Mutta miten pannu meni piloille? Itse lasken aina heti talon kokoamisen jälkeen pannulle kylmää vettä ja jätän sokerin liukenemaan siihen itsekseen. Hetken päästä kaikki irtoaa ihan vain huuhtelemalla, ei tarvitse kuin nimellisesti sutaista tiskiharjalla 🙂

  1. Kiitos kaunis &hearts; <br />
   <br />
   Se sokeri jähmetty niin nopeesti etten kerenny kiinnittämään kaikkia osia ja lykkäsin pannun takaisin liedelle ja sit se sokeri meniki ihan mustaksi. Kyllä mä loppujen lopuksi sain pannun puhtaaksi tiskiaineella ja vedellä, mut sitkeessä oli sokerin irroitus 🙂 Vaikuttikohan tuo sokerin palaminen siihen ettei liotus auttanut?<br />
   <br />
   Hyvää viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *