7.jpg

5.jpg

Tein itselleni viime vuonna valkoisen höyhenkranssin ja askartelin nyt pari kranssia joululahjaksi. Samalla napsin kuvia jos joku innostuu askartelemaan höyhenistä. Valkoisista höyhenistä olen tehnyt myös höyhenkuusia, nekin on tosi helppo tehdä. Tiimarista saa nyt tosi edullisesti valkoisia höyheniä, pussissa on 15g ja kahteen isoon kranssiin riittää yksi pussi. Riippuu tietenkin miten tiheään höyheniä kranssiin asettelee. Liimapuikkoja menee kolme per kranssi. Tässä ohjetta kuvien kera.

1.jpg

Tarvitset styrox-renkaan, kuumaliimapyssyn, kuumaliimapuikkoja ja höyheniä.

Aloita höyhenien kiinnittäminen ulkoreunasta, n. 1-2cm reunasta. Höyhenet aina ylöspäin kuin ensimmäisessä kuvassa. Tippa kuumaliimaa kranssiin ja paina höyhen kiinni. Itse teen aina ylhäältä alaspäin joka kierroksen.

2.jpg

Ensimmäinen kierros valmis ja toista kierrosta jatketaan samalla tavalla. Kierroksia jatketaan niin kauan että höyheniä on sisäreunaan asti.

3.jpg

4.jpg

Viimeiseen kierrokseen käytän vähän lyhyempiä höyheniä sen takia että kranssista tulee siistimpi ja styroxrengas ei umpeudu liikaa. Valmis! Taakse voi vielä kiinnittää pienen narurenksun kiinnitystä varten jos haluaa. Tämä on kaunis myös ihan vaan vaikka pöydällä koristeena.

Viettäkäähän kiva viikko! Voisin laittaa vaikka huomenna kuvia meidän adventtikynttilöistä, niistä tuli hyvin yksinkertaiset tänä vuonna :) Mutta nyt minulla alkoi joululoma, jee! Kotona alkaakin tällä viikolla suursiivoukset ja joulukoristeiden laitto.

6.jpg