52.jpg

 

53.jpg

 

51.jpg

Nyt on tässäkin talossa ihka ensimmäiset pellavalakanat. Kiitos teille paljon suosituksista postaukseen, jossa kyselin hyvistä pellavalakanoista. Tuolta kannattaakin kurkata kommenttiboxia jos olet hankkimassa pellavalakanoita, tosi hyviä vinkkejä! Kerron teille hieman näistä pellavalakanoista joista on nyt viikon verran kokemusta.

Äitini osti lakanat minulle valmistujaislahjaksi Hobbyhallista, nämä on siis ne Koodi-pellavalakanat. Laitoin heti koneeseen pyörimään kuuteen kymppiin ja nyt kohta viikon näissä nukkuneena täytyy sanoa että IHANAT! Kuivausrumpua meillä ei ole ja mietin että ovatko käytössä liian karheat jos eivät mene kuivausrummun kautta. Toinen vaihtoehto oli silittää lakanat jolloin niihin saa pehmeyttä, mutta sitten ryppyisyys olisi hävinnyt. Ilokseni totesin että eivät ole yhtään karheat! Miehen mielipide oli sama. Ja luulenpa etten olisi jaksanutkaan lakanoita silittää joka kerta, kun en muutenkaan silitä tekstiilejä, paitsi verhot ja pöytäliinat :D Kun otan pyykit koneesta minulla on aina tapana viikata kaikki lakanat märkinä hetkeksi pyykkitelineen päälle ja vasta tunnin päästä ripustan ne kuivumaan. Siinä ajassa isommat rypyt ehtivät suoristua ja säästyn silitykseltä :D Laiska minä!

Kävin hypistelemässä Annon, Ikean ja H&M:n pellavalakanat läpi. Ikean lakanat oli ehdoton nou nou karheuden takia ja ne oli jotenkin tosi jämäkät ja paksut. Annon lakanat olivat vitivalkoiset, mutta aika ohutta pellavaa. Moni lukijoista myös kertoi että niissä saattaa olla sävyeroja ja lakanoita ei ole niin tarkasti ommeltu. H&M:n lakanat tuntuivat tosi pehmeiltä, mutta sain myös niistä kommenttia että sauma on huonosti ommeltu ja pölyävät paljon. Joten ykköseksi nousi HobbyHallin pellavalakanat ja näistä en ole ainakaan huomannut että pölyäisivät. Väri näissä ei ole täysin vitivalkoinen, enemmän sellainen hieman luonnonvalkoiseen vivahtava. Tykkään todella paljon! Jos nyt jotain miinusta pitää etsiä niin sanoisin että ainakin meidän peittoihin ja tyynyihin aavistuksen verran isot, mutta se ei haittaa yhtään. Hyvin ovat peitot pysyneet sisällä. 

Saa nähdä miten meidän muille lakanoille nyt käy, jääkö käyttämättä? Ihastuin niin kovasti pellavaan, että tekisi mieli hankkia vielä toisetkin, eriväriset <3 Ja arvatkaapa kuka muu näistä tykkää tosi paljon :D Voihan kattimatti, aina nukkumassa pussilakanoissa! :D

50.jpg

Oikein mukavaa viikonloppua ja huomista Ystävänpäivää <3