Rusta ja pääsiäismietteitä

Myrskyistä maanantaita (vaikka tuntuu ihan sunnuntailta)! Pääsiäisen pyhät ovat kohta ohitse ja huomenna takaisin arkeen. Pääsen tekemään lempipuuhaani eli hoitamaan kasveja, joten ei voisi huomenna arki paremmin alkaa. Pääsiäinen meni mukavasti, ehkä liiankin nopeasti ohi. Mutta niinhän siinä yleensä käy kun on kivaa, aika juoksee. Miehen sisko ja veli perheineen tulivat etelästä tänne meidän luokse ja porukalla vietimme pääsiäistä. Anoppi teki niin hyvää lammasta lisukkeineen että sai pallona pyöriä takaisin kotia 🙂 Pihasaunan ja aliaksen parissa meni rattoisasti ilta ja lapsillakin oli niin kivaa kun saivat arvuutella sanoja. Välillä Aliaksessa tulee sellainen black out, ettei vaan saa sanaa suusta vaikka tietää mitä toinen tarkoittaa ja siinähän se hauskuus onkin kun saa vedet silmissä nauraa itselle ja toisille. Ja mikä kumma siinä on että toisten parien sanat ovat muka aina helpompia.

Kävin muuten elämäni ensimmäistä kertaa Rustassa. Rusta on tavaratalo Haaparannan puolella. Menin sinne ihan katselemaan, ilman ostoslistaa ja kori täynnä lähdin pois. Siellähän olikin paljon kaikkea ostettavaa kuten kuvassa näkyvät pellavanväriset verhot.  Tuo sinikuviollinen posliiniruukkukaan, jossa kilpipiilea on, ei montaa euroa maksanut.  Kiva ja edullinen sekatavarakauppa on tuo Rusta. Yksi ystäväni muuten totesi viime kyläreissullaan että teillä on viherkasvit lisääntyny! No niin on! Viherkasveja tulee koko ajan kauppoihin lisää ja en vaan malta olla ostamatta. Näitä kilpipiileoitakin mulla taitaa olla jo viisi. Niin kaunis pyöreälehtinen kasvi ja säilyy hengissä kunhan muistaa kastella. Mehitähtikin on viihtynyt hyvin tuossa lasiastiassa.

Täällä kodissa ei tosiaan ole viherkasveista pulaa, mutta ihan siltä varalta että noista viherkasveista osa kupsahtaa, niin ostin Rustasta myös kolme oksaa tekoeukalyptuksia! Säilyvät hengissä eikä tuureja taikka onneja tarvita näiden kohdalla. Yksi osasyyllinen viherkasvien kupsahtamiseen löytyy tällä hetkellä nukkumasta sohvalta. Sille ei kasvatetut ohrat kelpaa, mutta jokaista viherkasvia ja ilmakasvia täytyy ohimennessä maistaa. Herään aamulla usein siihen kun jostain päin taloa kuuluu rouskutus ja oksia ja lehtiä saa kerätä lattialta. Yritin pääsiäisen aikaan tunkea kisulle ohraa suuhun ja levittelin ohrakupposia ympäri taloa ihan vinkiksi, mutta ehei, turha kuvitella että olisi kelvannut. Siellä se nyt tyytyväisenä nukkuu peiton päällä sohvalla. Taas yksi äitin ilmakasvi repsottaa siihen malliin että joku sitä on käyny hoitamassa.

Mukavaa maanantain jatkoa ja huomista arjen aloitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *