Katettu terassi!

7.jpg

 

9.jpg

 

6.jpg

 

5.jpg

Kerroin teille aiemmin että hetken mielijohteesta lähdettiin hakemaan terassin kattoon tarvikkeet ja alettiin rakentamaan katosta terassille. Nyt se on valmis ja voi miten ihana tuolla on istua. Aurinko lämmittää valokatteen läpi ja vesisateella voi istua sohvalla kuunnellen sateen ropinaa. Minä jopa odotan ensimmäisiä sateita nyt kun katto on pään päällä, että pääsen tuonne tunnelmoimaan 😀 Eilen illalla sytytin kynttilöitä ja istuin iltamyöhään ulkona kynttilänvalossa. 

Terassi on ihan meidän näköinen ja musta-valko linja jatkuu täällä ulkotiloissakin, ripauksella harmaata. Nuo raidalliset tekstiilit sopiikin ulos paljon paremmin mitä sisälle. Jonkun ison runkolaventelin tai vastaavan kasvin haluaisin vielä terassille, saa nähdä vieläkö jostain sellaisia löytyy kun puutarhoissakin on alennusmyynnit alkaneet. Tästä tulee varmasti lempparipaikkani <3 

Edit. Lukijan toiveesta vielä kuva kauempaa terassin katosta:10.jpg

 

22 kommenttia “Katettu terassi!

  1. Kiitos Syhi &hearts; Siitä tuli kyllä hyvä ja lisäsin vielä yhden kuvan postauksen loppuun missä näkyy kattoa vähän kauempaa, ihan kuin se tosiaan olisi ollut siinä aina :)<br />
   <br />
   Kävin kurkkaamassa postaustasi, siellähän oli sama torkkupeitekin 🙂

 1. Ihanalta näyttää!! Tuonnepa olis kiva päästä istumaan iltaa! 😀 Meillä on vielä edessä katoksen rakentaminen. Kyllä se pitää saada kun edellisessäkin se oli ja todettiin ihan ehdottomaksi.

  1. Kiitos Jaana, tervetuloa vaan &hearts; Vielä ei ole vesisateita näkynyt että pääsisi tuonne vesisateella istumaan 😀 hassua kun nyt oikein odottaa sateita että näkee miten tuo katos suojaa sohvaryhmän.

 2. Täällä myös pohdinnassa, että pitäiskö kattaa ainakin osa terassista. Siksipä pyytäisinkin, että jos vain mahdollista niin laittaisitko kuvan katetusta alueesta vähän kauempaa siten, että näkyisi katettu osa talon katto. Jatkuuko teillä katetussa osassa saman kaltevuus kuin katossa? Tämä on suurin huolenaiheeni omalla pihalla, sillä koen, ettei meillä ole tilaa jatkaa katettua osaa samalla kaltevuudella ja mitä sitten, jos se näyttää aivan hassulta…?

  1. Moikka Kape! Lisäsin postauksen loppuun kuvan jossa näkyy laajemmalta alueelta katosta. kaltevuus ei ole ihan noin jyrkkä mitä talon katossa. Hieman jyrkemmänkin siitä olisi voinut tehdä mutta sitten tulee vastaan se että kuinka paljon jää väliä terassin lattian ja katoksen väliin. Nuo pystytolpat portaiden vieressä on 2m korkeita ja minusta se on hyvä väli että mahtuu hyvin kulkemaan eikä tarvitse pelätä että pää osuu katokseen 🙂 Toivottavasti kuva kertoi vähän enemmän ja laita ihmeessä viestiä jos haluat tarkempia mittoja 🙂

  2. Kiitokset tuhannesti tuosta kuvasta! Näyttää todella hyvältä ja pelkoni osoittautui täysin vääräksi! <br />
   Ihania hetkiä teille kauniilla terassillenne…

  3. Voi ole hyvä, kiva että siitä oli apua!<br />
   <br />
   Kiitos paljon! Nyt vain terassin kattoa rakentamaan niin pääsette tekin nauttimaan kesästä katoksen alla .)

 3. Aivan ihana terassi ja uusi katos varmasti lisää käyttömukavuutta entisestään. 🙂

 4. Kivan näköistä! Viimeisestä kuvasta tuli huomattua että teidän talo näyttää aika paljon samalta kuin meidän 🙂

  1. Kiitos! Ai niinkö 🙂 pitääpä tulla kurkkimaan josko teidän talosta näkyisi kuvia 🙂

 5. Ihanan näköinen terassi! Katos istuu siihen täydellisesti! Minua kiinnostaisi tietää minkä kokoinen tuo katettu osuus on. Voisitko laittaa siitä mittoja?<br />
  <br />
  Kaunis kiitos jo etukäteen 🙂

  1. Kiitos paljon Tuija! Täällä on ihana istua, tälläkin hetkellä näpyttelen viestiä terassilta 🙂 Laitan mittoja terassista, jos haluat lisämittoja esim. tolppien väleistä yms. niin laita kommenttia niin mittailen nekin 🙂 Katoksen leveys 4,5m ja pituus 3,80m. Korkeus tolppien kohdalta terassin lattiaan 2,10m ja korkeus seinästä 3m.

 6. Moro. Komea terassi. Pari tarkentavaa kysymystä (koska olen itsekin tekemässä melkein samoilla mitoilla olevaa katettua terassia) Eli onko tuo pituus seinästä tolppiin 3,8m vaiko koko valokatteen pituus..? Minkä vahvuista puutavaraa kattovasana, 48*148 (eli 2&quot;x6&quot;) Mietin vaan omaani että tuleeko liian suuri jänneväli jos pituus olisi seinästä tolppaan tuo 3,8m…

  1. Moikka E Pulkkinen! Kiitoksia! Valokate on pituudeltaan 3,80m, otettiin nelimetristä valokatetta ja siitä leikattiin vähän pois. Tolppien väliin on laitettu kaksi kakkosnelosta lankkua päällekkäin vaakatasoon eli siis tuohon päätyyn mihin valokate loppuu. Ja pituussuunnassa kakkosnelosia on viisi kappaletta. Kuva olisi varmaan parempi kuin tää mun selitys 🙂 jos haluat että otan kuvan niin laitatko sähköpostia: __REMOVE_ME____REMOVE_ME__j.whiteandblack@gmail.com<br />
   <br />
   Neljällä tolppapuulla onnistuu varmasti tuon pituinen katos, meillä on kolme tolppaa.

  1. Kiitos Minna! <br />
   <br />
   Valokate ostettiin K-raudasta, tuo meidän on pituudeltaan 4 metriä, mutta niitä on saatavilla myös eri pituisina. Tässä suora linkki: <a rel="external nofollow" href="https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/rakennustarvikkeet-ja-puutavara/rakennustarvikkeet/valokatteet/valokate-marvec-greca-kirkas-1060x4000mm&quot; target="_blank">https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/rakennustarvikkeet-ja-puutavara/rakennustarvikkeet/valokatteet/valokate-marvec-greca-kirkas-1060x4000mm</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *