DIY- Kylpysydämet

DSC_1796%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Kylpykuulat, ihana lahjaidea! Ajattelin tehdä lähempänä joulua lisää sydämiä ja antaa lasten opettajille joululoman alkaessa. Kiva muistaminen myös esimerkiksi ystävänpäivänä. Viikonloppuna tein rentouttavan jalkahoidon itselle ja siitä lähti ajatus kokeilla tehdä itse kylpykuulia! Tiputin yhden sydämen vatiin, lämpöiseen veteen ja kylläpäs tulikin kivat pienet poreilut varpaille! Muottina voi käyttää melkein mitä tahansa mistä seos irtoaa kovettumisen jälkeen. Minulla ei ollut kuin kaksi muovista sydänmuottia (jääpalamuotiksi ostettu), joten lopun seoksen painelin tiiviisti niihin pieniin ketsuppirasioihin mitä tulee Hesburger aterioiden mukana kotipakettiin 😀 Heh, tulipahan niillekin käyttöä 🙂 

Netistä löytyy vaikka millaista ohjetta kylpykuuliin, mutta keksin yksinkertaisemman ohjeen ihan vain soveltamalla. Värejähän on vaikka mitä! Ruokasooda kannattaa ostaa sellaisessa isossa purkissa, tulee edullisemmaksi ja sitruunahappoa löytyy apteekista n. 1,90e/pss. Alla ohjeet valkoisiin ja vaaleanpunaisiin sydämiin. 

DSC_1834%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

Kookossydämet

n. 17 kpl

 

0,5 dl sitruunahappoa

1,5 dl soodaa

2 tl vettä

2 rkl kookosöljyä

1 rkl himalajan vuorisuolaa (merisuolakin käy)

 

Pinkit sydämet

n. 28 kpl

 

1 dl sitruunahappoa

3 dl soodaa

2 tl vettä

3 rkl oliiviöljyä

pieni loraus elintarvikeväriä (punaista)

1 teepussi

 

Sooda ja sitruunahappo sekoitetaan kulhossa ja lisätään vesi. Sekoitetaan ja lisätään loput ainekset. Huom. teepussin sisältö vain seokseen! Itse käytin vadelmateetä. Sekoitettuasi hyvin seoksen, painele tiiviisti sormilla muotteihin ja anna kovettua kaksi tuntia huoneenlämmössä. Nyt kuulat ovat valmiita irroitettavaksi. Ei muuta kuin omaan käyttöön tai kauniiseen purkkiin lahjaksi 🙂

 

DSC_1803%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_1843%20%E2%80%93%20kopio.jpg

                                                                                        Kivaa päivää!

 

 

J / white & black - -

2 kommenttia “DIY- Kylpysydämet

    1. Moi Susanna!<br />
      <br />
      Sitä laitetaan niin pieni määrä joten ei värjää. Voi tehdä myös ilman elintarvikeväriä, minusta näistä vaaleanpunaisista tuli kauniita. Olen itse käyttänyt jo kymmeniä kylpysydämiä ja tehnyt lahjaksikin näitä eikä ole tullut värjäymiä. Ystävänpäivälahjaksi kiva idea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *