Edullinen vinkki pihalle! Jos teiltä löytyy nurmikkoalueita omalta pihalta joita täytyy rajata niin reunanauha on oiva apu siihen. Olen ajatellut tuosta vihreästä nauhasta että se on niin rumaa etten halua sitä pihallemme, mutta ihan turhaa. Kunhan sen upottaa tarpeeksi syvälle niin alueet näyttää hyvältä ja siistiltä. Meidän pihassa sora ja nurmikko rajattiin nauhalla ja olen niin innoissani kun enää ei tarvitse apiloita nyppiä soran puolelta. Leviävät älyttömän nopeaa. Se oli joka kesän urakka, kun nypin levinneet apilat sora-alueelta pois ja tämän tein ainakin pari kertaa kesässä. 10 metrin pätkä vihreää nurmikonreunanauhaa maksaa n. 3,50e. Pihallemme meni noin viisi rullaa tuohon kuvassa näkyvään ympyrään molemmille puolin. Tarpeeksi syvälle kun upottaa nauhan lapion avulla niin se ei jää ikävästi näkyviin. Nurmikkokin on helppo leikata päältä.

DSC_5774%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5555%20%E2%80%93%20kopio.jpg

DSC_5721%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Asennuksesta vielä sen verran että teräväkärkinen lapio ja hanskat avuksi niin onnistuu :) Mies teki lapiolla aina syvän uran soran ja nurmikon väliin ja minä asensin sitä mukaa nauhaa. Helpoiten se käy kun laittaa nauhaa vähän kerrallaan. Koitettiin niinkin että tehtiin ensin lapiolla uraa jonkun matkaa ja sitten vasta alettiin laittamaan reunanauhaa. Ei onnistunut koska kaikki kivet tippuivat uraan. Nyt se on tehty! Hidasta hommaa mutta kyllä kannatti kun ensi kesänä ei tarvitse enää kitkeä koko sora-aluetta.

Hyvää viikonloppua :)