DSC_5808%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5813%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5795%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Kesän ensimmäiset torilta ostetut mansikat ovat niin herkullisia ja maukkaita, jokaisen herkkua! Monta rasiaa ollaan syöty ja olisi tarkoitus käydä poimimassa suoraan maalta pari laatikollista pakkaseen. Meillä menee paljon mansikoita mm. soppaan ja leipomuksiin. Teen myös hillot täytekakkuihin omista mansikoista. Eilen tuli yllätysvieraita enkä kerennyt mitään leipoa, joten mansikoista tein todella nopean kakun. Kostutin vain valmiin pohjan tuoremehulla ja täytin kermavaahdolla, tuoreilla mustikoilla ja mansikoilla. Päälle ripottelin sokeria. Olihan herkullista vaikka valmis pohja olikin. Mökille usein otankin muutaman valmiin torttupohjan mukaan kun siellä ei viitsi alkaa leipomaan. Leipoessa tulee paljon tiskiä ja kun vettä ei tule sisälle, niin valmiit jutut on mökille just hyviä. Yleensä teen salaatitkin jo kotona valmiiksi.

Mökistä kun tuli puhetta niin oletteko maistaneet Lidlin leipomuksia? Voi vitsit että ne tuoreet leivät on hyviä. Viimeksikin hain ison kasan lämpimiä leipiä kun olimme matkalla mökille. Mun lempparini ovat ciabatta, täysjyväpatonki ja kurpitsansiemenistä tehdyt sämpylät. Olen pitkään ollut ilman vaaleaa leipää tai en ole syönyt mitään leipää kuin harvoin, mutta noihin Lidlin leipiin jää koukkuun! Mieluummin ostan vaikka herkkupäivänä itselleni vaalean leivän kuin karkkia.

Keittiön tasolle hankin puukorin, jossa on kivana yksityiskohtana nahkakahvat. Kori on sopiva tasolla säilytettäville lasipulloille, myös valkosipuli ja inkivääri löytyy korista. Yleensä pidän keittiön tasot aika tyhjinä, mutta tuossa lieden vierellä olevalla tasolla säilytän ruoanlaitossa tarvittavat jutut käden ulottuvilla. Siitä on helppo ottaa pannulle öljyt ja valkosipulit. Koreja löytyy Kärkkäiseltä n. 5 euron hintaan erikokoisina, jos tykästyit näihin.

Iloista keskiviikkoa!