En vaihtaisi pois

Mikä viikko! Tai viikon aloitus. Olimme ihan innoissamme kun saimme isin viikonloppuna kotiin. Ehti melkein kokonaisen vuorokauden olemaan kotona kun puhelin soi ja piti lähteä takaisin töihin. Lapset eivät millään uskoneet, luulivat että äiti narraa ja tää on joku vitsi 😀 Ei siinä muu auttanut kuin sanoa taas heipat. Onneksi lastenkin itkupotkuraivarit saatiin taltutettua ja suut hymyyn kun lupasin herkuttelehetken ravintolassa. Saivat herkutella mitä halusivat. Vähän jotain kivaa suureen pettymykseen, olivat niin kovasti odottaneet isiä viikon reissulta kotiin.. Tätä se reissulesken elämä välillä on, menee omatkin suunnitelmat uusiksi. Mutta en silti valita, saan olla iloinen että mies saa tehdä töitä niin paljon kun kerkeää ja vapaatakin on sitten pidempi pätkä putkeen.

Liha on muhimassa leivinuunissa ja tein iltaa varten kulhoon valmiiksi maustumaan timjami-bataattiperunat. Illalla herkutellaan kun saadaan isi taas kotiin. Jospa nyt hieman pidemmäksi aikaa. Tekis mieli käyttää tuota leivinuunia enemmänkin kuin pelkkään uunipuuron tekoon sekä lihojen ja pitsojen paistamiseen. Tehdä rieskaa, pullapitkoja jne. hyötykäyttää jokaisella lämmityskerralla. Onko teillä leivinuunia ja teettekö sillä ruokaa tai leipomuksia? Jotenkin tuntuu että leipomukset on helpompi tehdä sähköuunissa, silti haluaisin opetella paremmin leivinuunin käyttöä. Enimmäkseen se on meillä lämmön lähteenä. Lihasta tulee niin mureaa ja hyvää uunissa, sen olen oppinut että teen aina isommat lihaköntit leivinuunissa. Matalalla lämpötilalla liha voi olla yön ylikin uunissa.

DSC_4247%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4261%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4263%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4254%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Meillä keittiöön näyttää vain lisääntyvän nuo vihreät puskat ja ruukkuineen. En tiiä enkä myönnä kuka niitä kotiin kantaa! Mut olipa vaan kiva napsia tuoreita yrttejä ruoan päälle ennen uuniin laittamista että ei ne vaan koristeena tuossa ole 🙂 Jokohan nyt vois laittaa omat yrtit kasvamaan? Taidanpa viikonloppuna istuttaa ensimmäiset siemenet ja kokeilla miten käy. 

Nyt salaatin tekoon ja pöytää kattamaan. Täytyy muuten mainita tuosta pyöreästä pöydästä ja tuoleista sen verran että tosi tykättyjä ovat olleet ja just sopivat meidän perheelle. Tuoleissa on älyttömän mukava istua ja lapset tekevät nykyään läksytkin pöydän ääressä. Saa nähdä miten käytännöllinen se sitten on kun ekat kaverisynttärit järjestetään 😉 Voipi olla että useammassa erässä kakkuillaan! Mutta en enää vaihtais ryhmää isompaan, niin paljon avaruutta pöytä on tuonut meidän keittiöön. Kuuden hengen pöytäryhmän kanssa oli aina jossain kulmassa ahdasta ja jokaikinen päivä törmäsin pöydän nurkkiin. Jalat mustelmilla vipelsin menemään 😀 Tällä mennään. Raikasta pakkaspäivää, meillä ainakin mennään pakkasen puolella tammikuun viimeinen päivä.

 

J / white & black - -

2 kommenttia “En vaihtaisi pois

 1. Meillä ihan sama juttu leivinuunin kanssa. Käytetään ruokiin, mutta ei leivonnaisiin. Ruisleivän paistan leivinuunissa, kun olen kantapään kautta oppinut kuinka kauan pidän uunia ensin tyhjänä ja kuinka kauan paistan. Pullat ja kakut on helpompi laittaa sähköuuniin. Lämmityksen takia tuota leivinuunia oikeasti käytetään ja ruoka tulee samalla.<br />
  Kiva tuo teidän ruokapöytänne. Mikä maljakko on pöydällä?

  1. Ruisleipää olis kiva opetella tekemään. Taitaa olla taitolaji, joten luulen että muutamat poltetut leivät tulis tehtyä 😀 Samoin kävis varmaan mun leipomuksille, niin vaikea tietää millon leivinuuni on sopivan lämmin ettei mikään pala.<br />
   <br />
   Kiitos! Maljakko on ostettu edesmenneestä Anttilasta loppuunmyynnin aikoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *