Eukalyptus ruukussa

Aurinkoista perjantaita! Eukalyptuksen oksia on tullut ostettua usein kukkakaupoista kotiin viemisiksi. Viime vuoden lopulla kuulin että eukalyptusta on saatavilla nyt myös ruukuissa ja siitä asti olen metsästänyt ruukussa olevaa eukalyptusta. Eilen sellainen tuli vastaan ja ostin saman tien. Iso, tuuhea yksilö, jossa paljon uusia alkuja! Toivon että tämä säilyy mullan vaihdon myötä hengissä. Sille suositellaankin heti oston jälkeen kasvualustan vaihtoa, jos ruukussa on pelkkää turvetta. Multana käy esimerkiksi tavallinen kukkamulta, joka ei ole liian hapanta kasville. Eukalyptus tarvitsee paljon valoa, joten sijoitin sen ikkunan läheisyyteen. Auringonsäteet loistavat tälläkin hetkellä sisään ikkunoista.

Jos eukalyptuksen lehdet alkavat käpristymään, tietää että se on saanut liian vähän vettä. Eukalyptus tarvitsee kunnollisen kastelun ja sitten multa saa kuivahtaa kastelukertojen välillä. Eukalyptuksen lannoitus aloitetaan keväällä ja sitä lannoitetaan parin viikon välein. Täytyy hommata lannoitetta kotiin, koska todella toivon että tämä säilyy hengissä pidempäänkin, on sen verran kaunis yksilö. Olen suunitellut että kun saan kasvin kunnolla kasvamaan niin siitä voin napsia ylikasvaneita oksia maljakkoon. Lämpiminä ja valoisina kesäpäivinä vien kasvin ulos, siellähän se Australiassakin kasvaa lämpimässä ja valoisassa.

Kuvat otin aamulla puoli yhdeksän aikaan ja valoa vain tulvi sisään kuten kuvista näkyy. Ihana herätä aamuauringon valoon <3 Tänään onkin vapaapäivä ja suunnitelmissa olisi keretä tehdä monenlaista. Iltapäivästä suuntaan parturiin. Väriä päähän niin on hiuksetkin taas hetken kuosissa. Sitä ennen on kuitenkin tiedossa lumessa kahlaamista. Aivan jäätävästi tuota lunta takapihalla, metrin verran. Kaadettiin tontilta koivuja ja niitä olisi tarkoitus kantaa lähemmäs liiteriä sekä polttaa oksia. Pakkasmittari näyttää -20 C, mutta se on pientä verrattuna Lapin pakkasiin. Eräs aamu mittari näytti -37 C. Joten ei muuta kuin pitkät saappaat jalkaan ja menoksi. Koivun oksia säästän jonkun verran, ajattelin hyödyntää niitä askarteluun. Teillekin kuvia tulossa jos vain onnistun taivuttamaan oksista oikeanmuotoisia tekeleitä 🙂

Viimeisessä kuvassa näkyy muuten tuollainen kastelupallo kultaköynnöksen juurella. Kätevä kastelusysteemi esimerkiksi kun lähdet reissuun tai jos muuten vaan unohdat kukkien kastelun, niin kuin mulle saattaa joskus käydä. Laitoin pallon täyteen vettä kun lähdimme hiihtolomalle ja pikkuhiljaa pallo tiputtaa vettä kasviin. Viikon kuluttua kun tulimme kotiin, oli pallo tiputtanut kaikki vedet multaan. Nyt pihalle hommiin. Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia “Eukalyptus ruukussa

    1. Tää on niin kaunis! Toivottavasti saan sen pysymään hengissä 🙂

      Kärkkäiseltä löytyi alle 20€. Kukkakaupoissakin olen nähnyt, mutta ei ollu näin tuuheita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *