Betonia, askartelumassaa, sammalta..

50b5dc71c98c7ec504000009.jpg

50b5de5dc98c7e8523000101.jpg

Niistä syntyi tänä vuonna kynttiläasetelma adventiksi. Käytin luonnonläheisiä sävyjä, jotka miellyttää silmää tällä hetkellä. Betoniruukkuun tukevasti kynttilät kiinni ja sammalta ympärille. Viime vuodelta jäi yli noita askartelumassasta tehtyjä sydämiä ja tähtiä, joita käytin silloin joululahjojen pakettikortteina. Nyt ne pääsi numeroiden kera tähän. Sunnuntaina saakin jo sytyttää ekan kynttilän. Ostin summan mutikassa tuon hyasintin, väristä ei tietoakaan, mutta nyt näyttää siltä että taitaa olla valkoinen, jes 🙂 Vai onko sittenkin vaaleanpunainen..

50b5deacc98c7e3f6300010c.jpg

50b5dea5c98c7e336700001d.jpg

Tällä viikolla on luvattu kunnon pakkasia ja lumisadetta, vihdoinkin :). Vielä kerkeää hakemaan ulkoa koristeita askarteluihin. Minä haen vielä puolukan varpuja kranssin tekoon. Ensimmäinen tähtikin pääsi keittiön ikkunaan viikonloppuna. Ihanaa tämä joulun odotus!


J / white & black - -

6 kommenttia “Betonia, askartelumassaa, sammalta..

 1. Nuo betoniruukut on kyllä aivan ihania! Muistanko väärin, vai oliko sulla aikasemminki jotain betoniaiheisia juttuja täällä?<br />
  <br />
  Jos alkaisin nyt itse askartelemaan betonijuttuja, niin osaatko vähän neuvoa 🙂 Minkälaisissa kuutiosäkeissä sitä betonia (vai sementtiä) ostetaan? Voiko sitä läträtä ilman mitään massiivista betonimyllyä tai muuta? Entäpä pakkasella?<br />

  1. Niimpä, minunki suosikkeja! Tämä ruukku on ostettu Clas Ohlsonilta, mutta oon mä joskus tehnyt itekin pari ruukkua, rakennusaikana kun jäi betonia yli :). Kuvia mulla täällä blogissa ei oo, mut noita on helppo tehdä. Itse sekoitin betonin vispilällä, joka laitetaan porakoneeseen kiinni, mut onnistuu se ilmankin 🙂 Tekee vaan pienemmän satsin kerralla ja sekoittaa hyvin. <br />
   Hienobetonisäkkejä myy rautakaupat. En oo ihan varma saako niitä pienemmissä säkeissä ku 25kg, mut kannattaa sieltä kysyä. Meillä oli vaan noita isoja säkkejä, taitaa muuten vieläkin olla tuolla varastossa, pitäiskö innostua tekemään 🙂 Pakkaseen niitä ei voi viedä ennenkuin ovat hyvin kuivuneet, esim. kylppärissä onnistuu kun vaan muistaa välillä käydä suihkuttelemassa betonin pintaa kuivumisvaiheessa, muuten siihen saattaa tulla halkeamia kun kuivuu liian äkkiä. Täällä on vielä hyvät ohjeet, käyppäs kurkkaamassa ja kysy jos jäi jotain epäselvää 🙂 <a rel="external nofollow" href="http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/tila/ohjelma__decora_arkisto?964557&quot; target="_blank">http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/tila/ohjelma__decora_arkisto?964557</a&gt;

 2. Tykkään kanssa kovasti tuosta. Mä en taida enää ehtiä hakemaan sammalta kun taitaa tuo talvi saapua. Hain pari kassillista, mutta sain ne jotenkin jo käytettyä vaikka piti jäädä vielä keväällekin, mutta niin ne vaan hävisivät. No ehkä tuo lumi vielä sulaa pois…ainakin sitten keväällä 🙂

  1. Kiitti Cride! Onkohan sitten jo lunta kun tulette lomailemasta 🙂 toivotaan että ainakin jouluksi tulis lumi maahan. Minäki hain sammalta mukamas varastoon, mut niin vaan se pussi on kohta tyhjä. Ihanaa reissua teille, nauttikaa lämmöstä &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *