Kyselin alkuviikosta täällä blogin puolella että osaisiko joku teistä auttaa lasiesineiden tunnistuksessa, joita olen säilönyt tuolla vanhassa rakennuksessa. Nyt kerkesin kuvaamaan ne teille, ensin oli pakko puhdistaa ne pölystä :) Ja kylläpä niistä tulikin kauniita puhdistuksen jälkeen. Itsellä ei ole mitään hajua onko näistä joku arvokkaampi kuin toinen vai onko millään mitään arvoa, joten toivoisin että auttaisitte jos tiedätte? Ansku ainakin lupaili vinkata jos näistä jotain antiikkia löytyy :) Tässäpäs olisi liuta kuvia.. numeroin vaikka aina jokaisen kuvan niin helpompi selata. 

1. Kynttilänjalka

7.jpg

2. Sokerikko?

6.jpg

3. Valkoinen kulho

5.jpg

4. Nämä alla olevat sokerikko ja kermakko ovat ilmaislöytöjä kirppikseltä eli ei ole sieltä vanhasta talosta. Kerran yhdessä pöydässä oli laatikollinen lasitavaraa ja päällä luki lappu että saa ottaa ilmaiseksi. No minähän otin :) Mitenhän vanhoja ovat, sitä en tiedä mutta kauniit ainakin..

4.jpg

5. Ruskeita laseja taisi olla 4kpl ja noita pienempiä myös neljän satsi.3.jpg

6. Lisää kermakkoja :)10.jpg

7. Ja lisää.. ihana sinisen sävy.9.jpg

8. Oisko tää joku maljakko?8.jpg

9. Nämä kolme viimeisintä on Arabian, ne tunnistin sentään leimoista :) Kermakko ja kaksi kuppia. Yksittäisiä lautasiakin oli jonkun verran, mutta niitä en alkanut kuvaamaan. Olispa kiva kun olis neljä samanlaista kuppia.. 2.jpg

1.jpg

10. edit. Yhdet lasit unohtui, eli näitä vihreitä oli myös neljän kappaleen satsi.

20.jpg

Oliko kuvissa mitään mikä näytti tutulta? :)

Kiitos paljon edelliseen postaukseen tulleista kommenteista <3 Nyt onkin miettiminen että jätänkö hyllyt tuollaisiksi vai maalaanko, miten ja millä värillä, hih :)