Whiteandblack Sisustusblogi, jossa luonto on läsnä - Tervetuloa kylään! 2020-05-29T17:12:59Z https://whiteandblack.casablogit.fi/feed/atom/ WordPress https://whiteandblack.casablogit.fi/wp-content/uploads/sites/18/2018/07/cropped-casa-logo-insta-32x32.jpg J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Puutarhaostoksia]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105370 2020-05-29T17:12:59Z 2020-05-29T17:09:01Z Ihanat kesäpäivät ovat täällä ja mä nautin ihan täysillä ❤️ Tätä oon odottanut marraskuusta asti, kun kotona on tullut vietettyä aikaa viimeiset puoli vuotta. Aamusta iltaan ollaan oltu ulkona välillä puutarhatöitä tehden, välillä sohvalla selkää leputtaen. Vauvan syntymä lähestyy ja sen kyllä tuntee ihan joka solussa. Selkäkipu iskee yhtäkkiä ja silloin ei auta kuin päästä […]

The post Puutarhaostoksia appeared first on Whiteandblack.

]]>

Ihanat kesäpäivät ovat täällä ja mä nautin ihan täysillä ❤ Tätä oon odottanut marraskuusta asti, kun kotona on tullut vietettyä aikaa viimeiset puoli vuotta. Aamusta iltaan ollaan oltu ulkona välillä puutarhatöitä tehden, välillä sohvalla selkää leputtaen. Vauvan syntymä lähestyy ja sen kyllä tuntee ihan joka solussa. Selkäkipu iskee yhtäkkiä ja silloin ei auta kuin päästä äkkiä istumaan. Mies on tehnyt melkein kaikki puutarhatyöt, minä vieressä neuvoen 😀 Kiitollinen olen kaikesta avusta mitä hän on auttanut. Kävi pellolle tekemässä kaikki penkitkin lapiolla käsin ja kylvi lasten kanssa siemenet sen jälkeen, kun mun selkä ei enää kestänyt siementen kylvöä. Mä oon saanut vaan nauttia lopputuloksista niin pellolla kuin puutarhassa.

Puutarha alkaa kukoistamaan täällä pohjoisessakin ja ihan pian saadaan nauttia kirsikka- ja omenapuun aukenevista kukista. Puutarhalta kävin ostamassa kukkia vähän joka puolelle ja lisää tekisi mieli hakea. Ihana, kun riskiryhmäläinenkin pääsee ulkopuutarhoihin shoppailemaan. Pitkästä aikaa kauppaan. Tuntuu, että kesä on tullut aiemmin mitä viime vuonna, uskalsin laittaa kasvihuoneeseen jo taimia. Harsot kuitenkin laitan vielä öisin päälle, etteivät palellu. Tuo kerrottu petunia tuolla yhdessä kuvassa on niin kaunis, siitä on tullut ihan lempikukkani.

Vanhan ajan pelargoni on toinen mikä pitää joka vuosi saada. Yritin talvettaa viimevuotista, mutta se reppana kuoli keväällä, joten ostin nyt hempeän vaaleanpunaisen tilalle. Mitä teidän kesään kuuluu? Onko puutarha valmiina kesään?

The post Puutarhaostoksia appeared first on Whiteandblack.

]]>
4
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Boho jakkara]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105388 2020-05-21T14:09:40Z 2020-05-21T14:09:38Z Kyllä tuo nurkan takana oleva kesä ja lämmittävä aurinko piristää mieltä! Puhumattakaan kaikista ihanista puutarhajutuista, kesäkukka-asetelmien suunnitteluista ja vihdoin vihertävästä nurmikosta. Täällä tosiaan tällä viikolla vasta alkoi nurmikko vihertämään sieltä täältä ja omenapuissa on myös havaittavissa hieman elämää. Tuleva koronakesä jää varmasti ikuisesti kaikkien mieleen. Tulevalle vauvalle voin sitten joskus myöhemmin kertoa, että sinä synnyit […]

The post Boho jakkara appeared first on Whiteandblack.

]]>
Kyllä tuo nurkan takana oleva kesä ja lämmittävä aurinko piristää mieltä! Puhumattakaan kaikista ihanista puutarhajutuista, kesäkukka-asetelmien suunnitteluista ja vihdoin vihertävästä nurmikosta. Täällä tosiaan tällä viikolla vasta alkoi nurmikko vihertämään sieltä täältä ja omenapuissa on myös havaittavissa hieman elämää. Tuleva koronakesä jää varmasti ikuisesti kaikkien mieleen. Tulevalle vauvalle voin sitten joskus myöhemmin kertoa, että sinä synnyit tuolloin ❤ Minulle vuosi 2020 jää mieleen ennen kaikkea meidän rakkaan lapsen syntymävuotena. Koronasta huolimatta aion nauttia tästä kesästä ja tämmösenä kotihiirenä ei haittaa, vaikkei pääsisi kuin mökillä piipahtamaan kesällä. Se olisi jo aika ihanaa monen kuukauden kotonaolon jälkeen!

Boho jakkara

Äitienpäivä vietettiin lasten kanssa ja kun mies tuli työreissulta seuraavana maanantaina, hän toi mukanaan minulle nämä suloiset Boho jakkarat. Kuulema kasvihuoneelle lisää istuimia ❤ Bambuiset jakkarat ovat kyllä niin mun mieleen! Näitähän voi pitää vaikka kukkatelineenäkin. Kukista puheenollen mopo karkasi vähän käsistä, kun pääsin pitkästä aikaa shoppailemaan. Marraskuun jälkeen mua ei ole paljoa kaupoissa näkynyt (ensin tuli raskauspahoinvointi ja sitten korona) ja kun pääsin yksi päivä yhteen ulkopuutarhamyymälään, niin kyllähän te loput tiedättekin? 🤭😀 Laitan kuvia blogiinkin, kunhan saan kaikki loput istutettua ruukkuihin ja maahan. Heinät taitaa muuten olla mun tän vuoden heikkous istutuksissa!

Tultiin pojan kanssa äsken kalasta ja vaikkei saalista tullukaan niin meillä oli kivaa. Sillä aikaa kun poika kalasti, minä keräsin joen varrelta roskia muovisäkillisen. Joku sottapytty oli jättänyt kaiken roskan jälkeensä.. Nähtiin myös parikymmentä suokukkoa ja muutama muu lintu. Ympäristö-opin kirjaan pitää kevään aikana kirjata ylös mitä lintuja bongaa ja poika saikin tällä reissulla uusia lintuja kirjattavaksi. Mukavaa loppuviikkoa teillekin! Ps. Vielä pari päivää huippuarvonta käynnissä Instagramissa ——> @whiteandblackblogi

The post Boho jakkara appeared first on Whiteandblack.

]]>
0
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Käyttökokemuksia sadesuihkuista]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105363 2020-05-14T05:19:38Z 2020-05-14T05:19:14Z Kaupallinen yhteistyö Hanastore.fi. Suihkuista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan. Ollaan käytetty sadesuihkuja nyt parin kuukauden ajan ja ajattelin kertoa teille käyttökokemuksia suihkuista. Meillähän on nyt molemmat suihkut käytössä, kun ennen oli vain toinen. Toisesta vanhasta suihkusta loppui paine ja sen myötä se jäi käyttämättä kokonaan. Uusien Saga sadesuihkujen myötä ollaan käytetty ahkerasti molempia suihkuja päivittäin. Yhdessä […]

The post Käyttökokemuksia sadesuihkuista appeared first on Whiteandblack.

]]>
Kaupallinen yhteistyö Hanastore.fi. Suihkuista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Ollaan käytetty sadesuihkuja nyt parin kuukauden ajan ja ajattelin kertoa teille käyttökokemuksia suihkuista. Meillähän on nyt molemmat suihkut käytössä, kun ennen oli vain toinen. Toisesta vanhasta suihkusta loppui paine ja sen myötä se jäi käyttämättä kokonaan. Uusien Saga sadesuihkujen myötä ollaan käytetty ahkerasti molempia suihkuja päivittäin. Yhdessä kun saunotaan, niin voi ilman jonottamista mennä suihkuun ja voin sanoa, että se on pientä arjen luxusta se! Sadesuihkuista meillä ei ole aiempaa kokemusta ja ajattelinkin kertoa näin meidän näkökulmasta mitä olemme suihkuista mieltä.

Käyttökokemuksia sadesuihkuista

Sadesuihkusta vesi tulee paljon laajemmalta alueelta eikä niitä tarvitse säätää niin isolle mitä vanhoja piti, että sai veden kunnolla virtaamaan. Tämä suihku toimii myös alhaisella vedenpaineella. Parasta on myös, kun suihkut eivät jää tiputtamaan vettä käytön jälkeen. Vanhat suihkut jättivät kalkkitahrat lattiaan, kun vesipisaroita tippui vielä käytön jälkeen tummaan lattiaan. Sadesuihkut ovat olleet koko perheen mieleen ja jopa tuo esikoinen tuumasi, että ei äiti vaihdeta näitä koskaan pois, näiden alla on niin kiva olla! Sadesuihkuista ei ole siis kuin positiivista sanottavaa meidän perheellä. Tyylikkään ulkomuotonsa lisäksi nämä ovat myös todella toimivat ja myös ekologisuus on huomioitu vedenkulutuksessa. Ei kyllä tule mieleen mitään, mitä näistä puuttuisi.

Uudistunut verkkokauppa ja arvonta

Hanastore on uudistanut verkkokauppaansa ja samalla laajentanut sadesuihku valikoimaa. Heille on tullut myyntiin kokonaan uusi brändi Adora. Tästä pääset kurkkaamaan kotimaista yritystä, missä kevätale on käynnissä!

Ps. Instagramissa tililläni @whiteandblackblogi on käynnissä mahtava arvonta, jossa voit voittaa omaksesi Dish Genie-keittiöhanan sivusuihkulla (arvo 230€). Dish Genie keittiöhanasta löytyy lisätietoa HanaStoren sivuilta, jossa se on myös hyvässä tarjouksessa täällä.

Ihanaa päivää! Täällä ainakin aamuaurinko paistaa niin ihanasti pilvettömältä taivaalta, että taidan lähteä heti aamusta pienelle happihyppelylle ulos, ennenkuin aloitan opettajan hommat 😀 Lapsilla jatkuu päätöksestäni kotiopetus kesälomaan asti ja nyt vastuu on minulla, että oppivat kaiken mitä pitääkin. Tsemppiä jokaiseen kotiin, niin kouluun palaaville ja kotiin jääville ❤ Ei oo montaa päivää enää kesälomaan.

The post Käyttökokemuksia sadesuihkuista appeared first on Whiteandblack.

]]>
0
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Äitienpäivä 2020]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105376 2020-05-10T17:07:53Z 2020-05-10T17:07:52Z En voi uskoa, että saan kohta olla myös vauvalle äiti ❤️ Ensi vuonna äitienpäivää vietetään kasvaneella perheellä, perheessä on yksi perheenjäsen lisää. Toivotaan, että isikin saa olla silloin mukana, kun tämä äitienpäivä meni reissutyössä. Niin kiitollinen olen näistä mun rakkaista. Äiti on maailman sanoista ehdottomasti mielestäni kaunein. Tämä on runoista kaunein äidiltä lapselle. Annoin sinulle […]

The post Äitienpäivä 2020 appeared first on Whiteandblack.

]]>

En voi uskoa, että saan kohta olla myös vauvalle äiti ❤ Ensi vuonna äitienpäivää vietetään kasvaneella perheellä, perheessä on yksi perheenjäsen lisää. Toivotaan, että isikin saa olla silloin mukana, kun tämä äitienpäivä meni reissutyössä. Niin kiitollinen olen näistä mun rakkaista. Äiti on maailman sanoista ehdottomasti mielestäni kaunein. Tämä on runoista kaunein äidiltä lapselle.

Annoin sinulle elämän,
mutta en voi elää puolestasi.
Voin opettaa sinulle asioita,
mutta en voi pakottaa sinua oppimaan.
Voin antaa sinulle suunnan,
mutta en voi olla aina suunnistamassa kanssasi.

Sallin sinulle vapauden,
mutta en voi vastata vapauksistasi.
Voin opettaa sinua erottamaan oikean väärästä,
mutta en voi päättää puolestasi.

Voin hankkia sinulle kauniita vaatteita,
mutta en voi tehdä sinusta kaunista sisältä.
Voin tarjota sinulle ohjeitani,
mutta en voi hyväksyä niitä puolestasi.

Voin opettaa sinulle arvostusta,
mutta en voi pakottaa sinua kunnioittamaan.
Voin auttaa sinua tavoitteiden asettamisessa,
mutta en voi saavuttaa niitä puolestasi.

Voin kertoa sinulle ystävällisyydestä,
mutta en voi pakottaa sinua olemaan hellä.
Voin neuvoa sinua ystävien valinnassa,
mutta en voi valita heitä puolestasi.

Voin varoittaa sinua maailman synneistä,
mutta en voi olla moraalinvartijasi.
Voin kertoa sinulle miten eletään,
mutta en voi antaa sinulle ikuista elämää.

Äiti rakastaa sinua.
Aina ja ikuisesti.

Ihanaa äitienpäivän iltaa kaikille äideille siellä ruudun takana! Samalla haluan sanoa paljon voimia ja antaa halauksen teille, joille tämä on vuoden raskain päivä ❤

The post Äitienpäivä 2020 appeared first on Whiteandblack.

]]>
0
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Kotikaranteeni jatkuu ja kuulumisia]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105330 2020-05-06T12:02:29Z 2020-05-06T12:02:27Z Vapaaehtoinen karanteeni jatkuu Kotikaranteeni näyttää jatkuvan ainakin kesään asti. Lapsille on myönnetty lupa olla pois koulusta kesälomaan alkuun ja alan heitä opettamaan heti, kun etäopiskelu loppuu 13.5. Itse en ymmärrä lainkaan päätöstä aukaista kouluja pariksi viikkoa ennen kesälomaa. En näe siinä mitään järkeä ja uskon, että moni vanhempi on samaa mieltä. Ainakin opettajat ja oppilaat […]

The post Kotikaranteeni jatkuu ja kuulumisia appeared first on Whiteandblack.

]]>

Vapaaehtoinen karanteeni jatkuu

Kotikaranteeni näyttää jatkuvan ainakin kesään asti. Lapsille on myönnetty lupa olla pois koulusta kesälomaan alkuun ja alan heitä opettamaan heti, kun etäopiskelu loppuu 13.5. Itse en ymmärrä lainkaan päätöstä aukaista kouluja pariksi viikkoa ennen kesälomaa. En näe siinä mitään järkeä ja uskon, että moni vanhempi on samaa mieltä. Ainakin opettajat ja oppilaat meidän koulussa ovat samoilla linjoilla, että etäopiskelu olisi voinut jatkua. Mutta me emme näitä päätöksiä tee. Me saatiin onneksi jäädä kotiin, kun kuulun riskiryhmään. Vapaaehtoinen karanteeni siis jatkuu. Harmittaa niiden perheiden puolesta, jotka haluaisivat pitää lapset kotona, mutta eivät saa lupaa jäädä kotiin, jos kukaan perheestä ei kuulu riskiryhmään. Joiltain vanhemmilta on tullut Facebookiin jopa päivitystä, että onneksi koulut vihdoin aukeavat, kun ei tätä etäopiskelua jaksa enää. Minusta niin surullista.

Eihän sitä tiedä miten kauan korona täällä viipyy ja onko sitä vielä syksylläkin, kun uusi lukukausi alkaa. Paljon on kysymyksiä, joihin ei tiedä vastausta. Olen yrittänyt elää päivä kerrallaan ja olla miettimättä liikaa asioita, mutta vähän jo pelottaa kesä ja tuleva synnytys. Tai rehellisesti sanottuna jo aika paljon. Tuolla se takaraivossa jyskyttää, vaikka olen ajatellut muita asioita. Mitä tapahtuu? Saako isä olla mukana sairaalassa vai jäänkö sinne yksin vauvan kanssa? Saako perhehuonetoiveet unohtaa? Entä jos joku meistä sairastuu koronaan ennen synnytystä? Tai sairaalasta saadaan tartunta? Toivon vaan, että kaikki menisi hyvin ja päästäisiin kotiin muutama päivä synnytyksestä, niin kuin muistakin lapsista ❤ Ja pysyttäisiin terveenä, karanteenia voin jatkaa niin kauan kuin tarve vaatii.

Oletteko te tavanneet ystäviä tai sukulaisia? Me ollaan nähty omia vanhempia ulkona. Tyttö on puhunut paljon videopuheluita ja nyt näki parasta ystäväänsä ekaa kertaa pyörälenkillä ja molemmat totesivat, että on ollut niin ikävä! Poika taas kaipaa kovasti liikuntatunteja koulusta ja tietysti kavereitaan. Onneksi kelit lämpenivät, niin voi nähdä ystäviä ulkona.

Ruokaostokset ja kukat

Ruokatilauksen yhteyteen olen ottanut tavaksi tilata itselleni pientä piristystä kukkien muodossa. Viimeksi ostin pari kimppua erivärisiä neilikoita ja näin viikon jälkeenkin ne jaksavat kukkia niin kauniisti. Tässä tulee muuten samalla huomattua paljonko meidän perheessä menee kuukaudessa rahaa ruokaostoksiin 😊 Aiemmin en ole tähän niin kiinnittänyt huomiota, mutta kuitenkin suurinpiirtein tiennyt mitä menee mihinkin. Kaiken näkee tilaushistoriasta, mistä on kätevä seurata mitä ostaa. Yksi hyvä puoli on myös se, ettei tule tehtyä heräteostoksia! Ja kukkiahan ei lasketa heräteostoksiin. Ne tuovat niin paljon iloa, että ehdottomasti vaikka joka viikko ostan kimpun tai kaksi! Jos teitä kiinnostaa niin voisin tehdä ruokamenoista oman postauksen? Toivotan teille kaikille aurinkoista loppuviikkoa ja virtuaalihalaus jokaiselle sitä tarvitsevalle ❤ Kesä tulee ja ystäviä ja sukulaisia voi tavata ulkona turvallisin mielin.

The post Kotikaranteeni jatkuu ja kuulumisia appeared first on Whiteandblack.

]]>
2
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Kasvihuoneen kevät]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105332 2020-04-30T17:35:08Z 2020-04-30T15:34:49Z Ehdittiinpä pitämään jo yhdet ulkosynttäritkin tässä kasvihuoneen edustalla, kun mies täytti pyöreitä. Muutama vieras kutsuttiin paikalle oman perheen lisäksi ja syötiin täytekakkua ulkona. Hyvin tarkeni, kun laittoi tarpeeksi vaatetta päälle. Viluisimmat kävivät herkuttelemassa lämpölampun alla kasvihuoneella kakkua. Lasten synttärit on vielä pitämättä. Odottavat jo kovasti synttäreitään, katsotaan jos tässä ilmojen lämmetessä saataisiin jonkunlaiset synttärit järjestettyä […]

The post Kasvihuoneen kevät appeared first on Whiteandblack.

]]>
Ehdittiinpä pitämään jo yhdet ulkosynttäritkin tässä kasvihuoneen edustalla, kun mies täytti pyöreitä. Muutama vieras kutsuttiin paikalle oman perheen lisäksi ja syötiin täytekakkua ulkona. Hyvin tarkeni, kun laittoi tarpeeksi vaatetta päälle. Viluisimmat kävivät herkuttelemassa lämpölampun alla kasvihuoneella kakkua. Lasten synttärit on vielä pitämättä. Odottavat jo kovasti synttäreitään, katsotaan jos tässä ilmojen lämmetessä saataisiin jonkunlaiset synttärit järjestettyä tuonne pihalle. Kovasti on kuulema jo kavereita ikävä. Mehän ei uskalleta päästää lapsia kouluun nyt, kun hallitus päätti aukaista koulut vielä pariksi viikkoa ennen kesälomaa. Olen kouluun yhteydessä asiasta ja pyydän, että saavatko lapset jatkaa etäopiskelua kesäloman alkuun asti minun vaikean astman takia. Meillä on kuitenkin etäopiskelu sujunut tosi hyvin eikä lapset tarvitse esim. tukiopetusta. En uskalla ottaa sitä riskiä, että saan tartunnan, koska jo pienikin flunssa aiheuttaa mulle heti hengenahdistuksen ja joudun usein syömään kortisonikuuria siihen. Raskaana en halua syödä mitään lääkkeitä, mitä ei ole pakko. Ja vauvakin alkaa jo painamaan sen verran keuhkoja, että sekin saattaa vaikuttaa tähän olotilaan. Tuntuu siis tuolla keuhkoissa raskaalta.

Kasvihuoneen kevät

Kasvihuoneen kevät näyttää tältä. Kevään ensimmäiset orvokit pääsivät ilahduttamaan kasvihuoneeseen ja kartiotuijat istutin ovien eteen. Mä niin nautin, kun saan touhuta tuolla pihalla kaikenlaista näin kevään tullen. Onhan tuo varmasti aika huvittava näky, kun taaperran pihalla menemään ja hengästyn niin helposti 😀 Välillä täytyy istahtaa ja hetken päästä jaksaa taas jatkaa hommia. Ensimmäiset kukkasipulit nousevat maasta ja lunta on enää paikoin siellä täällä. Voi kevät, miten olenkaan odottanut sinua ❤

Niinkuin kuvista näkyy, lunta on enää tosi vähän meidän pihalla. Tämä talvi tuntui todella pitkältä raskauspahoinvoinnin vuoksi ja olen niin iloinen, että olemme saaneet kevään tänne pohjoiseen. Varmaan joka kevät olen todennut saman, mutta en oo ikinä odottanut näin paljon kevättä ja kesää 🤣 Hyvää vappua!

The post Kasvihuoneen kevät appeared first on Whiteandblack.

]]>
0
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Boho seinäkoriste]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105301 2020-04-23T11:40:12Z 2020-04-23T11:36:05Z Aurinkoista ööö.. torstaita! Kotona oleilu jatkuu ja koulurutiinit pysyy 👌Tuntuu melkein kuin olisi itse uudelleen koulunpenkillä, kun saa opettaa lapsia matikassa, englannissa ja muissa vaativissa aineissa. Ihan piti jo miettiä et oliko nyt keskiviikko vai torstai 🙈 En ole varmaan ainut, jolla on välillä päivät sekaisin. Niin samanlaisia nämä arkipäivät ovat. Boho seinäkoriste Instagramin puolella […]

The post Boho seinäkoriste appeared first on Whiteandblack.

]]>

Aurinkoista ööö.. torstaita! Kotona oleilu jatkuu ja koulurutiinit pysyy 👌Tuntuu melkein kuin olisi itse uudelleen koulunpenkillä, kun saa opettaa lapsia matikassa, englannissa ja muissa vaativissa aineissa. Ihan piti jo miettiä et oliko nyt keskiviikko vai torstai 🙈 En ole varmaan ainut, jolla on välillä päivät sekaisin. Niin samanlaisia nämä arkipäivät ovat.

Boho seinäkoriste

Instagramin puolella vilautinkin jo tätä lahjaa, jonka sain mieheltä naistenpäivänä. Boho seinäkoriste on käsityönä tehty palmunlehdistä. Aivan ihana, boheeminen yksityiskohta olohuoneeseemme. Kooltaan Boho seinäkoriste on aika suuri, 150cm pitkä ja tätä voi pitää molemmin puolin. Toiselta puolen näkyy pidemmät lehdet, jotka roikkuvat rennosti. Paras paikka tälle löytyi olohuoneen seinältä, sohvan yltä.

Oltiin tosiaan kaupassa silloin ennen tätä vapaaehtoista karanteenia enkä arvannutkaan, että se olisi viimeinen kauppareissu pitkään aikaan. Sen jälkeen en ole kaupoissa käynyt. Eilen noudin ruokaostokset kaupan pihalta, jotka maksoin etukäteen. Helppoa, turvallista ja vaivatonta! Välillä tilaan ruoat suoraan kotiovelle. Ihailin hyllyjen välissä tätä seinäkoristetta ääneen ja mies nappasi palmunlehdet kainaloon ja sanoi, että mennäänpä kassalle, ostan tämän sinulle naistenpäivälahjaksi ❤

Ei ole enää montaa kuukautta, kun vauva syntyy ja kieltämättä tekisi mieli käydä hypistelemässä vauvanvaatteita kaupoissa, mutta joudun nyt tyytymään kotona vanhojen vaatteiden hypistelyyn. Olen pessyt melkein kaikki vauvanvaatteet (jos joku ei vielä tiedä, niin minähän olen säilyttänyt kaikki vauvanvaatteet 🤣) valmiiksi tulevalle pienokaiselle, että hyvin pärjätään niilläkin. Itse asiassa vaatteita on aika valtava määrä, nyt kun tarkemmin aloin tutkailemaan. Kohta saan äitiyspakkauksen kotiin, siinä riittää sitten uuttakin hypisteltävää 😀 Muuten mennään käytetyillä vaatteilla ensimmäinen vauvavuosi. Oon niin innoissani ja onnellinen tällä hetkellä. Pieni potkii päivittäin kovasti masussa ja ultrassa on ollut kaikki hyvin. Ei oo enää kauaa kun nähdään, rakas pienokaiseni❤

The post Boho seinäkoriste appeared first on Whiteandblack.

]]>
2
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Diy kukka-amppeli]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105299 2020-04-16T09:53:13Z 2020-04-16T09:49:48Z Diy kukka-amppeli syntyy helposti ja nopeasti makramee-langasta solmeillen ja sopivan kokoisesta kukkaruukusta. Tämä minun kukkaruukku ei olekaan mikään tavallinen ruukku, vaan vanha lasinen lampun kupu. Spraymaalasin lampun kuvun mustaksi ja laitoin sisälle avokadon istutusruukkuineen. Tästä tuli ihan kivan näköinen. Uusiokäyttöä parhaimmillaan. Erilaisista makramee-amppeleista löytyy paljon videoita Youtubesta. Itse etsin sieltä helpoimman videon, jota sovelsin omaan […]

The post Diy kukka-amppeli appeared first on Whiteandblack.

]]>

Diy kukka-amppeli syntyy helposti ja nopeasti makramee-langasta solmeillen ja sopivan kokoisesta kukkaruukusta. Tämä minun kukkaruukku ei olekaan mikään tavallinen ruukku, vaan vanha lasinen lampun kupu. Spraymaalasin lampun kuvun mustaksi ja laitoin sisälle avokadon istutusruukkuineen. Tästä tuli ihan kivan näköinen. Uusiokäyttöä parhaimmillaan.

Erilaisista makramee-amppeleista löytyy paljon videoita Youtubesta. Itse etsin sieltä helpoimman videon, jota sovelsin omaan käyttöön. Tein kahdella erilaisella taktiikalla tämän kukka-amppelin ja hyvin yksinkertainen siitä tuli. Aikaa kului alle vartti tämän tekemiseen. Sitten kun joskus pääsen taas kirppiskierrokselle, niin etsin vanhoja lampunkupuja lisää ja teen samanlaisia amppeleita muutaman tälle kaveriksi. Euron maksoin tästä löytämästäni kuvusta, joten edullisesti saa askarreltua kukka-amppeleita kotiin.

Nuo kasvattamani avokadot olivat just soppelin kokoisia lampun kuvun sisään. Olen laittanut kaksi avokadoa samaan ruukkuun, niin näyttävät edes vähän tuuheammilta. Nämä kun tahtovat kasvattaa vain vartta, joten olen katkaissut ne välillä lyhyemmiksi. Näin tuuhenevat paremmin eikä niistä tule metrin mittaisia. Mukavaa loppuviikkoa! Ihana auringonpaiste alkoi täällä just, joten nyt pihalle nauttimaan lämmöstä ja keväisestä säästä ❤ Kotikoulukin saatiin just päätökseen, vielä huominen opiskelua ja sitten viikonlopun viettoon.

The post Diy kukka-amppeli appeared first on Whiteandblack.

]]>
0
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Etäopiskelu ja pääsiäistervehdys]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105277 2020-04-09T15:10:29Z 2020-04-09T14:45:52Z Piristystä päivään keltaisilla narsisseilla, jotka tulivat aamulla suoraan kotiovelle ruoka toimituksen yhteydessä. Heti piti lähteä istuttamaan kukkaset ulos terassille, kun lämpömittari näytti yli kymmentä astetta ❤️ Ihanaa, sieltä se kesä tulee hiljaa, mutta varmasti. Etäopiskelu Ajattelin kertoa teille vähän miten meidän perheessä on etäopiskelu sujunut. Mehän on etäopiskeltu jo muutamaa päivää vaille kuukausi, kun otin […]

The post Etäopiskelu ja pääsiäistervehdys appeared first on Whiteandblack.

]]>
Piristystä päivään keltaisilla narsisseilla, jotka tulivat aamulla suoraan kotiovelle ruoka toimituksen yhteydessä. Heti piti lähteä istuttamaan kukkaset ulos terassille, kun lämpömittari näytti yli kymmentä astetta ❤ Ihanaa, sieltä se kesä tulee hiljaa, mutta varmasti.

Etäopiskelu

Ajattelin kertoa teille vähän miten meidän perheessä on etäopiskelu sujunut. Mehän on etäopiskeltu jo muutamaa päivää vaille kuukausi, kun otin lapset pois koulusta ennenkuin koulut päätettiin sulkea. Täytyy kyllä nostaa hattua niin lapsille kuin vähän itsellekin 😀 Ja kaikille teille siellä ruudun takana, joiden perheissä etäopiskellaan ❤

Arkirutiinit ovat pysyneet meillä aika samoina. Aamulla herätään viimeistään klo 7.30 ja illalla mennään nukkumaan siinä yhdeksän aikoihin. Reippaasti menevät aamulla heti aamupalan jälkeen katsomaan läksyt ja yhdessä merkitään mitä tehtäviä ja läksyjä sille päivää on. Liikuntaa tulee kivasti joka päivä kaikille, kun haetaan pyörällä ruoka koululta lapsille. Tai minä en sinne asti joka kerta kykene, mutta jään tien varteen odottelemaan lapsia, kun hakevat ruoan. Miten sitä onkin raskaana näin heikkona ettei jaksa edes pyöräillä muutamaa kilometriä? Kuvitelkaa, mä vielä pari kuukautta sitten ajattelin, että heti kun tämä oksentaminen ja pahoinvointi loppuu, lähden juoksulenkille ja salille 🤣 Miten väärässä olinkaan, ei voisi kuvitella ottavansa yhtään juoksuaskelta saati nostella jotain painoja. Hyvä kun kävelemään pääsee.

Ihana kun tämmöinen mahdollisuus on, että saa hakea valmiin ruoan kotiin. Meillä tyttö saattaa syödä kolmekin lämmintä ateriaa päivässä ja ruoan menekki on kasvanut huomattavasti etäopiskelun myötä. Sitä kun luulee tekevänsä ison kattilallisen ruokaa, että siitä riittäisi seuraavaksikin päiväksi, mutta ehei.. Se menee samana päivänä. Tässä kunnossa kun ei jaksaisi koko ajan olla keittiössä kokkaamassa. Käy ihan työstä. Selkään sattuu, heikottaa ja on pahoinvointia. Lapset tuossa tuumasivatkin yhteen ääneen, että sää äiti teet ihan liian hyvää ruokaa 🤣 No niin näyttää, kun maistuu noin hyvin! Einesruokaa meillä ei syödä juuri ollenkaan, joskus ostan valmista purkkihernekeittoa, johon lisään jauhelihaa, mutta muuten mennään kotiruoalla.

Aika paljon joudun auttamaan koulutehtävissä, varsinkin matematiikassa. Tuleepahan kerrattua itsekin murto- ja sekaluvut 😆 Siitä on hetki vierähtänyt, kun olen istunut koulun penkillä. Esikoisella sujuu koulunkäynti erinomaisesti, kuten opettajakin viimeksi kertoi. Palauttaa tehtävät ajallaan ja jokainen tehtävä on tehty tunnollisesti ja hyvin. Kuopuksella meinaa välillä jokin tehtävä unohtua, joten päivittäin saan tarkistaa että kaikki on tehty. Muuten on mennyt hyvin hänelläkin. Lasten opettaja on ihana, kun laittaa välillä myös tehtäväksi esim. äidin tai isän auttamisen tai kotitöiden teon. Kyllä tulin iloiseksi, kun yksi päivä tultiin kysymään, että mitä kotitöitä äiti mä voisin tehdä. Kaikin puolin etäopiskelu sujuu tässä taloudessa hyvin, ei ole mitään moitittavaa tai lisättävää. Reippaasta opiskelusta saavat valita jokaisella ruokaverkkokauppa ostoksella jonkin kivan herkun itselleen, tätä odottavatkin aina innolla. Lapsille suurin kiitos, kun jaksavat tehdä kaikki koulutehtävät ja oppia joka päivä uutta. Yritän olla mahdollisimman paljon heille avuksi ja neuvoa parhaani mukaan. Miten teillä on etäopiskelu sujunut?

Hyvää pääsiäistä jokaiseen kotiin!

The post Etäopiskelu ja pääsiäistervehdys appeared first on Whiteandblack.

]]>
0
J / white & black http://whiteandblack.casablogit.fi <![CDATA[Pääsiäiskoristeet]]> https://whiteandblack.casablogit.fi/?p=1501105259 2020-04-06T13:17:50Z 2020-04-06T13:17:49Z Pääsiäinen Kiitoksia kaikille instagramin puolella kommenttia laittaneille ja yksityisviestiä lähettäneille koskien edellistä raskauspahoinvointi postausta ❤️ Tsempit lämmitti kovasti mieltä! Pian koittaa pääsiäisen aika. Tämän vuoden pääsiäinen poikkeaa aiemmista pääsiäisistä. Ei kokkoa, ystävien kanssa oleilua eikä virpomista, mutta olen keksinyt lapsille pääsiäismunajahdin lauantaiaamuksi. Seuraavan ruokaverkkokauppatilauksen yhteydessä ostan paljon pääsiäismunia, joita piilottelen joka huoneeseen. Saavat lapset niitä […]

The post Pääsiäiskoristeet appeared first on Whiteandblack.

]]>

Pääsiäinen

Kiitoksia kaikille instagramin puolella kommenttia laittaneille ja yksityisviestiä lähettäneille koskien edellistä raskauspahoinvointi postausta ❤ Tsempit lämmitti kovasti mieltä! Pian koittaa pääsiäisen aika. Tämän vuoden pääsiäinen poikkeaa aiemmista pääsiäisistä. Ei kokkoa, ystävien kanssa oleilua eikä virpomista, mutta olen keksinyt lapsille pääsiäismunajahdin lauantaiaamuksi. Seuraavan ruokaverkkokauppatilauksen yhteydessä ostan paljon pääsiäismunia, joita piilottelen joka huoneeseen. Saavat lapset niitä sitten etsiä ☺ Kerta viikkoon tilaan ruokaostokset verkkokaupasta ja tämä on toiminut todella hyvin meillä. Itseäni ajattelin piristää narsisseilla, nekin saan kätevästi tilattua samalla kertaa. Hyvä puoli tuossa kotiinkuljetuksessa on myös se, ettei tule tehtyä heräteostoksia. Ja kun suunnittelee seuraavan viikon ruoat etukäteen, niin tarvikkeet riittävät erinomaisesti seuraavaan tilaukseen asti.

Pääsiäiskoristeet

Tämän vuoden pääsiäiskoristeet näyttävät keittiössä tältä. Osa koristeista on tehty itse, osa saatu tai ostettu kaupasta vuosia sitten. Mitään uutta en tänä vuonna ostanut. Kirsikkapuun oksia kävin napsimassa omasta puusta ja sieltä vihreiden lehtien seasta pilkistää jo pienen pieniä, valkoisia kukkia. Niin söpöjä! Oksiin laitoin roikkumaan munia ja pupuja. Ulkoa oven vierustalta löytyy iso kimppu pajunoksia. Ne laitoin maljakkoon ilman koristeita. Lapset hakivat varastosta omaan huoneeseen pääsiäiskoristeita mm. värikkäitä munia ja keltaisia tipuja rairuohon sekaan. Harmitus oli tipotiessään, kun kuulivat että järjestän heille oman karkkijahdin virpomispäivänä. Joka vuosi kun ovat tottuneet käymään virpomisreissulla naapureissa.

Hei Mitenkäs teidän pääsiäiskoristeet? Joko on tiput ja munat esillä? Omat pääsiäiskoristeet saa myös meidän kanalan väki ❤ Siellä neljä kanaa ja kukko odottaa, joten jotain kivaa pitää heillekin keksiä, kun ovat alkaneet taas ahkerasti munimaan. Aurinkoista alkanutta viikkoa! Ihana kun pääsee ulos raittiiseen ilmaan tämän omaehtoisen karanteenin keskeltä ☀

The post Pääsiäiskoristeet appeared first on Whiteandblack.

]]>
0