Tee itse kasvihuone

Eiks oo hienot piirrokset 😀 😀 No, pÀÀasia ettĂ€ kasvihuone on suora vaikka piirroksien viivat heittelee 🙂 Minulta pyydettiin kasvihuoneeseen ohjeita ja olen nyt ottanut mittoja ylös kasvihuoneesta. MehĂ€n tehtiin se ihan omasta pÀÀstĂ€ ja tekovaiheessa vasta mietittiin kokoa sun muuta.

Kasvihuoneen tekeminen lĂ€hti siitĂ€ ettĂ€ laitettiin kaksi kuormalavaa (60×80) rinnakkain ja kiinnitettiin ne toisiinsa. Seuraavaksi tehtiin kuormalavojen pÀÀlle lankuista reunat. Kaksi kerrosta lankkuja (eli tĂ€hĂ€n osaan sitten multa tai kasvusĂ€kit tulevat). Kasvihuoneen etuosaan soviteltiin ikkunoita (mitoiltaan 56x122cm, 2 kpl) ympĂ€rille tehtiin ensin kehikko laudoista, johon ikkunat voi kiinnittÀÀ. Vatupassi tĂ€ssĂ€ ehdoton apuvĂ€line. Saranoita ei laitettu ollenkaan vaan 8mm rautatangosta mies katkaisi pĂ€tkiĂ€ ja niillĂ€ kiinnitettiin ikkunat kehikkoon. Porattiin reikĂ€ ikkunan karmiin, toinen kehikkoon ja upotettiin raudan pĂ€tkĂ€ niihin. Ikkunat aukeaa kokonaan nĂ€iden ansiosta. Kuviin olen merkinnyt kasvihuoneen mitat.

DSC_4644%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Seuraavaksi oli vuorossa sivujen ja takaosan teko. Sivuihin tuli 52x120cm ikkunat. Ikkunoita tukee laudat jotka olen piirtÀnyt kuvaankin. Ruuvien avulla jÀtettiin ikkunoille hieman liikkumavaraa kun kasvihuone on ulkona talvetkin. Kasvihuoneen takaosa peitettiin kokonaan laudoilla. Kuvissa mitat. Vino katto tehtiin viimeisenÀ laudoista ja laitettiin sivuille laudat peittÀmÀÀn ikkunoiden raot. Lopuksi maalasin vielÀ kasvihuoneen valkoiseksi, ikkunat jÀtettiin tarkoituksella vanhan nÀköisiksi. Ovien vetimet laitettiin vielÀ paikoilleen ja kierrÀtystavarasta tehty kasvihuone oli valmis!

DSC_4642%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4626%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4639%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Jos ohjeista ei saanut selvÀÀ niin saa kysyĂ€ 🙂 Jos meillĂ€ olisi ollut vanhoja ikkunoita enemmĂ€n, niin olisimme luultavasti tehneet myös takaseinĂ€n ikkunoista. Kiitos muuten lukijalle vinkistĂ€ amppelien suhteen, nyt kasvihuoneessa roikku kaksi amppelia, kaikki tila otettiin hyötykĂ€yttöön 🙂 Tuossa eilen huomasin ettĂ€ tomaateissa on paljon kukkia ja neljĂ€ vihreÀÀ tomaatin alkua jo. EiköhĂ€n me saada luomuruokaa tĂ€ssĂ€ kesĂ€n aikana suuhunkin asti. Mukavaa viikonlopun jatkoa! 

4 kommenttia “Tee itse kasvihuone

    1. Ole hyvĂ€ Tuija! Toivottavasti nĂ€istĂ€ mun huonoista ohjeista sai edes jotain osviittaa miten se tehdÀÀn 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *