Lepotuoli pihalle on helppo tehdä vaikka itse, laitan tänne ohjeen miten me sen teimme. Ohjeen löysin pari vuotta sitten lehdestä ja silloin teimme yhden tuolin. Blogini lukija toivoi ohjetta lepotuolin tekoon, vanhaa lehteä en enää löytänyt mistään, joten tässä tulee muunneltu ohje, meidän versiomme. Jos haluat vielä hienomman version tuolista, niin kyllästetystä laudasta tulee paras :) Minua ei haittaa että pinta on hieman karhea kun päälle tulee pehmusteet. 

5.jpg

Lepotuolin tekoon tarvitset mitan, kynän, lautaa, sahan, porakoneen, ruuveja ja maalia. Sahaa ensin laudanpätkät oikeaan mittaan, alla pituudet montako kutakin lautaa tarvitset.

10 kpl  60cm pituista lautaa

 2 kpl  85cm pituista lautaa

 4 kpl  30cm pituista lautaa

 2 kpl 100cm pituista lautaa

 2 kpl 55cm pituista lautaa (45 asteen kulmaan)

Koitin ottaa kuvia joka vaiheesta, saa toki kysyä jos näistä ohjeista ei selviä. Eli ensin kiinnitetään ruuveilla yhteen alakuvassa näkyvät laudat. Metrin pätkät, yksi 60cm pätkä ja jalat.

1.jpg

Selkänojaan tarvitaan yksi 60cm pätkä ja kaksi 55cm pituista lautaa, jotka leikataan 45 asteen kulmaan. Pisin sivu sen 55cm. Kiinnitetään ruuveilla kiinni jalkoihin.

2.jpg

Sitten onkin runko jo valmiina ja seuraavaksi aloitetaan kasaamaan päällistä. 60cm pätkiä tulee viisi kappaletta ja 85 cm pätkiä kaksi kappaletta. 85cm pätkissä voit itse valita kummalle puolen teet pyöristetyn laskutason. Yksi tällainen lepotuoli meiltä siis jo löytyy jossa laskutaso on vasemmalla puolen, nyt teimme sen oikealle puolen.

3.jpg

Selkänojaan tulee kolme 60 cm pituista lautaa. Viimeistele vielä nuo pitkät laudat (laskutaso) pyöristämällä kulmat.

4.jpg

6.jpg

Mieluista väriä pintaan ja lepotuoli on valmis! Mitäs pidätte? Oliko tarpeeksi selkeät ohjeet? :)

ONNEA VALMISTUNEILLE!