60.jpg

Syysherkkua! Tämän kauden kurpitsasadosta voi loihtia vaikkapa herkullisen kurpitsapiirakan amerikkalaiseen tapaan. Sain anopilta pussillisen kurpitsoja ja niistä syntyi tulista kurpitsakeittoa ja jälkiruoaksi piirakkaa. Voi että oli hyvää! Jos tykkäätte kokeilla herkullista piirakkaohjetta niin tässä yksi sellainen. Koko perhe tykkäsi ja piirakan kruunasi pekaanipähkinäjätski!

 

Kurpitsapiirakka


 

125g voita

2 rkl sokeria

3 dl jauhoja

1 munankeltuainen


Täyte:

n. 450g kurpitsaa

2 munaa

1 tl kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

1/2 tl suolaa

2 rkl jauhoja

2 dl sokeria

1,5 dl kuohukermaa


Nypi voi, sokeri ja jauhot. Kaada munankeltuainen joukkoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ø26cm ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen ja uuni lämpenee.

Pilko kurpitsa kuutioiksi ja keitä kattilassa pienessä vesimäärässä (ripaus suolaa) n. 5 minuuttia. Kaada siivilän läpi että kaikki vedet valuu pois. Soseuta kurpitsa soseeksi sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen. Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja mausteet sekaisin ja lisää kurpitsa-munaseokseen. Sekoita. Kaada seos taikinan päälle vuokaan ja kaada lopuksi kerma spiraalimaisesti piirakan päälle. Paista uunin alatasolla n. 45 min. 200C.

Anna piirakan jäähtyä ja tarjoile pekaanipähkinäjäätelön kera! Nam! Itse tykkäsin syödä piirakan hieman lämpimänä kun jäätelö suli siihen päälle. 

 

HERKULLISTA SUNNUNTAITA!