11.jpg

Minun ahkerat apulaiset leipoi piparit jouluksi ja niistä tuli niin hyviä että enää en reseptiä vaihda :) Sain ohjeen äidiltäni vanhasta ruotsalaisesta leivontakirjasta. Sillä aikaa kun otin muutaman kuvan, taikinakasa kummasti pieneni koko ajan ja pöydän takaa kuului vain että onpas hyvää! Olihan se hyvää, piti itsekin maistaa. Kuunneltiin Suvi Teräsniskan joulumusiikkia ja vaikka ulkona sataa räntää, niin joulumieli on täällä <3 Toivotaan ettei kaikki lumet sula pois ja saatais sittenkin valkoinen joulu.

Eilen käytiin joululahjaostoksilla, kannattaa ehdottomasti mennä paria tuntia ennen kauppojen sulkemisaikaa, jos haluaa välttyä ruuhkalta. Huh, helpotus, seitsemän jälkeen sai melko rauhassa kierrellä kärryillä ostoskeskuksia. Kaikkia lahjoja en vielä löytänyt eli vielä joku ilta täytyy tehdä samanlainen täsmäisku.

12.jpg

Minulta pyydettiin reseptiä piparkakkuihin, joten lisään sen tähän. Olkaapas hyvät!

EDIT.  ELI TÄSSÄ OIKEA TAIKINARESEPTI:

 

PIPARKAKUT

 

100g voita

250g sokeria

1 1/2 dl siirappia

1 1/2 dl kermaa

500-700g vehnäjauhoja

1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl soodaa 

 

Voi, sokeri, siirappi ja mausteet sekoitetaan kattilassa (kuumennetaan). Kerma vispataan joukkoon. Sooda sekoitetaan jauhoihin ja vähitellen jauhoseos sekoitetaan taikinaan. Laita yöksi taikina jääkaappiin maustumaan. Piparit paistetaan n. 175 C lämmössä.

10.jpg

13.jpg

Viikon päästä tähän aikaan jännitetään tulevaa aattoa kun pukki tulee ja laitetaan joulukinkku paistumaan leivinuuniin. En malta odottaa ensimmäistä jouluateriaa..

Joulumieltä jokaiselle <3