DIY- ILMAINEN KASVIHUONE

En malttanut olla näyttämättä tätä vielä hieman keskeneräistä projektia, joka on tehty täysin ilmaisista tarvikkeista! Teimme liiteristä löytyneistä ikkunoista, kuormalavoista ja jämälaudoista kasvihuoneen. Vielä se ei ole valmis, hieman maalia pintaan (mitä nyt tuolta kaapista löytyy), vetimet paikoilleen ja multaa pohjalle, sitten vain seuraamaan kurkkujen ja tomaattien kasvua. Eikö tullut aika söpö pieni kasvihuone?

DSC_4487%20%E2%80%93%20kopio.jpg

 

DSC_4523%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Leikkimökki rakennettiin pari kesää taaksepäin myös kierrätetyistä tarvikkeista ja naureskelinkin että pihalta löytyy jo monta kierrätysjuttua. Minikasvihuoneesta kaikki aikoinaan lähti.. sen voi kurkata täältä. Mutta minkäs teet kun tykätään nikkaroida ja keksiä jämätavaralle käyttöä. Miehen ilmeet ovat usein näkemisen arvoisia, kuten kasvihuoneen kohdalle, kun hain liiteristä pari kuormalavaa ja kasan ikkunoita. Arvasi varmaan että nyt päästään taas nikkarointipuuhiin 😀 Niin hyviä ideoita tulee välillä mieheltäkin että en se minä täällä yksin niitä keksi ;D Näytän sitten teillekin mikä hänen uusin idea oli, kunhan saadaan teos valmiiksi.

DSC_4491%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Kesä on vienyt ihan mennessään, tänään onkin virallinen kesän aloituspäivä. Juhlia meillä ei ollut viikonloppuna yksiäkään joten aika meni pihalla. Tuntuu ettei sisällä käydä kuin pyörähtämässä, ulkona on niin paljon tekemistä ja nautitaan aurinkoisesta ilmasta. Ollaan me ehditty istumaan ja nauttimaankin aikaansaannoksista, vaikka näistä kirjoituksista voisi päätellä että koko ajan touhutaan pihan kimpussa 😀 Sadepäivinäkin tosin ollaan ulkona katoksen alla jotain kivaa suunnittelemassa. Kesä on ehdottomasti paras vuodenaika, tätä voisi kysyä vaikka koko perheeltä! Kesälomasuunnitelmat on osin tehty, sitten loppuaika mennään sinne tänne kuten monena muunakin kesänä. Extempore lähdöt ovat niitä kaikkein hauskimpia. Oikein mukavaa kesäkuun ensimmäistä päivää 🙂 Ja onnittelut kaikille valmistuneille!

 

12 kommenttia “DIY- ILMAINEN KASVIHUONE

 1. TODELLA HIENO! Heti aloin miettiä, mistä minäkin löytäisin tuollaiset ikkunat, lautaa on varastossa… Tuonne pari kasvusäkkiä tomaateille ja kurkulle ja amppelitomaatti katosta roikkumaan.

  1. Lämmin kiitos Riitta! Tuosta tuli aika erikoisen mallinen mutta kiva kuulla että joku muukin tykkää kuin minä 🙂 Kiitos vinkistä, amppelihan tuonne sopii loistavasti!

  1. Kiitos paljon Tuija! Mä oon tämmönen DIY-hullu että kaikkea pitää kokeilla 😀 <br />
   <br />
   Nyt pistit kyllä pahan,(tällä kertaa en edes piirtänyt mitään mallia vaan mentiin ihan summassa eteenpäin) Aloitettiin kahdella kuormalavalla, jotka näkyy tuolla pohjalla. Siihen sitten etulevy ikkunoineen, taustaseinä ja viimeisenä nuo sivut laseineen. Ne sivut onkin vielä vähän keskeneräiset. Minäpäs koitan tehdä ohjetta ja mittoja tänne blogin puolelle kasvihuoneesta 🙂

 2. Onpa hieno! Arvostan tuollaista diy- ja kierrätysideaa! Meille tulossa jotain samansuuntaista, kunhan pääsen tsekkaamaan anoppilan ikkunajemmat. ..ja katsomaan ovatko ylipäätään käyttökelpoisia, vai jo liian lahoja/lasit rikki. Ajatus olisi rakennella kasvusäkin kokoinen kasvihuone muutamalle tomaatintaimelle.

  1. Kiitos Taika 🙂 <br />
   <br />
   Kuulostaa hyvältä! Noilla korkeilla ikkunoilla saakin tomaateille hyvänkokoisen kasvihuoneen, mahtuvat kasvamaan. Meillä oli muutama lasi hajonnut, harmi, olisin varmaan tehnyt kasvihuoneesta vielä vähän isomman jos olisi laseja löytynyt lisää. <br />
   <br />
   Mukavaa viikkoa!

  1. Kiitos 🙂 Joo tuo on hyvänkokoinen, voi siirrellä tarvittaessa paikkaa. Vähän isomman olisin vielä halunnut jos olisi löytynyt ehjiä ikkunoita, mutta sitä ei olisi sitten voinut siirtää kovin helposti. Tuokin painoi jo aika paljon 😀

 3. Moi! ihan mahtavan kasvihuoneen oot väsännyt!!! Löysin juuri blogiisi ja pyörin varmaan tunnin eri kirjoituksia lukemassa. Sain monta uutta ideaa,kiitos! Vastavierailulle saa tulla jos aikaa kaikelta tuunailulta ja rakentamiselta jää=) unelmienelamista.blogspot.fi

  1. Moikka Ulla ja tervetuloa :)<br />
   <br />
   Kiitos paljon mieltä lämmittävästä kommentista, ihana kuulla että täältä löytyi uusia ideoita 🙂 Tulen ehdottomasti vastavierailulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *