Lemppari luonnonmateriaali

Syksyn askartelut ovat kovassa vauhdissa täällä meidän pihamaalla. Tytön kanssa ollaan tehty sammalpalloja, lehtikuusikranssi, hyödynnetty askarteluun pihlajanmarjoja ja omasta metsästä haettu jäkälää. Sammal on yksi suosikkini, voisi sanoa että luonnonmateriaaleista ihan lempparini! Siitä saa aikaan vaikka mitä kaunista.

Joka syksy olen hakenut takapihalta samasta paikkaa ison läjän sammalta ja niin se vaan joka vuosi kasvaa takaisin. Sammalpallot teemme joka vuosi koristamaan terassia ja joulun lähestyessä kierretään vielä valot ympärille. Yksinkertaiset sammalpallot valkoisissa ruukuissa miellyttävät eniten, joten eihän sitä muuta koristusta tarvitakaan 🙂 Yhden vinkin haluan kertoa sammalpallojen tekoon. Kun olet saanut märät sanomalehdet palloksi niin laita mahdollisimman iso, kokonainen pala sammalta pallon päälle. Näin saat kauniin pallon heti valmiiksi eikä välttämättä tarvita edes rautalankaa. Sammal pysyy paikoillaan ruukun päällä, kun pallon upottaa ruukkuun. Pienillä sammaleen palasilla se onnistuu myös, mutta silloin tarvitaan enemmän rautalankaa jotta pallo pysyy kasassa. Nämä minun on tehty yhdestä isosta sammaleen palasesta.

Taustalla näkyy keväällä istuttamani orvokit, jotka vain jatkavat kasvuaan ja rehottavat melkein jo maassa. Olkoon siinä pakkasiin asti kun kukkiakin on vielä paljon jäljellä. Viikolla istutin toista sataa sipulia maahan ja niin toivon että lähtevät kasvamaan! Lidlissä oli edullisia sipuleita ja tällä kertaa ostin isoja että pieniä laukkasipuleita. Valkoista ja lilaa sekaisin. Isoimmat kasvavat jopa yli metrisiksi.

Nyt valmistelemaan mummolaan lähtöä. Äiti pyysi meidät syömään tänään, ihana mennä valmiiseen pöytään. Vierailun jälkeen takaisin pihan pariin. Miten sitä hommaa riittääkin näin syksyisin ihan joka päivälle? Viimeiset tomaatit ja sipulit ovat vielä keräämättä sekä kukkaruukkujen pesua tiedossa. Päivä meneekin raikkaassa syyssäässä ja illalla lauantaiperinne.. joko arvaatte 😀 Paljuun! Kivaa viikonlopun jatkoa <3