Päivät lyhenevät ja illat pimenevät

DSC_1570%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1551%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1566%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1553%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1540%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1563%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Eilen kaatosateessa pyöräillessä tuli vahvasti syksyn tuoksut esiin. Kesä on kohta loppu. Enää ei tarkene minishortseilla ja topilla ulkona. Katsoin vuoden takaisia kuvia ja siellä pötköttelin nurmikolla bikinit päällä. Ei ihan heti voi tehdä samaa. Silti vaikka olen aina ollut kesäihminen ja olen vahvasti sitä edelleen, niin syksyssäkin on omat ihanat puolensa. Pääsee metsään sienestämään ja puolukoita keräämään, aamulla saa laittaa villasukat jalkaan kun lattia tuntuu viileältä ja sytyttää takkaan tulet. Niin ja ne kynttilät, mun lempparit! Myös sisustusinto nostaa päätään. Kesällä meillä ei sisällä juurikaan tehty mitään, ulkona kyllä senkin edestä.

Viime viikonloppuna syntyi elämäni ensimmäinen käpykranssi! Kransseja olen tehnyt monenlaisia, mutta kävyistä en koskaan. Samalla haettiin metsästä muutakin askartelutarviketta mm. jäkälää, kelottuneita oksia ja varpuja. Niistä lisää myöhemmissä postauksissa. Yhden kelottuneen ison oksan maalasin jo mustaksi, josta on suunnitteilla syksyn pimeisiin iltoihin valonlähde. Syksyn hyviin puoliin on vielä lisättävä ruska <3 Miten kaunista onkaan kun pihan vaahtera loistaa oranssin eri sävyissä. Vaahteranlehtikranssi taisi muuten olla ihan ensimmäinen kranssi jota kokeilin kauan sitten. Tänä syksynä taidan tehdä useammankin kranssin, joka oveen erilainen. 

Nyt toivotan teille oikein ihania kesän viimeisiä päiviä, nautitaan hetkistä ja auringonsäteistä. Hyvää viikonloppua!

J / white & black - -

12 kommenttia “Päivät lyhenevät ja illat pimenevät

 1. Kyllä se syksy tulee, kivoja kuvia olit ottanut.<br />
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

  1. Sieltä se saapuu vaikka vielä olisin hetken halunnut nauttia kesästä. Jotenki tuntuu että kesä meni tosi pian ohitse. Kiitos Piia 🙂

 2. Itsekin olen ehdottomasti kesäihminen, mutta syksy on kesän jälkeen heti seuraava lempparini vuodenajoista. &hearts; Tällä hetkellä suorastaan toivon, että syksy tulisi jo, sillä säästin kesälomani melkeinpä kokonaan vasta syksylle. 😀 <br />
  Tunnelmallista ja ihanaa viikonloppua! &hearts;<br />
  Ps. Tuo käpykranssi on tosi kaunis. 🙂

  1. Oi sulla on kesäloma edessäpäin, ihan huippua! Ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin Tiia &hearts;

  1. Kiitos Niina! Käpykranssiin tarvitset paksua pahvia, kuumaliimapuikkoja ja käpyjä. Sekaan laitoin vielä viljapellolta koristeita. Paksusta pahvista leikataan kranssin muotoinen pala ja kuumaliimalla kiinnitetään käpyjä vieri viereen, niin että pahvi peittyy. Lopuksi ripustuslanka liimataan taakse kuumaliimalla. Tosi nopea tehdä ja kranssin pohjana voi käyttää vaikka vaneriakin. <br />
   Seuraavan kranssin teenkin vanerista, en vielä tiedä millä koristelen sen mutta varmasti tulee kuvia blogiinkin 🙂

 3. Moikka! Vakkarilukijasi täällä kirjoittelee. Postauksesi kuvissa oli jotain todella aitoa syksyn tunnelmaa, palasin niitä ihastelemaan vielä uusiksi. Syksyssä on jotain maagista ja ihanaa, tämä mielipide voi tosin johtua siitä, että olen syntynyt syyskuussa ja syksy tuntuu aina niin kotoisalta. Parasta on hämärtyvät illat ja kynttilät! Kesällä monesti katselin kynttilöitä laatikossa ja odotin, että syksy saapuu. Nyt se on hiljalleen täällä! 🙂 Ihana tuo käpykranssi, toivon myös ohjetta siihen ja muihinkin askarteluihisi! 🙂 Kiitos kivasta ja tunnelmallisesta blogista! Ja eritoten kaikista kivoista askartelu- ja tuunausideoista! 🙂

  1. Moikka o_O, tiedätkö miten iloiseksi tulin viestistäsi. Tässä kesän aikana kommenttiboksissa on ollut hiljaista ja ilolla olen nyt lukenut teidän jättämiä viestejä postaukseen. Ihana kuulla että tykkäsit ottamistani kuvista ja palasit vielä uudelleen niitä katsomaan.<br />
   <br />
   Nyt voi ottaa kynttilät esiin kaapeista ja tunnelmoida 🙂 Täällä loistaa tälläkin hetkellä tuli takassa ja kynttilät pöydällä. Ohje käpykranssiin on seuraavanlainen: <br />
   <br />
   Käpykranssiin tarvitset paksua pahvia, kuumaliimapuikkoja ja käpyjä. Sekaan laitoin vielä viljapellolta koristeita. Paksusta pahvista leikataan kranssin muotoinen pala ja kuumaliimalla kiinnitetään käpyjä vieri viereen, niin että pahvi peittyy. Lopuksi ripustuslanka liimataan taakse kuumaliimalla. Tosi nopea tehdä ja kranssin pohjana voi käyttää vaikka vaneriakin.<br />
   <br />
   Kiitos kaunis sinulle, viestisi oli lauantai-illan piristys &hearts; Mukavaa syksyn odotusta!

 4. Syksy tekee tuloaan 😃Tiedossa siis kynttilöiden polttelua ja villasukat jalkaan ❤️Kaunis käpykranssi, tuollaisen minäkin voisin tehdä meille kiitos vinkistä ja mukavaa viikonloppua ❤️

  1. Syksy saapuu vaikken ehkä vielä ollut siihen täysin valmis 😀 Kesäihmisenä haluaisi kesän jatkuvan mutta on se kiva poltella kynttilöitä hämärässä ja laittaa ne villasukat jalkaan. Viikon verran onkin ollut villasukat jalassa 🙂 <br />
   <br />
   Kiitos! Tuossa yllä kirjoitinkin ohjetta kranssiin. Pohjana voi käyttää paksua pahvia tai vaikkapa vaneria. Mukavaa lauantaita &hearts;

 5. Ihana postaus ja niin upeat kuvat!♥<br />
  Yksi parhaimmista vuodenajoista on juuri käsillä…<br />
  Viilenevät päivät, kuulaan kirpeät aamut. Aurinko paistaa mutta ei ole liian kuuma.<br />
  Ruska… Ah, ja ne ensimmäiset aamut kun yöllä on ollut vähän pakkasta (no ei ne ehkä toivottavasti ihan vielä ole tulossa…) ja kuura peittää puutarhan kasveja ja kenkien alla rapisee hiukan…☺

  1. Lämmin kiitos &hearts; <br />
   <br />
   Mulla ois vielä totutteleminen tähän syksyyn kun olen niin kesäihminen kuin olla ja voi 🙂 Aina kun syksy saapuu, toivon että kunpa kesä jatkuisi, vaikka toki syksyssäkin on omat ihanat puolensa. Ruskaa odotellessa &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *