DSC_5296%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

hortensia.jpg

 

p%C3%B6yt%C3%A4.jpg

 

terassip%C3%B6yt%C3%A4.jpg

 

Sain viestiä jossa pyydettiin lisätietoa tekemästämme terassipöydästä ja miten pöytä on säilynyt taivasalla ja onko pintaa käsitelty. Anteeksi tämä tulee vähän myöhässä, olemme olleet lomalla ja tietokone on pysynyt kiinni melkein viikon. Mutta nyt tulee postausta pöydästä :)

Pöydän idea lähti siis sohvapöydästämme, joka onkin aika samanlainen, mutta tämä on isompi ja erilaisilla jaloilla. Pöytä tehtiin tontilta kaadetuista puista. Pituutta sillä on kaksi metriä pitkä ja leveyttä 90cm. Pöydän pintaa hiottiin jonkun verran ja jätettiin sään armoille, sitä ei ole siis mitenkään käsitelty. Joka kevät olen painepesurilla pessyt pöydän ja samanlaisena se on pysynyt, pinta vain ehkä hieman harmaantunut, joka tekee pöydästä vain paremman näköisen. Pöytä on ollut taivasalla siitä lähtien kun se tehtiin, eli hyvin kestää talven pakkaset ja lumikerrokset.

Nyt kun pinta on saatu hieman kuluneen ja harmahtavan näköiseksi, ajattelin käsitellä pinnan värittömällä öljyllä, kunhan nämä vesisateet loppuvat ja pöytä pääsee kunnolla kuivahtamaan ennen käsittelyä. Sohvapöydän päät käsittelin aikoinaan latoharmaan sävyllä, sekin tosi kiva sävy! Mutta välttämättä pöytää ei siis tarvitse käsitellä, tuossa se on ollut jo kaksi vuotta ja hyvin säilynyt. Suosittelen kyllä kokeilemaan terassipöydän tekoa, itse tekemällä siitä saa juuri oikean pituisen ja mallisen :) Kivaa viikonloppua!