Kasvun ihmeet

Moikka taas! Sateista täällä, välillä aurinko pilkahtelee pilvien välistä, mitenkäs siellä? Nyt tulee taas puutarhajuttuja, en vaan millään malta olla näyttämättä teillekin näitä kuvia 🙂 Kasvihuone jonka rakensimme, on osoittautunut todella käteväksi ja miten nopeaa sieltä saa herkkuja suuhun. Tomaatin ja kurkun taimet kasvoivat kattoon asti muutamassa viikossa. Laitoin sinne myös harsokukkaa kasvamaan, juurikin ne sipulit jotka ostin keväällä Lidlistä. Hyvin lähtivät kasvuun. Ensimmäisessä kuvassa näkyykin oikea DIY-komppania 😀 Vasta kuvaa katsellessani huomasin että siinä on kaikki omin kätösin tehtyä. Raparperipuska näkyy pienenä taustalla, siitä ei ole paljoa jäljellä kun tein mehua ja pari raparperipiirakkaa. Nyt odotellaan muuta satoa kasvimaalta.

DSC_5418%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5439%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

kasvihuone%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5433%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_5444%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Minttu leviää muuten aika nopeaa, joskus olen istuttanut minttua tekemäämme kasvulavaan ja joka vuosi sitä on tullut enemmän mitä edellisvuonna. Ollaan tehty jo monet Mojitot oman maan yrteistä 😉 Kaupasta kun ostan salaattia (oma salaatti on vielä kasvussaan) niin istutan juuret maahan käytettyäni salaatinlehdet. Kuvassa näkyykin miten paljon salaatti on taas kasvanut.

Mansikkamaalta saadaan satoa tänäkin vuonna, kukkia on ainakin runsaasti. Lapset tykkäsivät herneistä joten istutin kaksi isoa lavaa hernettä, nyt vain odotellaan ensimmäisiä herneitä suuhun popsittavaksi. Onko teillä jotain kasvamassa omalla pihalla tai parvekkeella vai ostatteko kaupasta valmiina?

DSC_5489%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

 

 

12 kommenttia “Kasvun ihmeet

 1. Teillä näyttää tulevan upeasti satoa! Meillä on kasvimaalta tulossa ainakin salaattia, sitä kävin jo lounastarpeisiin keräämässä. Yrttejä ollaan myös laitettu kasvamaan, mutta huonosti näyttäis tulevan. Tuo oli hyvä vinkki, että salaatinjuuret kannattaa istuttaa maahan, en ole tullut ajatelleeksikaan 🙂 Kivaa viikon jatkoa! ♥

  1. Joo hyvin saa omiin tarpeisiin kasvimaalta satoa 🙂 Ja lapset tykkää kaikesta, jopa sipulista ja tillistä ym. Söisivät raparperiakin raakana mutta en ole antanut, keittämisen jälkeen vasta :)<br />
   Onkohan nyt ollut niin kylmää ja sateista että yrtit eivät ole lähteneet kunnolla kasvuun? Niille varmaan pitäis olla kasvihuone niin saisivat tarpeeksi lämpöä. Kiitos &hearts; Mukavaa huomista alkavaa viikonloppua!

 2. Parvekkeella on kirsikkatomaattia kasvamassa, mutta pakko myöntää, että tänä vuonna ei taida tulla satoa. Eivät ole alkaneet vielä edes kukkimaan ja viime vuonna tähän aikaan taisi olla jo raakileitakin. No ainakin on ollut mielenkiintoinen projekti kasvattaa itse ihan alusta alkaen, viime vuonna sain taimet valmiina. 🙂

  1. Sinullahan oli lasitettu parveke, vai muistanko oikein? Tuntuis että se on just hyvä paikka kasvattaa satoa kun on lämmintä vaikka nämä kelit ovat olleet aika sateisia. Harmi jos ei tule tomaatteja tänä vuonna. Minä ostin taimet valmiina ja laitoin suoraan tuonne kasvihuoneeseen, yllätyin miten hyvin lähtivät kasvuun.

  2. Joo, on lasitettu parveke. Silti ei ole lämpöä ja energiaa riittänyt. Toki olen osan ikkunoista pitänyt auki, mutta silti yrittänyt varmistaa laseilla ettei niihin viima käy. Olin kyllä ehkä hieman liian myöhään liikkeellä, joten sekin voi olla. Katsotaan miten käy, onhan tässä lämpimiin ilmoihin mahdollisuus vielä parin kuukauden ajan. 🙂

  3. Kyllä tänne Suomeenkin jo kesäkeli olisi suotavaa 🙂 aamulla kun herää, vettä sataa ja kun illalla menee nukkumaan vesisade jatkuu 😀 Mukavaa viikonloppua sinne sateista huolimatta!

 3. Hienot systeemit teillä! <br />
  <br />
  Mä olen joutunut lapsena aivan liian paljon kasvimaaorjaksi kitkemään ja harventamaan, joten puutarhanhoito – etenkin hyötykasvien viljely on mulle ihan myrkkyä. Yhden raparperin olen istuttanut, kun kuvittelin että se on helppo kasvi, mutta ei tunnu olevan, tosi kitukasvuinen se on. Täysin kauppojen varassa ei olla kuitenkaan: tontti on metsäinen ja sillä kasvaa runsaasti mustikkaa. Jaajuu, istutin minä kolme pensasmustikkaakin kolmisen vuotta sitten, mutta ei ne mitään marjoja tee. Vain yksi vaivautui edes lievästi kukkimaan tänä vuonna.

  1. Kiitos! On tässä ollut hommaakin 🙂 <br />
   <br />
   Onkohan mulla sitten toisinpäin? Kun olin pieni, meillä ei ollut kasvimaata tai mitään kun asuttiin kerros- ja rivitaloissa ja aina lomalla mummulan kasvimaalle menin luvan kysyttyäni kitkemään rikkaruohoja ihan innoissani 😀 Nyt aikuisena en voisi varmaan olla enää ilman kasvimaata 🙂 <br />
   Yksi ammatti jonka haluaisin vielä opiskella, on puutarhuri. Niin paljon tykkään siitä hommasta. Ihana, että teille tulee mustikoita! Vielä en ole käynyt katsomassa tilannetta meidän metsässä, onko siellä paljon raakileita.

 4. No onpa upeaa saada noin hienosti satoa ihan omalta pihalta 🙂

  1. No on, ekaa kertaa kokeilin tomaatteja ja kurkkuja kasvattaa ja noin hyvin tulossa satoa 🙂 Vielä hetken saa odotella kasvimaalta syötävää kun porkkanatkin on vielä tosi pieniä, mutta elokuun puolella sitten.

 5. Meiltä löytyy takapihalta mansikka- ja perunamaa sekä puna- ja mustaviinimarjapensaita, niistä toivon satoa tulevan. Ja saatiinhan me takapihalta raparperiakin 🙂 Myös omenapuita on kaksi kappaletta, mutta jänikset kävivät ne talvella syömässä, joten taisi omenapuiden tarina päättyä siihen… Teillä on kyllä upea piha!

  1. Teillä on myös paljon omalta pihalta syötävää sitten kun satoa tulee, toivotaan oikein runsasta satoa! Meillä on myös viinimarjapensaita, leikkasin ne toissa vuonna ja nyt näyttää että marjoja tulee.<br />
   Jänis kävi yhden omenapuun jyrsimässä pihalla, vaikka siinä oli runko suojattu, pääsi silti syömään oksia kun lunta tuli niin paljon. Onneksi kuitenkin omenan raakileita näkyy eikä puu siihen kuollut. <br />
   <br />
   Kiitos Jossu &hearts; paljon on töitä pihan eteen tehty ja paljon vielä tekemättä, mutta nyt alkaa jo näyttämään omakotitalon pihalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *