Helppoa tuunausta- ennen ja jälkeen

DSC_4304%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4312%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4315%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4292%20%E2%80%93%20kopio-tile.jpg

Ei tarvita hiomista, sen kuin sutii maalia siveltimellä ja tulee valmista puolessa tunnissa! Ah, niin helppoa eikä kalkkimaali tuoksu millekään. Ihan ensimmäistä kertaa kokeilin kalkkimaalia ja pieni tuubi riitti tuolin sekä muutaman maljakon maalaamiseen. Tuolin maalasin kahteen kertaan, koska edellinen väri oli tummanruskea.

Tuolla meidän vanhassa talossa on vanhoja tuoleja useampikin, joten hain tuunattavaksi yhden. Tyttö omi heti tuolin itselleen koulupöydän ääreen ja ilomielin sen sinne annoinkin kun väri kelpasi 🙂 Kalkkimaali on siitä hyvä kun ei pohjatöitä tarvita, ainoastaan jos kalkkimaalia käyttää esim. ruokapöytään joka joutuu kovalle kulutukselle, niin päälle suositellaan lakkaa kestävyyden takaamiseksi. Tähänkin voisi vetää lakan päälle, mutta annan olla ilman. Mattapintainen sävy on kauniin vaaleanharmaa, oikein hyvä valinta valkoista taustaa vasten. Nyt houkuttelisi maalata muutakin! Ei kuitenkaan kalkkimaalilla, mutta inpiraatiota sain tuolin maalauksesta sen verran paljon että tapetit lähti veks.

Viikonloppuna otin siis projektiksi makuuhuoneen seinän. Tapetti on irroitettu kokonaan (kiitos vain ahkerat lapsukaiset avusta!) ja pähkäilemme tällä hetkellä seinien väriä. Värilastuja pöydällä on jo viisi, joista teen valinnan sävyn suhteen. Todella tummaa on kuitenkin luvassa, jännittää jo itseäkin miltä lopputulos näyttää. Luotan siihen että makuuhuoneesta tulee upea! Myös lastenhuone on kokemassa muutoksen, siitä lisää tulevaisuudessa. Oletteko muuten kokeilleet kalkkimaaleja ja millaiseen kohteeseen?

 

5 kommenttia “Helppoa tuunausta- ennen ja jälkeen

  1. Onpa kaunis lopputulos! En ole kalkkimaalista kuullutkaan. Minkä hintaista on? Olen ajatellut maalata keittiön mäntypuiset tuolit ja pöydän ja pohjatyöt hirvittää. Kalkkimaali onkin hyvä vaihtoehto. Jos ei tule ikävää hajua, voi tehdä sisälläkin . Tuo vinkki ruokapöydän lakkauksesta on hyvä.

    1. Hups, vastaus tuli väärään kohtaan. Eli tuossa alla kommenttia kalkkimaalista 😊

  2. Kiitos! Mukava kuulla että sait vinkkiä postauksesta. Ostin 100ml tuubin Kärkkäiseltä, maksoi 4,90€ eli minusta todella edullinen muutos tuoliin ja maalia jäi vielä maljakkoihin 🙂 Tuossa linkki maaliin, valitsin sävyn Stone grey: ://<a rel="external nofollow" href="http://www.karkkainen.com/verkkokauppa/marabu-chalkychic-100-ml-kalkkimaali#spst&quot; target="_blank">www.karkkainen.com/verkkokauppa/marabu-chalkychic-100-ml-kalkkimaali#spst</a><br />
    <br />
    Kannattaa ostaa isompi maalipurkki jos maalattavaa on enemmän, tulee näin edullisemmaksi. Googlettamalla löytyy paljon kalkkimaaleja myyviä liikkeitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *