Mistä löytyy pellavalakanat?

nimet%C3%B6n1.jpg

Huomenta! Olen saanut päähäni että haluan valkoiset pellavalakanat ja nyt parin kuukauden ajan miettinyt että tarvitaanko me pellavalakanoita ja tullut siihen tulokseen että kyllä! Etsiskelin valkoisia pellavalakanoita verkkokaupoista, nimenomaan valkoiset haluan ja päädyin Ikean, H&M:n ja Kodin1:n sivuille. Siellä olisi edullisimmat pellavapussilakanasetit. Tällä hetkellä kyllä näyttää siltä että Annon valkoiset lakanat ovat loppuneet verkkokaupoista, höh. Mutta kaupasta voisi löytyä.

Onko kellään kokemusta näistä pussilakanoista, hyvät, huonot, miksi?  Tai olisiko teillä vinkata jotain muuta paikkaa mistä voisi löytyä pellavalakanoita? Vinkkejä otan ilomielin vastaan. Viikonloppuna olisi tarkoitus käydä paikan päällä hypistelemässä yllä olevia lakanoita, kuvista niin vaikea päätellä onko lakanat hyvät. Kiitos kommenteistanne edellisiin postauksiin, niitä on aina yhtä ihana saada <3 Ja sähköposteista myös <3

(Tuotekuvat lainattu Ikea, H&M ja Kodin1)

37 kommenttia “Mistä löytyy pellavalakanat?

  1. Kävin etsimässä Hobby Hallin sivuilta ne lakanat. En hoksannutkaan Hobbarin sivuilta etsiä, eli kiitos sinulle!

 1. Meillä on noita Annon valkoisia pussilakanoita ja tyynyliinoja. Toiset aavistuksen verran kellertävämmät kuin toiset. Mutta selkeästi valkoisia molemmat ja tykkään kovasti. Myös hm:n pellavaiset on olleet kestäviä ja hyviä (useamman vuoden vanhat hennon roosat ovat edelleen ihanat ja hyvät).

  1. Minäkin ostin vast'ikään pari valkoista tyynyliinaa, ja huomasin juuri ennen maksua, että toinen on ihan erisävyinen kuin toinen. Onneksi ehdin vaihtamaan. Eli varmaan onkin parempi ostaa kaupasta itse kuin tilata verkkokaupasta.

  2. H&amp;M:n lakanoista olenkin kuullut että ovat kestäviä. Hyvä kun kerroit sävyerosta Annon lakanoissa, osaan vertailla niitä sitten kaupassa.

  3. On kyllä jännä että noissa on sävyeroja. Ehdottomasti vertailen kaupassa lakanoita jos päädyn Annoon 🙂

 2. Mulla on on!! Siis HM Homen pellavalakana tuplaleveänä.Materiaali on ihana ja paranee vain pesu pesulta. Miinuksena on että pussilakana on mun peitolle hieman liian iso, jää yläreunaan tahi alareunaan n. 15 cm tyhjää niin peitto liikkuu siellä sisällä. Mulla pitäs olla standardi tuplapeitto mutta en tiiä kummassa vika, mun peitossa vai pussilakanassa.<br />
  No silti käytän pussarii tosi useesti, on ehottomasti mun lemppari. Olkookin liian iso.

  1. H&amp;M:n lakanoita on kyllä kehuttu. Harmi että siinä tuplalakanassa on tyhjää, meille tulis kaksi pussilakanaa, onkohan niissäkin sitten väljyyttä.. pitääpä tutkailla niitä tarkemmin kaupassa kun pääsen käymään H&amp;M Homessa 🙂

 3. Hobby Hallista Koodin pellavalakanat oikein hyvässä kunnossa vaikka alati käytössä.

  1. Kävin etsimässä kyseiset lakanat Hobbarin sivuilta ja en ollenkaan hoksannut että sieltäkin voisi hyvät pellavalakanat löytää. Nämä menee ehdottomasti harkintaan!

 4. Mulla on H&amp;M lakanat ollut käytössä jo jonkin aikaa ja erittäin hyvin ovat säilyneet!

  1. Kiitos S, nämä menee myös harkintaan, niin moni on H&amp;M:n lakanoita kehunut. Pitää päästä vielä hypistelemään H&amp;M Homeen lakanoita 🙂

 5. Ikean pellavalakanat on ainakin tosi karheat…meillä jääneet sen vuoksi käyttämättä. Suuri pettymys!

  1. Kiitos Mari tiedosta 🙂 jätän Ikean pellavalakanat pois listasta, liian karheat ne ei saa olla.

 6. Mulla myöskin käytössä Hobby Hallin lakanat, paksua pellavaa ja hyvälaatuiset.

  1. Moikka Hansu! Juuri tuota paksuutta mietinkin, hyvä kuulla että Hobbarin lakanat eivät ole mitään ohutta kangasta. Koodi-lakanoita on kyllä täällä kommenttiboxissa kehuttu 🙂 Kiitos viestistäsi!

 7. Minulla hobbarista myöskin kanervan,harmaan,valkoisen ja pellavanväriset pellavaverhot.Rrrrrakastan pellavaa😀Kaikki tosi hyviä,tilan paljon hobbarista ja kaikki yleensä laadukasta!sori mainostaminen😃

  1. Oi, sinullahan on kaikki ihanat värit siellä 🙂 Minäkin olen miettinyt olkkariin valkoisia pellavaverhoja, varmasti kauniit ikkunassa. <br />
   <br />
   Ei yhtään haittaa mainostaminen, tosi kiva kuulla mistä kannattaa tilata ja paljon olenkin teiltä lukijoilta saanut apua, kiitos!

 8. Meillä on kaikki kolme eri merkkiä käytössä uusimpana Hm:n tummanharmaat lakanat.Ovat pehmeytensä vuoksi minusta ykköset.Paljon ei jää huonommaksi Annon pellavat,jotka ennen Hm:ää olikin lähes aina käytössä.Ikealaiset,vaikka aika Ikea fani olenkin,jää kyllä auttamattomasti hännille,juurikin karheutensa ja jonkunnäköisen jäykkyytensä vuoksi.En myöskään pidä Ikean lakanoiden alakiunnityksestä,on tosi hankala.

  1. Moikka Tiina! Sama täällä, Ikea fani olen ja siksi otinkin kollaasiin nuo Ikean versiot, mutta nyt jätän ne pois harkinnasta, kiitos teidän lukijoiden kommenttien 🙂 Tuossa yllä Marikin kirjoitti että liian karheat ovat ja sellaisissa en tykkää nukkua. H&amp;M:n lakanoita on kehuttu paljon. Nyt onkin valittava H&amp;M:n, Hobbyhallin tai Annon pellavalakanat. Kiitos avustasi!

 9. Sain eilen sähköpostia lukijalta että Annon pellavalakanat ovat aika ohutta materiaalia ja ompelujälki ei ole kovin tarkka. Luulenpa että jätän Annon lakanat myös pois listalta ja päädyn joko H&amp;M:n tai Hobbarin valkoisiin pellavalakanoihin. Kiitos teille kaikille avusta &hearts; Ja vielä saa jakaa kokemuksia ja vinkkejä lakanoista 🙂

 10. Meillä Annon pellavalakanat, jotka ovat kyllä ihanan pehmeät vaikkakin aika ohutta kangasta. Miinuksena se, että ne ovat todellakin liian isot, varsinkin tyynyliinat jäävät repsottamaan toiselle laidalle tyynyä ikävästi. Myös pussilakanat isot, mutta se ei niin haittaa. Eivät ole edes kutistuneet kuivausrummussa, mitä normi kangas yleensä tekee.

  1. Heippa K, <br />
   Joo tuo ohut kangas hieman mietityttää ja kuulema ompelujälki ei ole niin tarkka Annon lakanoissa. Ja haluaisin kyllä että lakanat olisivat sopivat täkin kanssa ettei jäisi väljäksi. Kuivausrumpua meillä ei ole joten joutuisin aina pellavalakanat silittämään että olisivat pehmeät käytössä tai sitten antaa olla ryppyisinä 🙂 Kiitos sinulle avusta!

  2. Herranenaika, eihän pellavalakanoista saa silittää! Ne on just parhaat sellaisena pikkaisen ryppyisenä 🙂

  3. Mä luulen että ne on liian karheat mulle jos en silitä niitä?! mutta sitten käytössähän sen näkee. En kyllä muitakaan lakanoita silitä että saa nähä iskeekö laiskuus 😀

 11. Melkeinpä pellavalakanat vaativat kuivausrummun, siten pysyy pehmeänä ja varmaankin koko ajan vain paranee ja paranee niiden laatu 🙂

  1. Heippa Suvi! Voi että mitenhän karheat ne sitten on kun meiltä ei kuivausrumpua löydy.. mulla on vain yks kaitaliina pellavaa, lakanoista ei ole kokemusta 🙂 Auttaisko silittäminen?

 12. Minulla ei ole kuivausrumpua,enkä ikinä silitä pellavalakanoitani.Rakastan lakanoiden ryppyisyyttä ja sitä että näyttävät aina siltä,kuin sängystä olisi juuri noustu:)Hobbarin lakanat ovat ihanan pehmeät ja pellava on kesällä viileä,talvella lämmin.Pellava paranee,mitä enemmän sitä pesee.Ja voi vitsit,kun pääsee ne kuivattamaan pyykkinarulla kesätuulessa!Hitsit taidankin tilata vielä harmaat lakanat:)

  1. Nanna: Olipa hyvä kun kerroit! Tuota silitystä mietin vain sen takia että pellavalakanat pehmenis silittämisen jälkeen kun kuivausrumpua meillä ei ole, mutta jos Hobbarin lakanat ovat pehmeät niin eihän niille sitten tarvitse tehdä mitään 🙂 <br />
   <br />
   Kesällä ihana ripustaa pyykit narulle kuivumaan. Pitääköhän minunkin laittaa tilaus menemään 🙂 Mukavaa viikonloppua!

 13. Meillä on valkoiset Anno pellavalakanat. Olen tykännyt, pesu ja kuivausrummun kautta takaisin sängyyn. Aavistuksen isokokoiset tyynyille ja täkeille.

  1. Käyn huomenna Kodin1:ssä paikan päällä hypistelemässä Annon lakanoita 🙂 Verkkokaupasta oli valkoiset loppu, saa nähdä löytyykö liikkeestä. Meillä ei ole kuivausrumpua joten lakanat menisivät joko ryppyisinä tai silitettyinä sänkyyn 🙂

 14. Selvittelin aikoinaan pellava-asiaa itsekin ja minun ääni edullisemmissa pellavapussareissa menee ehdottomasti Hobbyhallin pellavalle. 🙂 Irinan pellavalakanoita olen hypistellyt ja ne tuntuvat ja näyttävät päällisin puolin ihan identtisiltä kuin Villa Stockmannin pellavat, jotka minulla on. Kestävät käyttöä ja pysyvät ryhdissään vaikka et koskaan edes muita lakanoita käyttäisi ja laittaisit aina pesun jälkeen ne takaisin sänkyyn. :)<br />
  <br />
  H&amp;M:n pellavalakanoita olen myös kokeillut, mutta ne pölytti ihan liikaa. Ilma oli makuuhuoneessa (auringon valossa) ihan täynnä tekstiilinöyhtää ja nenää kutitti. Niissä oli myös langanpätkiä ja suuaukon sauma oli huonosti ommeltu, reunan kanttaus repesi hieman jo ensimmäisellä kerralla kun laitoin peittoa sisään. Pitkän ajan kokemusta niistä ei kuitenkaan ole, sillä laitoin vahingon kiertämään ja seuraava omistajakin on jo hankkiutunut niistä eroon. 😀 Ikean pellava tuntuu paljon karheammalta kuin muut merkit, ainakin uuteena. En tiedä miten pesu vaikuttaa asiaan. Myöskään Annoa en itse ostaisi, kaupassakin niissä on selkeitä värieroja ja pellava on hyvin ohutta, lähes läpikuultavaa, enkä usko että ne kestävät ehjänä montaa vuotta.<br />
  <br />
  Hobbyhallin pellavat siis itse valitsisin, tai jos tahtoo takuulla hyvää laatua niin J.F by Finlaysonin. &hearts; &hearts;<br />
  <br />
  Pellavalakana on narulla kuivatettuna aika suora, suoremmaksi jää kuin kuivurissa kuivattuna jossa siihen tulee paljon ryppyjä. 😀 Pehmeysvinkkinä suosittelen käyttämään huuhteluainetta ja silittämään lakanan kun se on vielä hieman nihkeä. Ilman huuhteluainetta silitettäessä pellavalakanasta tulee hieman tärkätyn oloinen, ei siis kova mutta vähän jäykkä. Pehmenee kyllä jo yhden yön aikana. 🙂

  1. Kiitos Miia hyvistä perusteluista &hearts; Kävin Ikean pellavalakanoita hypistelemässä ja olivat karheammat kuin esim. h&amp;m:n lakanat. Meinasin ostaa h&amp;m:n lakanat, mutta jäin vielä miettimään. Sitten suuntasin Kodin1:seen, Annon pellavalakanat olivat -40% alessa ja kyllä houkutti suuresti ostaa ne, mutta jätin kuitenkin ostamatta, kiitos näiden kommenttien 🙂 Nyt taitaa ykkösenä olla ne Hobbarin Koodi-lakanat jotka sinultakin sai kehuja :)<br />
   <br />
   Annon lakanat tosiaan oli aika ohutta pellavaa että voi olla ettei ne kovin pitkäikäiset olisi. Käyn vielä kurkkaamassa Finlaysonin jota suosittelit! Ja kiitos pehmeysvinkeistä, niitä kokeilen ehdottomasti jos tuntuu että lakanat ovat liian karheat iholla.

 15. Hei. Paljon olet saanut kommentteja pellavapussilakanoista ja ihmetyttää, kun kukaan muu ei ole huomannut ostaa niitä Prismasta. Itselläni on sieltä ostetut superihanat pellavapussilakanat ja laatu on pehmeää ja todellakin silittämättä siistit, juuri niin kuin pellavan kuuluukin olla. Värejä hyvä valikoima ja itsekin mietin jo uuden värin hankintaa. Muistaakseni oli l.valkoinen, valkoinen, pellava ja turkoosi. Suosittelen.

  1. Moikka Carita! En ollenkaan tiennyt että Prismassakin on pellavalakananoita, vaikka käydään siellä usein ruokaostoksille niin en ole hoksannut sieltä etsiä 🙂 <br />
   Sain lauantaina valmistujaislahjaksi Hobbyhallin Koodi lakanat, joten nyt minulla on ihka ensimmäiset pellavalakanani. Vielä ovat paketissa, mutta ajattelin tänään pestä ne ja ottaa käyttöön. <br />
   <br />
   Kiitos sinulle vinkistä, käyn heti seuraavalla kerralla hypistelemässä myös Prisman lakanoita ja toivottavasti moni huomaa täältä kommenttiboxista, jos etsii lakanoita että Prismastakin voi löytää pellavalakanat 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *