DIY- Kaapin ovien maalaus

Lauantaita! Remonttikohteessani, jonka sain valmiiksi jo viime vuoden puolella, uusittiin pintamateriaaleja mm. lattia vaihdettiin laminaattiin ja seinä tapetoitiin. Uudistin pintoja myös paljon maalaamalla. Yksi näistä maalauskohteista oli keittiökaapistojen ovien maalaus. Kysyin tarjousta uusista ovista ja tarjouksen kuultuamme päätimme että ovet maalataan.

Omasta mielestäni tämä oli suurin urakka. Tein työn todella tarkkaan ja hyvät pohjatyöt kannattaa aina! Aikaa kului ovien maalaukseen useita tunteja. Yhtään valumaa tai muutakaan jälkeä ei oviin jäänyt ja ammatikseen kalusteita myyvä ja asentava henkilökin kävi ovia ihailemassa ja sanoi että ei uskoisi että nämä vanhat ovet on maalattu, näyttävät ihan uusilta. Se jos mikä palkitsi kovan työn 🙂

Kerron teille omat niksini melamiiniovien maalaukseen. Eli kaapistot olivat 80-luvulta, väri tuollainen pyökki ja ovissa nuppivetimet. Irroitin kaapin ovet rungoista ja otin vetimet pois. Kidesoodaliuoksella pesin ovet ja kostealla pyyhkeellä pyyhin kidesoodat hyvin pois. Seuraavaksi tein kevyen hionnan hiomakoneella (hiomapaperi 240). Hommaan käytin Teknoksen vesiohenteisia maaleja ja täytyy kyllä sanoa että käyttämäni Futura Aqua maalit ovat todella huippuja! Tämä on omakohtainen kokemus maaleista ja haluan vinkata näistä teillekin. Ihastuin täysin maalin peittävyyteen ja miten helppo sitä oli levittää, jopa kattoon. Kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla kyseisiä maaleja. Samoilla maaleilla maalasin siis myös paneelikaton, ikkunan puitteet, oven karmit ja yhden oven.

Kevyen hionnan jälkeen laitoin kerroksen Futura Aqua 3-tartuntapohjamaalia oven pintaan. Aloitin maalauksen oven takaa ja vaahtomuovitelalla maalasin ovet. Sillä sain parhaimman jäljen aikaan. Maalia ei kannata laittaa liikaa ettei tule valumia. Jossain kohtaa, kuten altaan alla olevissa allaskaapeissa oven pinta oli kupruilla, tähän käytin Silora D pikasilotetta. Silotteen päälle pitää muistaa laittaa vielä pohjamaalikerros sen kuivuttua.

Pintamaalina käytin puolihimmeää Futura Aqua 20 kalustemaalia, joka sävytettiin maalarinvalkoisella. Sen levitin myös vaahtomuovitelalla. Työjärjestys oli aina sama, ensin oven tausta ja reunat, sitten kuivuttuaan käänsin ovet ja maalasin etupuolen. Jotkut maalaa ovet paikallaan, mutta omasta mielestäni parhaimman jäljen saa aikaa kun ovet irroittaa ja tekee maalauksen ovien ollessa vaakatasossa. Maali oli todellakin niin peittävää että yksi kerros pintamaalia riitti. Lopuksi laitoin vielä uudet vetimet oviin. 

whiteandblack-tile.jpg

 

whiteandblack1.jpg

Lopputuloksesta tuli raikas ja tupakeittiön valoisuus on ihan uskomaton kaapinovien uuden ilmeen myötä! Ja paljon valoisuutta lisäsi myös katon maalaus. Harmi että minulla ei ollut kunnollista ennen-kuvaa, kun pikaisesti pimeällä räpsin kännykällä, mutta jälkeen kuvasta huomaa eron. Jos mietit kaapin ovien maalausta niin suosittelen, varmasti osaat, minäkin osasin ja ihan ensimmäistä kertaa maalasin 🙂 Aikaa ja kärsivällisyyttä se vaatii mutta lopputulos palkitsee! Iloa viikonloppuusi <3

 

J / white & black - -

18 kommenttia “DIY- Kaapin ovien maalaus

  1. Kiitos paljon L! Kova työ oli, mutta tuli niistä niin hienot että kyllä kannatti.

 1. Muutos on kyllä melkoinen 🙂 Tuli todella hieno keittiö! Kyllä kannattaa aina kokeilla tehdä itse, tehdessä sitä oppii…ja kunnon välineillä onnistuu homma kuin homma.

  1. Kiitos! Juuri näin, tehdessä oppii ja minä oon semmonen että omassa kädenjäljessä kelpaa vain paras, olen ehkä liiankin tarkka 😀 joten voin ylpeänä sanoa että olen ovet maalannut 🙂

 2. Moikka! Miten ja millä maalasit katon? Täällä olisi projekti edessä. 😊

  1. Vastasinkin sinulle jo fb:n puolella, Huomenna tulossa postausta 🙂

  1. Lämmin kiitos Miia &hearts; Kyllä tuli paljon valoisampaa ja avarampaa. Tunkkaisuus hävisi maalin avulla 🙂

 3. Aivan uskomattoman hieno muodonmuutos! Ja ovet todellakin näyttävät aivan uusilta :). Ihanan raikasta ja valoisaa &hearts;.

  1. Voi kiitos &hearts; Ihana saada tällaista palautetta! Asukaskin oli aivan onnessaan kun saatiin remontti valmiiksi, ei sitä enää uskoisi samaksi asunnoksi 🙂

 4. Ihan mahtava muutos! Löysin sivuillesi kun yritin löytää vinkkejä edessä olevaan maalausurakkaan. Alemmassa kuvassa näyttää, että olisit käyttänyt kiiltävää maalia. Olen kuullut että himmeällä tai puolihimmeällä saisi aikaan tasaisempaa jälkeä. Osaatko sanoa mitä maalia käytit, ja tuliko tuolla vaahtomuovitelalla tasaista pintaa?

  1. Hei Maria ja kiitos paljon! Lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen ja olen saanut todella paljon kehuja ovista. Niistä ei tosiaan yhtään huomaa että olisi maalattu vaan näyttävät aivan uusilta. <br />
   Tekstissä kirjoitinkin että käytin puolihimmeää Futura aqua kalustemaalia. Alle tuli Futura aqua tartuntapohjamaali. Vaahtomuovitelalla sai tosi tasaista jälkeä kun muisti vielä lopuksi käydä oven pinnan ylhäältä alas läpi yhdellä vedolla. Yhtään valumia tai muita jälkiä ei tullut vaikka ekaa kertaa maalasin kaapinovia :)<br />
   <br />
   Ei muuta kuin maalauspuuhiin ja tsemppiä urakkaan! 🙂

 5. Hei,<br />
  Hyvältä näyttää. Sama edessä parin viikon päästä ja omat vinkkisi vaikuttavat toimivilta. Vuoden kokemuksen jälkeen, onko maali pysynyt ja miten helppo tuo pinta on ollut hoitaa? Ja mitä muuten teit laatoille?

  1. Hei Tero,<br />
   <br />
   Maalauksesta on tainnut kulua jo puolitoista vuotta (postaus tuli vähän jälkikäteen) ja hyvin on pysynyt! Ehdottomasti suosittelen hommaan ryhtymistä, kärsivällisyytta se vaatii ettei tule valumia ja kun ei laita liikaa maalia kerralla niin kyllä onnistuu. Kaappien puhdistus on ollut helppoa, ihan samalla tavalla pyyhitty ovia kuin muitakin kalusteovia.<br />
   <br />
   Laatat maalasin Ronseal kaakelimaalilla kahteen kertaan. Käytin tähänkin pientä vaahtomuovitelaa. Laatoille vain hyvä puhdistus ja maalia päälle. Saumakynää ei tarvinnut ollenkaan, maali peitti niin hyvin saumakohdatkin. <br />
   <br />
   Tuo Ronseal kaakelimaali haisi ihan järkyttävän pahalle (itsellä astma), mutta nyt on tullut markkinoille muitakin vaihtoehtoja, niistä minulla ei ole kokemusta, mutta tuo Ronseal on pysynyt hyvin laatoissa. Tässäkin saa olla tarkkana ettei laita liikaa maalia, herkästi tulee muuten valumia. Laatat ovat kuin uudet käsittelyn jälkeen. Kaikki vieraat ovat luulleet että laatat on vaihdettu eikä maalattu :)<br />
   <br />
   Tsemppiä maalausurakkaan 🙂

 6. Hei! Hienot kaapit! Ostettiin &quot;uudet&quot; keittiökaapit halvalla ja tarkoitus entrata ne maalilla. Kiva lukea vinkkejäsi, uskaltaa tarttua toimeen! 🙂

  1. Kiitos Sari, tulee niin hyvä mieli kun tietää että vinkeistäni saa apua.<br />
   <br />
   Hyvään ratkaisuun olette päätyneet, uudella maalipinnalla kaapeista tulee kuin uudet! Muistaa vain pohjatyöt tehdä hyvin ja maalata tasaisesti. Mieluummin liian vähän maalia ja useampia kerroksia kuin se että liikaa maalia kerralla, josta syntyy herkästi valumia. Ahkeria maalaushetkiä sinne!

 7. Hei! Miten luulet, onnistuisiko keittiön kaapinovien maalaus, kun ovissa on koverrukset ympäri ovea, peiliovet siis?
  Himottaisi todella kovasti maalata nuo ovet, kun ovat vielä kaksiväriset! Eli ura on harmaansnininen ja ovi valkoinen, mur. Jos samalla tyylillä ja pohjatyöllä ja maaleilla tekisi kuin sinä vuosia sitten ?

  1. Moi Pettiina!

   Peiliovet ovat työläämmät maalata käsin (riippuu tietenkin montako ovea sinulla on), koska ensin pitäisi urat maalata siveltimellä ja vasta sitten itse tasainen pinta. Peiliovet maalaisin itse ehkä ruiskulla, onnistuisi parhaiten. Ja tulisi tasainen pinta myös uriin. Pohjamaalaus ja pintamaalaus onnistuu samoilla käyttämilläni maaleilla myös ruiskumaalauksessa, kunhan ohentaa maalin ensin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *