taulut%20%E2%80%93%20kopio%20%283%29.jpg

 

taulu%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4658%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Saimme vanhasta talosta 50- ja 60-luvun lehtiä ja voi miten erilaisia juttuja niistä sai lukea. Pakko oli tehdä sanomalehtien sivuista muutama taulu eteisen seinään. Miehen kanssa luettiin lehtiä terassilla ja valikoitiin ehjiä sivuja tauluihin. Lehdissä oli paljon työpaikkoja tarjolla, moneen taloon etsittiin apulaisia (300mk kuukausipalkka, pieni huone ja ruoka sisältyivät palkkaan), navettaan etsittiin työntekijää, oli vitsipalstaa ja sitten sivun alalaidassa katseeni osui ilmoitukseen jossa luki: Annetaan poikalapsi. Se ilmoitus jäi mieleen. Jäin miettimään millaista elämä oli 50-luvulla, samalla vuosikymmenellä jolloin omat vanhempani ovat syntyneet. Lehdessä oli vuosiluku 1957 eli siitä on aikaa liki 60 vuotta. Joka kerta kun kuljen eteisen ohi, on pakko pysähtyä ja katsella lehden rivejä. 

Joko teillä on juhannussuunnitelmat valmiina? Me vietetään juhannusta tänä vuonna ihan kotona, käydään naapurissa paljussa, ulkosaunassa ja grillataan. Kiva juhannus tiedossa siis. Eilen pesin saunan puhtaaksi, juhannusperinteeksi muodostuneet koivunoksat täytyy vielä hakea saunan lauteille tuomaan kesän tuoksua. Vettä sataa muttei anneta sen häiritä loman viettoa. Jos en ehdi tänne enää ennen juhannusta niin toivotan jo nyt kaikille oikein ihanaa ja iloista juhannusta <3