Keittiön välitilan uudistus- Kaakeleiden maalaus

Minulta on kyselty remontista jonka tein rivitaloon opiskellessani sisustusalaa. Miten ovien ja välitilan kaakeleiden maali on pysynyt näin parin vuoden jälkeen? 

WP_20140203_003%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_0025%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_9814.jpg

Molemmat, sekä kaapistojen ovet että välitilan maali on pysynyt hyvin. Kaapistojen maalauksesta kerroinkin jo aiemmin täällä, nyt muutama vinkki kaakeleiden maalaukseen liittyen. Tärkeintähän on hyvät pohjatyöt!

KAAKELIT- VÄLITILAN MAALAUS

Poistin ensin vanhat silikonit. Pesin kaakelit puhtaaksi kidesoodaliuoksella. Huuhtelin, pyyhin liuoksen pois ja annoin kuivua. Suojasin tasot sanomalehdillä ja maalarinteipillä. Valitsin maaliksi valkoisen Ronseal-kaakelimaalin. (Nykyään on tullut markkinoille useampiakin kaakelimaaleja, hajuttomiakin löytyy, mutta pari vuotta sitten ei vielä ollut paljoa vaihtoehtoja.)

Sekoitin maalin hyvin ja levitin vaahtomuovitelalla yhden ohuen kerroksen Ronseal-kaakelimaalia. Ylhäältä alaspäin. Maalia ohut kerros ettei tule valumia! Seuraavana päivänä tein saman uudestaan, toisen kerroksen. Välitilan kuivuttua lopputulos oli todella siisti eikä edes saumakynää tarvittu, vaan maali peitti myös saumat. Lopuksi laitoin vielä uudet silikonit maalarinteipin ja fairy-vesiseoksen avulla. Kyllä kannatti ja välitila on edelleen yhtä kaunis kuin juuri maalattunakin.

Mukavaa uutta viikkoa!
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *