Somesta tutut omenaruusut

DSC_9706%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_9678%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Törmäsin iltalehden sivuilla videoon jossa mies teki omenaruusukkeita ja samalla selvisi että ovat todella suosittuja somessa. Minä kuulin näistä tosiaan eka kerran tuon videon kautta joten ei ainakaan minulle olleet tuttuja 😀 Mulla oli päivän ruoka uunissa ja siinä odotellessa mietin että mitähän sitä tekis, joten kun kaikki tarvittava löytyi kaapista niin ajattelin heti kokeilla omia versioita. Tekaisin voitaikinan jääkaappiin kylmenemään ja sillä aikaa tein täytteet valmiiksi. Ei näistä kyllä yhtä kauniita tullut, mutta hyviä olivat! Kannattaa testata. Joko olette kokeilleet omenaruusuja?

 

Omenaruusukkeet

 

Voitaikinaa

2 omenaa

puolikkaan sitruunanmehu

3 rkl aprikoosihilloa

kanelia

vettä

Pilko kuorimattomat omenan puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Laita omenan siivut kulhoon, purista sitruunanmehu päälle ja lisää kulhoon vesi. Kulho mikroon n. 3 minuutiksi. Kaulitse voitaikina ja leikkaa 5cm levyisiä suikaleita. Levitä vesi-aprikoosihilloseos (3 rkl aprikoosihilloa ja 2 rkl vettä) suikaleen päälle ja asettele yläreunaan omenan siivuja limittäin. Ripaus kanelia päälle. Kääri suikaleet rullalle ja laita omenaruusut muffinssivuokiin tai voideltuun muffinssipeltiin. Paista ruusuja 190C n. 40 min. Koristele paistetut ruusut tomusokerilla. Meillä on niin tehokas uuni että reipas puoli tuntia riitti omenaruusuille ja olivat jo valmiit.

 

 

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *