Sisätiloissa taatusti vihertää..

Huomaatteko kuinka päivät ovat pidentyneet? Heräsin tunti sitten tai no eka kerran seitsemältä, laitoin lapset kouluun ja jatkoin unia koska olen kuumeessa ja kamalassa flunssassa. Astmapiippu on ollut taas kovassa käytössä, tuttu kaveri, käsilaukussa aina mukana. Niin kauniin valoisaa oli jo yhdentoista aikaan eikä edes aurinko paistanut. Kaikki odottaa jo kevättä, kai se on pikkuhiljaa itsekin aloitettava kevään odotus. Kauppojen hyllyillä myytiin taimiruukkuja ja muita välineitä taimien kasvatukseen, joten sen innoittamana otin viime kauppareissulla tuuhean timjamin kotiin. Tuoksusta ei mitään tietoa tällä olotilalla, mutta jospa se tuoksu tulis minunki nokkaan viikonloppuun mennessä 😉 Kissan nokkaan tuoksuu kyllä senkin edestä, toinen puskee itseään timjamia ja muita yrttejä vasten 😀 Eilen oli jäänyt sitruuna pöydälle niin sekin kelpasi. Hassu kissa.

DSC_4219%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4234%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4237%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Valoisuuden lisääntyessä huoneisiin, huomaan kaipaavani lisää vihreää huonekasvien muodossa. Jostain syystä peikonlehti ei tykännyt olohuoneen järjestyksen vaihdosta. Tiedän sen siitä kun lehdet menevät keltaiseksi. Voikohan paikka vaikuttaa tuohon kellastumiseen? Monta vuotta jo pysynyt hyvänä ja nyt alkoi nuutumaan. Ruukkukaan ei voi olla liian pieni kun vaihdoin sen viime kesänä. Sen olen huomannut että altakastelevat ruukut ovat mitä parhaimpia peikonlehden kasvattamiseen.

Keittiön tasolla on aloe verat, itse kasvatetut valkosipulit, timjami ja amaryllis sulassa sovussa, samassa läjässä. Minusta paremman näköinen kun laittaa ryppääseen kaikki pienet vihertävät, kuin se että ripottelee niitä sinne tänne keittiöön. Ruukutkin sattuivat olemaan just kaikki eri paria. Se mistä olen eniten iloinen, on minun oliivipuu! Se näyttää selviävän hengissä talvesta ja kasvattaa jo uusia lehtiä. Jihuu! Kuulin että oliivipuu kestää jopa hiukan pakkasta, jos aloittais ensimmäiset ulkoilut pienillä plussakeleillä. Viherpeukalo kiittää ja kuittaa 😉 Ehkä kuitenkin annan suurimman kiitoksen tuolle mun kasvilampulle, sen ansiostahan puu on hengissä. Valoisaa päivää <3

2 kommenttia “Sisätiloissa taatusti vihertää..

 1. Ihanan valoisia kuvia. &hearts; Päivä on pidentynyt kuin huomaamatta ja tänään vasta oikein kunnolla tajusin, kuinka valoisaa esim. puolenpäivän aikaan onkaan. 🙂 Minullakin flunssa päällä, joten kotona ollessa ehtii ihmetellä valon määrää. 😀 <br />
  Mistä muuten tietää milloin peikonlehti (tai mikä tahansa viherkasvi) täytyy vaihtaa suurempaan ruukkuun? En ole tainnut kertaakaan vaihtaa ruukkuja, saatika multaa, joten ehkä sekin olisi hyvä tehdä joskus. :)<br />
  Rauhallista päivää ja pikaista paranemista! &hearts;

  1. Sitkeää tautia, tuntuu ettei flunssa hellitä millään. Oon kokeillu vaikka mitä rohtoja mut olo on hirvee. Paranemista sinullekin!<br />
   <br />
   Mä huomasin juuripaakusta että on aika vaihtaa isompaan ruukkuun, peikonlehti kasvoi niin nopsaan ettei juurien ympärillä ollut enää paljo yhtään multaa. Ruukut missä kukat myydään on yleensä aika pieniä, joten saa kohta jo vaihtaa isompaan.<br />
   <br />
   Kiitos Tiia, mukava kun kävit ja jätit viestin ❤ Hyvää kevään odotusta sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *