Peuran pää sai seurakseen itse tehdyn höyhenkranssin hyllyn päälle. Onko tuo edes peura? Minusta on vähän pelottavankin näköinen, silmistä :) 

Kranssi oli tosi helppo tehdä ja aikaakaan ei mennyt kuin puol tuntia, kuumaliiman ja höyhenien parissa. Höyhenkuusissa meni enemmän aikaa vaikka pienempiä olivatkin. On tää askartelu vaan niin kivaa touhua että ei siinä tunteja lasketa ;)

50d3077bc98c7ef437000059.jpg

50d30778c98c7e9322000024.jpg

On täällä puuhasteltu muutakin, joka päivälle olen suunnitellut jotakin, aattoon asti :) Eilen tein sinappia, tuli hyvää! Just semmoista sopivan makeaa ja pippurista :) Tätä vien meidän kyläilypaikkoihin jouluna. Ja arabialaisen maustekakun leivoin kahvipöytään piparien ja joulutorttujen kaveriksi. Kuorrutteen kakun päälle teen vasta aattona. Suolaiseksi kahvipöytään ajattelin lohitartarleipiä.

50d3076fc98c7ed6680000e8.jpg

50d30773c98c7ef56600014b.jpg

50d3076fc98c7ef43700004a.jpg

Joka jouluaatto, Joulu- ja Tapaninpäivä meidät kutsutaan valmiiseen joulupöytään syömään, meillä on kolme eri paikkaa missä käydään herkuttelemassa. Tästä on tullut jo yksi perinne :) Sanoinkin jo miehelle että ostetaanko tänä jouluna vähän pienempi kinkku, ettei jää oma kinkku syömättä. Eihän se passannu, 8 kilon kinkku odottaa pakkasessa paistamista :) Ja aina se on kyllä tullu syödyksi, vaikka syödään jouluruokaa muuallakin.
 
Mitkä on teidän lemppari jouluruoat? Meillä joulupöytä koostuu mm. kinkusta, karjalanpaistista, kalasta, keitetyistä perunoista, porkkanalaatikosta, lanttulaatikosta, perunalaatikosta, erilaisista salaateista mm.rosolli, sieni- ja, vihreä salaatti, kasvisgratiinista ja juustotarjottimesta.

Aamupalaksi syödään riisipuuroa ja jännätään kuka saa mantelin :) Ja yöllä käydään myös napsimassa siivuja kinkusta :) Harrastetaanko teillä yösyöntiä jouluna? :)Kylläpäs tulikin nälkä kun mietin näitä kaikkia herkkuruokia!

Täällä tuoksuu uunituore leipä, kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä saaristolaisleipää ja nyt meen maistamaan ekan palasen, tuliko siitä hyvää. Kivaa torstain jatkoa!