Suomi 100

 

suomi100

Juhlimme satavuotiasta Suomea lasten koululla, johon lapset olivat tehneet opettajien kanssa kauniit ja koskettavat esitykset. Lopuksi lauloimme yhdessä Maamme-laulun. Isille otettiin esityksistä videonpätkiä, jotka katsotaan kunhan iskä palaa työreissulta kotiin.

Tänään sankarihaudoille laskettiin havuseppeleet ympäri Suomen, johon itsekin osallistuin tekemällä kymmenkunta kranssia haudoille. Lapset ihmettelivät Äiti, miksi teet niitä seppeleitä? Kerroin miksi ja juteltiin itsenäisyydestä enemmänkin. Sain vastata moneen kysymykseen ja parhaani mukaan niihin vastasin. Monella paikkakunnalla muodostettiin kunniavartioita, joissa sankarihautojen kohdalla seisoi samanikäinen henkilö kuin vainaja oli kuollessaan. Koskettava tapa muistaa sotiemme sankareita, johon myös meidän kaupunki osallistui.

Lasten kanssa kokkasimme yhdessä itsenäisyyspäivän aterian ja kutsuimme äitini tänne meille. Nyt on hyvä lähteä pienelle kävelylenkille ja tulla sieltä lämpimään saunaan. Perinteisesti Linnan juhlat tulee myös katsottua illalla. Onnea 100-vuotias Suomi ja hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *