Valmiit pallovalot

50f8fbdac98c7e312d000078.jpg

Tekemäni pallovalot laitoin koristamaan keittiön vanhaa koristeikkunaa. Pidän näistä ehkä vielä enemmän kuin niistä Pauli-serkun pallovaloista 🙂 Ja sain omat lempparivärit sarjaan.

13 palloa tein ja osaan laitoin kaksi valoa sisälle kun tuossa valosarjassa on 20 lamppua. Ihana tunnelmavalo näistä tulee ja meillä nämä on yölläkin päällä, kun on vielä niin pimeää.

50f8fbcdc98c7e7a7d000019.jpg

50f8fbe9c98c7e0c58000050.jpg

Mitäs tykkäät?

Kivan rentoa viikonloppua 🙂

Muistakaahan käydä tykkäilemässä blogini uutukaisista fb-sivuista täällä

50f8fbefc98c7e8f69000028.jpg

30 kommenttia “Valmiit pallovalot

 1. Oi, niistä tuli tosi hienot!!! Mitä lankaa toi olikaan, mitä sä käytit? Siis mitä merkkiä? Kato mä en halua riskeerata mitään, aion kopioida ton sun idean samaa lankamerkkiä myöden :-)<br />
  <br />
  Rentouttavaa viikonloppua, paukkupakkasista huolimatta! Täällä on -27 mittarissa, takassa roihuaa tuli, pakkanen paukkuu nurkissa ja astmapiippu on kokoajan käden ulottuvilla 🙂

  1. Kiitos Teija &hearts; Onneks mulla oli vielä kuitti tallessa, (nakkasin jo ne paperit siitä lankakerän ympäriltä roskiin) josta sain sulle tiedot 🙂 Kuitissa lukee: Novita kotiväki 100g. Ja puuvillalankaa.<br />
   Teillähän on siellä kovat pakkaset, täällä nyt vain alle -10. Mullakin on astma ja se tosi tympeä pakkasilla kun henki menee ahtaalle.<br />
   Mukavaa viikonloppua!

  2. Huh, onneks oli kuitti tallessa 🙂 Kiva kun viitsit tarkistaa ton nimen &hearts; Huomenna täytyy koittaa suostutella auto käynnistymään, jos vaikka pääsis lankaostoksille!!<br />
   <br />
   Ai teillä on siellä lähes kesä!? Epäreilua! Täällä on vieläkin -28! Päivällä oli tosi kaunis ilma, ku aurinkokin paisto, mutta ei tosiaan tarvinu edes suunnitella ulos menemistä. Puita hain aamulla puuvajasta ja silläkin reissulla meinas happi loppua!<br />

  3. Ole hyvä &hearts; Nyt vaan lankaostoksille kun pakkaset lauhtuu 🙂 Tulehan sit kertomaan kun pallovalot on valmiit, millaset tuli :)<br />
   -28 pakkasta, huh huh! Siinä ei paljo ulkona viitsi olla, takkaan puita ja sisällä keksiä tekemistä 🙂 Kivaa sunnuntaita sinne &hearts;

 2. Ovat kyllä upeat! Täytyypä kokeilla itsekkin, tyttäreni huone kaipailee pinkki/valkoisia palloja. Saas nähdä miten onnistun, hih. Mukavaa viikonloppua!

  1. Kiitos Marit! Kokeilehan, kiva näitä oli tehdä. Tykkään muutenki paljon askarrella ja tehdä kaikkea itse, ni pakkohan se oli pallovalojakin kokeilla 🙂 Aion tehdä vielä toisetkin, meilläkin lastenhuoneeseen tulee toiset pallovalot. Kivaa viikonloppua!

 3. On kyllä hienot 🙂 Ajattelin myös kokeilla onneani tuollaisen projektin kanssa. Mietin juuri vain sitä käytännön toteutusta…upotitko koko ilmapallon ensin liimaan ja sitten aloit kiertää narua pallon ympärille? Eikö liima ehtinyt kuivumaan välillä? Aivosolut ei oikein raksuta ja tartvitsen jonkun muun nyt neuvomaan 🙂

  1. Kiitos Elina! Mullakaan ei ollu mitään ohjeita näihin ja arvelutti tuo seinäliiman käyttö josta kerroin aiemmassa postauksessa, että tarttuuko se edes kunnolla lankaan, mutta hyvin onnistui. Eli kädellä sivelin ilmapallon päälle ensin tuota liimaa ja kiersin kaikki langat ympärille. Sitten vasta laitoin lisää liimaa käsillä lankapallon ympärille. Tuo seinäliima mitä käytin ni kuivui tosi hitaasti, ei tarvinnut pelätä että ois kuivunut kesken pallon teon. Vuorokausi siinä meni ennenkuin pallot oli täysin kuivat ja niistä pystyi irrottamaan ilmapallot. Jos käytät erikeeper-vesiseosta, siitä en osaa sanoa miten äkkiä kuivuu kun en ole kokeillut. Tulehan sit kertomaan jos palloja teit ja miten onnistui 🙂 <br />
   Ja minulta saa kysyä lisäohjeita jos tarvitset 🙂

 4. Minä olen tehnyt vastaavanlaisia palloja ohuesta paperinarusta. Paperinarusta tehtiin narukääröjä erikeeper-vesiseokseen (puolet liimaa, puolet vettä) likoamaan hetkeksi ja ne sitten käärittiin vesi-ilmapallojen päälle suoraan. Kuivuu esim. jos illalla tekee, niin aamulla on jo kuivia.

  1. Hyvä ohje sinullakin, paperinarusta tulee varmasti kauniita palloja 🙂 Pitää kokeilla tuota erikeeper-vesiseosta joskus, mulla on vaan tuo iso purkki seinäliimaa tuolla ni piti sille keksiä käyttöä. Yllätyin ihan miten hyvin se käy tuohon tarkoitukseen :)<br />
   Kiva kun jätit oman ohjeesi tänne!<br />

 5. On kyllä hienot! Mutta miten sait siitä ilmapallosta pyöreän? Eikö se ole soikea?

  1. Kiitti 🙂 Hih, vesi-ilmapallolla kokeilin ekaks mutta siitähän tuli soikea. Sit kokeilin isompaa, ihan niitä normikokoisia ilmapalloja ja kyllä niistä pyöreitä tuli 🙂 Jotain Tiimarin palloja ne oli.

 6. Jep, ne on ihanat&hearts; Nää casa-blogit tökkii välillä hirveesti??? Välillä ei pääse ees kommentoimaankaan??? Puhelimella lukeminen ei onnistu juuri koskaan, hitsi vie!!!

  1. Kiitos &hearts;<br />
   Niinkö? Siis tietokoneellaki tökkii sivut? Sen mä oon tiennyt että puhelimella hankala selata mutta että kommentin jättämisessäkin ongelmia, höh! Mä laitan viestiä tästä eteenpäin. Kiitos kun sanoit 🙂 en ois muuten tiennyt tuota että kommentointikaan ei aina onnistu!

  1. Kiitos Jensku! Olin kyllä yllättynyt miten kivat näistä tuli kun testimielessä kokeilin että voisko onnistua 🙂 Onnistui niin hyvin että teen vielä toisetkin :)<br />
   <br />
   <br />

 7. Hitsi noista tuli hieno!! Uskaltaisikohan noita tehdä isompiakin vai onko helposti rikki meneviä? Aattelin ihan kattolamppusysteemiä…

  1. Anna moikka!! Missä sä oot ollu? Oon monesti miettiny että mitä sulle kuuluu 🙂 Ihana kun tulit moikkaamaan &hearts; Sulla on uusi blogi? <br />
   Tuolla systeemillä varmasti vois tehdä isommankin pallon päälle ja tuolla aiemmin jo kirjoitinkin että taidan kokeilla kattolampun tekoa 🙂 Pitää vaan lankaa ostaa vähän enemmän ku kaksi kerää ;D Hyvin nuo mun tekemät pysyy kasassa ja on jämäkät :)<br />

  2. Oon mä käyny lueskelemassa, kommentointi ja omat blogailut jääneet vähemmälle.. :/ olis kiva kokeilla noita ku löytäs oikeanlaista liimaa…

  3. Ihana kuulla että oot käyny täällä! 🙂 <br />
   Tuota seinäliimaa mitä mä käytän ni ei kannata kyllä ostaa noin isoa purkkia ihan vaan noita palloja varten 🙂 mutta varmasti niitä myydään pienemmissäkin purkeissa. Uskoisin että erikeeper-vesiseoksellakin saa pallon pysymään hyvin kasassa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *