Lapsiperheessä ei valkoinen ole ehkä paras mahdollinen väri matolle, mutta koska meillä on tumma sohva niin haluan vaalean maton alle. Silläkin uhalla että sitä joutuu useammin pesemään :)

Tilaamani matto on puuvillaa ja pesu 40 asteessa joten uskalsin tilata, maton voi vaikka itse pestä terassilla. Hintakin jäi alennuksien jälkeen niin pieneksi että en kahta kertaa miettinyt :) Nythän meillä on puhtaanvalkoinen nukkamatto (lue: oli valkoinen) olohuoneen lattialla kooltaan 160x230cm, jonka pesin viime kesänä kolme kertaa. Kolme kertaa peräkkäin..aina kun olin saanut maton pestyä ja kuivattua niin siihen jäi rantuja, kolmannella kerralla se vasta näytti siltä että sen voi jo laittaa takas lattialle. Pesuohjeen mukaan mattoa ei olisi saanut pestä ollenkaan, mutta otin riskin ja luulen että sen takia se ei enää uudelta näyttänytkään. Nyt se pitäis taas pestä.

51650f3dc98c7eac4b000002.jpg

Uusi matto tulee olemaan kokoa 200x290cm. Niinhän sitä sanotaan että me suomalaiset ostetaan aivan liian pieniä mattoja olohuoneisiimme :) Tuo meidänkin nykyinen on liian pienen näköinen, mutta toivottavasti tämä uusi matto on mieluinen ja jää meille :) Ja riittää varmaan yksi pesu kesässä ;) Mitat ainakin oli soppelit kun mittailin ennen tilausta.

Kuva lainattu ellos.fi