Uusin tulokas piikkikruunu

Just kun kerkesin sanomaan ettei tänne taloon tule enää yhtään kasvia niin olisin voinut olla vaikka hiljaa 😀 En kuitenkaan pystynyt muutamaa päivää kauempaa pitämään lupausta. Tällä kertaa mukaan lähti piikkikruunu. Eikö olekin söpöt korallinpunaiset kukat? Tyräkkien sukuun kuuluva piikkikruunu voi kasvaa huonekasvina jopa metrin korkuiseksi. Tykkää olla aurinkoisella paikalla ja lannoitetaan keväästä syksyyn parin viikon välein. Tärkeintä on muistaa ettei multa saa olla liian märkää, silloin piikkiruunu mätänee. Istutus hiekansekaiseen multaan esim. kaktusmulta ja kastelu niin että multa pysyy kosteana muttei liian märkänä, niin piikkikruunun hoito onnistuu.

Pylvästyräkkiä kastelin talvella liikaa ja se alkoi nyt keväällä mätänemään rungosta. Lopulta se meni poikki ja jouduin heittämään sen pois. Sitä ennen otin kuitenkin pistokkaita talteen ja yritän kasvattaa uusia pikkutyräkkejä 🙂 Kodinhoitohuone on näkemisen arvoinen tällä hetkellä! Jätin kuitenkin kuvan ottamatta. Ihan muussa käytössä kuin pitäisi. Siellä on tomaatin taimia, paprikan alkuja, tyräkkejä, oliivipuuta ja ja..

Sitä voisi kuvitella kun päivät on kasvien kimpussa ettei niitä enää kotona ehkä huvittaisi hoitaa tai katsella, mutta mulle on käynyt nyt kyllä täysin päinvastoin! Vaikka olin ennenkin oikea viherkasvihullu, mutta nyt tämä alkaa kohta menemään jo liian pitkälle 😉 Siksi tilasinkin seinäruukkuja lisää, saan osan laittaa viherkasviseinälle. Sitä onkin ollut tarkoitus laajentaa, piti vain metsästää uudet ruukut kun Kekkilä oli lopettanut seinäruukkujen valmistuksen. Näette lopputuloksen kunhan saan ulkomailta tilaamani ruukut kotiin.

Tämänkin päivän vietin sormet mullassa ihanassa auringonpaisteessa. Tuolla kasvihuoneella tuntuu välillä ihan kesältä kun lämpötila huitelee aurinkoisina päivinä +27 asteessa. Ulkona saa kuitenkin vielä vetää kevyttoppatakin päälle. Eilen yritin repiä jouluvalojen johtoja jäisestä maasta irti, mutta sinne ne vielä jäivät odottelemaan lämpimämpiä kelejä. Nyt en tehnyt sitä virhettä että revin ne väkisin irti. Sitäkin on nimittäin kokeiltu huonolla menestyksellä 😉 Vielä hetkeksi ehdin ulos nauttimaan auringosta tuohon takaterassille. Ei välitetä vieressä olevista metrin korkuisista kinoksista, kyllä ne siitä sulaa tämän kuun aikana. Mukavaa iltaa sinnekin!

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *