Tyhjennys- paljon turhia vaatteita

5.jpg

Sain inspiraation vaatekaapin läpikäymiseen kun huomasin vaatehaasteen, jossa siis lasketaan omat vaatteet. Mielenkiintoinen haaste. Miten monta vaatetta kaapista löytyykään.. Ylen sivuilta voi lukea haasteesta lisää. Yhteen aikaan (ennen lapsia) ostin tosi paljon uusia vaatteita, aina lähdettiin shoppailemaan ja joka kerralla palasin monen kassin kanssa kotiin. Huh huh. Nykyään ostan tosi harvoin vaatetta itselle ja aioinkin nyt käyttää jo olemassa olevia vaatteita enkä ostaa yhtään uutta.

4.jpg

Olin karsinut jo jonkun verran omasta kaapista vaatteita pois ennenkuin törmäsin haasteeseen, mutta ennen vaatteiden laskemista karsin vielä vähän lisää. Minun vaatekaapistani lähti siis aika monta vaatekappaletta kierrätykseen tai suoraan roskiin. Yhteensä 63 kappaletta! Paljon omasta mielestäni. Nyt vaatetangot ja -hyllyt näyttävät hyvältä, tyhjää tilaa tuli 🙂 

Vaatekaappini koostuu enimmäkseen mustista vaatteista, mutta väriäkin löytyy mm. kesävaatteista ja urheilupaidoista. Vaatteita minulle jäi tyhjennyksen jälkeen 182 kappaletta. Vielä tuo lukumäärä mietityttää, tarvitsenko oikeasti 182 vaatetta? Voisinko vielä karsia? Ja laskuista jäi pois sukat, alusvaatteet ja ulkovaatteet. Jos olisin laskenut ne mukaan niin määrä olisi noussut yli kahteensataan.

6.jpg

Miten on, oletko joskus laskenut vaatekaappisi sisällön vai tartutko haasteeseen nyt? 🙂

8 kommenttia “Tyhjennys- paljon turhia vaatteita

 1. En ole laskenut kaikkia vaatteita, mutta jonkinlainen vaatekaapin jrjestely ja järkeistäminen minulla on ollut kohta vuoden ajan. Tarkkaa lukua en vielä ainakaan aio laskea, vaan tarkoitus on saavuttaa sellainen järkevä ja toimiva vaatekaappi, josta löytyy puettavaa joka tilanteeseen ilman, että vaatteita on liikaa. Niin, että kaikilla vaatteilla on oikeasti oma tarkoitus.

  1. Moikka L! Sinäpä sen sanoit 🙂 järkevä ja toimiva vaatekaappi olisi itselläkin tavoitteena, vielä on tekemistä ja yritän päästä siihen että karsin vielä lisää vaatekaapin sisältöä, ainakin saman verran mitä nyt vein pois. Kivaa viikon jatkoa!

 2. Huisia! En voisi kuvitellakaan laskevani omia vaatteitani (tieto lisää tuskaa?), mutta jos saan veikata niin täytyy mennä reilusti yli 200. Silti ei koskaan ole mitään päälle laitettavaa 😀 Pitäisi kyllä taas tehdä karsintaa ja lajittelua. Ja miksipä en sitten samalla laskisi niitä…

  1. Heh, se tosiaan lisäsi tuskaa 😀 Ennen vaatteiden karsimista ja laskemista en olisi uskonut että mulla on yli 200 vaatetta. No nyt on kuitenkin jo yli 60 karsittu pois, hyvä alku 🙂 Laskehan vaatteet ja tartu haasteeseen 🙂

 3. Itselläni on melko vähän vaatteita, mutta enpä uskalla lähteä veikkailemaan todellista lukumäärää :). Mielenkiinnosta voisin kyllä joku kerta laskea vaatevarastoni, jos vain ehtisin :).

  1. Nyt vaan haasteeseen mukaan 🙂 itse yllätyin lukumäärästä ja aion karsia vielä lisää kun ehdin.

 4. Ei oo tullut laskettua, mutta aion kyllä lähiaikoina käydä kaappini läpi. Kirpparille en juurikaan jaksa omia vaatteitani kiikuttaa, mutta aion antaa kaiken kirpparipöydästäni yli jäävän tavaran sekä vanhat vaatteeni jälleen hyväntekeväisyyteen. On tullut vuosien varrella lahjoitettua kymmeniä pahvilaatikollisia Pietarin lastenkoteihin ja seuraavat lähtevät Ukrainaan.<br />
  Vielä en osaa yhtään arvioida, miten suuri määrä vaatteita lähteekään 🙂

  1. Sama täällä, kirpparille en aio vaatteita viedä. Nopeammin niistä pääsee eroon kun laittaa kierrätykseen ja saa samalla hyvän mielen jollekin toiselle kun lahjoittaa vaatteet eteenpäin. Ja itsellekin tulee hyvä mieli 🙂 Minun pitäisi lastenvaatteet käydä läpi, en ole luopunut vielä yhdestäkään vauvan vaatteesta 🙂 kaikki odottaa tuolla ylähyllyillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *